Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@16:45:04 GMT

خنثی نمودن بحران از طریق حل و فصل مناقشات منطقه ای

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۲۷۳۵۹

خنثی نمودن بحران از طریق حل و فصل مناقشات منطقه ای

تهران - ایرنا- پایگاه خبری تدبیر24 در یادداشتی نوشت: اتخاذ یک رویکرد واحد و مشترک در عرصه سیاست خارجی به عنوان شیوه ای هوشمندانه درجهت برقراری ثبات نسبی در منطقه خواهد بود. علاوه برآن تلاش درجهت حفظ وحدت و انسجام داخلی نیز بر تمرکز ما خواهد افزود.

در ادامه این یادداشت به قلم حبیب عشایری می خوانیم: ادبیات غیردیپلماتیک در دولت های نهم و دهم در عرصه سیاست خارجی متاسفانه ائتلاف کشورهای عربی را که سالیان سال علیه رژیم صهیونیستی شکل گرفته بود را به یکباره برضد ایران بسیج نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر نه تنها ذهن بسیاری از تحلیلگران سیاسی را تغییر داد بلکه حتی موجب شگفتی برخی از سیاستمداران رژیم صهیونیستی نیز شد و صریحا آنها اذعان نمودند که رفتار سیاسی رییس دولت های نهم ودهم درعرصه بین المللی سبب موضع گیری خصمانه کشورهای عربی علیه جمهوری اسلامی ایران شده است. به گونه ای که دولت رژیم صهیونیستی به طور نسبی از حاشیه امنی برخوردار شده است.
ناگفته پیدا بود که تبعات یک چنین رویکردی درعرصه سیاست خارجی موجب هژمونیک گردیدن سایه سنگین تحریم های سیاسی-اقتصادی بین المللی علیه منافع ملی کشور خواهد بود.

تمام تلاش و هم وغم دولت یازدهم به رغم داشتن یک رویکرد اعتدالی درعرصه سیاست خارجی مصروف انجام مذاکرات مستمر با مجامع بین المللی و کشورهای 5+1 شد که تا حدودی سایه سنگین تحریم ها را از کشور دور نموده و از فشارهای سهمگین اقتصادی و مالی در داخل بکاهد و وضعیت کشور را به شرایط عادی و نسبتا باثبات اواخر دولت هشتم سوق دهد.
اما علیرغم تلاش های درخور دولت یازدهم و حتی دوازدهم درعرصه مذاکرات دیپلماتیک و سیاسی و شکستن قفل بسیاری از تحریم ها و گسستن ائتلاف جهانی علیه ایران با روی کارآمدن ترامپ در ایالات متحده امریکا عملا با رهبری امریکا ائتلاف جدید ضدایرانی متشکل از عربستان، اسراییل و برخی از کشورهای عربی شکل گرفت و استیلای بن سلمان نیز در عربستان سعودی بر شدت و حدت کینه توزی علیه جمهوری اسلامی ایران افزوده شد.
البته جنگ های نیابتی درکشورهای مختلف نظیر یمن، عراق، سوریه و لبنان و همچنین حمایت کشورمان از گروه های همسو علیه داعش و گروه های تکفیری بر این ضدیت منطقه ای بیش از پیش افزود. اکنون مدتها است که شعله جنگ و نفاق و آشوب در منطقه خاورمیانه برافروخته شده است و کینه ورزی و عداوت برخی از کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای برضد کشورمان فزونترگردیده است.

از دیگر سو دولت دوازدهم نیز با مشکلات مختلفی درحوزه های گوناگون اقتصادی و مالی درسطح داخلی دست وپنجه نرم می کند. ضمن آنکه تجربه هشت سال جنگ تحمیلی و تبعات ناشی از آن نیز بر ذهن هر ایرانی سنگینی می کند. در چنین شرایطی باید با اتکاء به تدبیر و عقل دیپلماتیک مذاکرات منطقه ای را بیش از پیش در اولویت قرارداد و از حداکثر توان و انرژی خود در جهت حل و فصل مناقشات منطقه ای بهره گیری کرد.
اتخاذ یک رویکرد واحد و مشترک در عرصه سیاست خارجی نیز به عنوان شیوه ای هوشمندانه درجهت برقراری ثبات نسبی در منطقه خواهد بود. علاوه برآن تلاش درجهت حفظ وحدت و انسجام داخلی نیز بر تمرکز ما خواهد افزود.
*منبع: پایگاه خبری تدبیر24/ 22آذر 96
** اول ** 1337- انتشار دهنده: خداوردی اسدی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در شهر اصفهان همزمان با سفر «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران در روزهای ۱۸ و ۱۷ اردیبهشت ماه و همچنین دیدار وی با مقامات کشورمان در تهران از جمله تحولات مهم در روند فعالیت‌های هسته‌ای کشور است که محل بروز دیپلماسی هدفند دولت سیزدهم قرار گرفته است؛ امری که نشان می‌دهد ایران توانسته دیپلماسی هسته‌ای خود با آژانس را همپای سیاست خارجی منطقه ای پیش براند.

قضاوتی که شاید به میزان قابل توجهی حاصل این اتفاق باشد که در طول ماه‌های پس از آغاز نبرد «طوفان الاقصی»، اخبار حوزه دیپلماسی هسته‌ای زیر سایه خبرهای مربوط به اوج گیری تنش سیاسی و نظامی تهران و تل آویو قرار داشته و برای بازتاب در رسانه‌های جهان، کمتر فرصت یافته است. این امر امکانی را برای شماری از محافل غربی-صهیونیستی فراهم کرد تا در ادعایی واهی از کوتاه شدن زمان گریز هسته‌ای ایران سخن بگویند و مدیر کل آژانس را برای پیگیری این اتهام بدون سند، تحت فشار مضاعف قرار دهند. چنانکه آخرین نشست شورای حکام آژانس در اسفندماه سال گذشته به محملی برای تکرار ادعاهای پرشمار علیه ایران تبدیل شد و «گروسی» انتقاداتی را پیرامون چندین مساله اختلافی از حل و فصل نشدن موضوع ۲ مکان ادعایی گرفته تا مجوز بازرسان و ممنوعیت های دوربین های آژانس متوجه تهران کرد.

همکاری بر اساس بیانیه سال ۱۴۰۱

با این وجود، نگاهی به رویکرد مقام‌های ایرانی پیش و پس از تندتر شدن مواضع آژانس، قضاوت درباره سیاست مسالمت‌آمیز تهران در تعامل با مقام‌های این نهاد بین المللی را در بوته آزمون می‌گذارد. این مهم را محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی چند روز پیش مورد توجه قرار داد و سفر قریب‌الوقوع مدیر کل آژانس به ایران را فرصتی برای ابهام زدایی از موارد مطروحه پیرامون مسائل اختلافی ایران و آژانس خواند و در عین حال مبنای همکاری جاری دو طرف را همچنان از بیانیه سال ۱۴۰۱ متاثر دانست.

این بیانیه که «گروسی» چندی پیش، اجرای مفاد آن را مورد تردید قرار داد، در پی سفر او در اسفندماه سال ۱۴۰۱ به تهران منتشر شد که بر مبنای آن، ایران و آژانس ذیل موافقتنامه‌ جامع پادمانی، روند حل‌وفصل مسائل اختلافی مربوط به ۴مکان ادعایی شامل سایت «جابرابن حیان کرج»، «مریوان»، ورامین (تورقوزآباد) و سایت «شیان» و همچنین نحوه راستی‌آزمایی آژانس بر اساس ملاحظات جاری را در قالب یک نقشه راه ترسیم کردند.

این در حالی بود که کمی پیش از صدور این بیانیه، پرونده اختلاف بر سر سایت «جابرابن حیان کرج» در ایستگاه آخر قرار گرفته بود و کمتر از ۳ ماه بعد از این بیانیه یعنی در خرداد ماه سال ۱۴۰۲ نیز پرونده سایت «مریوان» بسته شد تا شمار موضوعات بر سر مکان‌های مورد ادعا از ۴پرونده به ۲پرونده ادعایی مرتبط با کشف ذرات اورانیوم غنی‌شده در «تورقوزآباد» و «ورامین» کاهش پیدا کند.

حل چالش موضوع بازرسان

حضور «گروسی» در ایران همچنین فرصتی را برای این مهم فراهم می کند تا دو طرف دغدغه‌های خود پیرامون موضوع بازرسان آژانس را با یکدیگر در میان بگذارند. مدیر کل در حالی روی خود را از تصمیم سال گذشته ایران مبنی بر عدم صدور مجوز به چند بازرس اروپایی آژانس برگردانده و آن را منافی روند راستی آزمای آژانس می خواند که از مجموع ۴۰۰ بازرس آژانس، حدود ۱۲۰ بازرس در چارچوب موافقت نامه جامع پادمانی برای بازرسی و راستی‌آزمایی فعالیت های هسته‌ای به کار گرفته شده‌اند و با کمترین ممانعتی از سوی سازمان انرژی اتمی جهت فعالیت های راستی آزمایی خود مواجه نیستند. از این رو فعالیت حدود یک سوم کل تعداد بازرس‌های آژانس در ایران نمی‌تواند مغایرتی با کارکرد این نهاد نظارتی در بررسی فعالیت‌های صنعت هسته‌ای کشور داشته باشد.

خنثی سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی

بنابراین در چنین شرایطی که محافل غربی- اسرائیلی سیاست تبلیغاتی هدفمندی را برای تدارک یک جنگ دیپلماتیک فرسایشی میان تهران و وین در پیش گرفته اند، گفت‌وگوی چهره به چهره مقام‌های ایران و آژانس و برگزاری کنفرانس بین المللی اصفهان می تواند، به یکی از مجموعه فاکتورهای موثر در پیشبرد تعامل سازنده تهران و آژانس و پذیرش خواست‌ها و خط قرمزهای ایران در جریان این همکاری تبدیل شود و حتی مذاکرات رفع تحریم‌ها را نیز متاثر از خود سازد؛ امری که در ادامه نشان از این واقعیت دارد که جمهوری اسلامی ایران اجرای راهبرد صلح آمیز هسته‌ای خود را صرفا با هدف تحقق نیازهای ملی و با تکیه بر قوانین و استانداردهای آژانس ذیل سرفصل مفهوم پادمان هسته‌ای و موافقتنامه «ان پی تی» پیش می‌راند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903001

دیگر خبرها

  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد