Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@02:04:36 GMT

سفیر فلسطین: اسرائیل سگ نگهبان است

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۲۵۱۴۸

سفیر فلسطین: اسرائیل سگ نگهبان است

سفیر فلسطین در سوریه با اشاره به نقش منفی حکام عرب وابسته به آمریکا در اتخاذ تصمیم جنجالی رئیس‌جمهور این کشور در خصوص قدس، تأکید کرد که سرنوشت بسیاری از کشورهای عربی در دست آمریکاست.

 العالم: «محمود الخالدی» سفیر فلسطین در دمشق می‌گوید که جنگ علیه سوریه و مشغول کردن این کشور به ضرر آرمان فلسطین است.

الخالدی در گفت‌وگو با روزنامه «الوطن» سوریه در خصوص تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مبنی بر انتقال سفارت این کشور به قدس و واکنش کشورهای عربی به این مسئله گفت: «اگر امتی آگاهی ملی نداشته باشد، چنانچه بخشی از آن در معرض خطر قرار گیرد، بخشهای دیگر نیز در سلامت نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ولی این واقعیت در حال حاضر وجود ندارد؛ بلکه بر عکس شاهد این هستیم که واقعیت [کشورهای] عربی بسیار غمبار است و تشتتت در آن به اوج خودش رسیده است و همین مسئله اردوگاه دشمن را تشویق کرد که در موضوع قدس به ما آسیب برساند».

وی با بیان این مطلب افزود: «اسرائیل فرزند قانونی هر گونه تلاش توطئه گرانه علیه منطقه از سوی قدرتهای استعماری است... و ما نتوانسته ایم این وضعیت را تغییر دهیم، بلکه آن را تثبیت کرده ایم. لذا امنیت اسرائیل امنیت یکی از ایالتهای آمریکاست... و اسرائیل نیز سگ نگهبان منافع آمریکاست... در نتیجه منفعت آن (آمریکا) در گرو آن است این امت [اسلامی] متفرق شده باشد».

الخالدی با اشاره به «معامله قرن» که برخی با اسرائیل منعقد کرده اند، اظهار داشت، متأسفانه سرنوشت بسیاری از کشورهای عربی در دست آمریکاست.

وی درباره ارتباط معامله قرن و طرحهای بزرگ اقتصادی عربستان گفت: «آنان در پی لحظه تاریخی مناسب هستند تا آرمان فلسطین را از بین ببرند و قصد دارند این کار را از طریق یک کنفرانس منطقه ای انجام دهند نه در یک کنفرانس بین المللی؛ زیرا در ادبیات قدیم صهیونیستها، از بین بردن آرمان فلسطین مبنی بر یک موضع عربی است که اساس آن عادی سازی رابطه با رژیم صهیونیستی است. لذا در زمانی که عربها، رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسند، فلسطین به پایان رسیده است. به همین علت ترامپ خواستار برگزاری کنفرانس منطقه ای است نه بین المللی».

به گفته سفیر فلسطین در دمشق این کنفرانس سه مسیر دارد: مسیر اسرائیلی-عربی، مسیر اسرائیلی فلسطینی و مسیر بین المللی. «مسیر اسرائیلی عربی این است که یک کنفرانس منطقه ای برگزار شود که در آن کشورهای عربی با اسرائیل روابط خود را عادی سازند... مسیر فلسطینی اسرائیلی این است که هیچ حکومتی به فلسطین داده نشود و حق آنان در تعیین سرنوشت خود و قدس به رسمیت شناخته نشود که در واقع نوعی خودمختاری است که در آن فلسطینیها مسئول بخشی مدنی و اسرائیل مسئول بخش امنیتی است. مسیر سوم نیز بهبود اقتصاد و کمکهای اقتصادی به فلسطین است».

الخالدی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای عربی در واکنش به تصمیم ترامپ، از زبان تنشزا استفاده کردند، این پرسش را مطرح کرد که آیا این بالا بردن صدا، به یک اقدام عملی منتهی خواهد شد و مثلا آیا روابط خود را با آمریکا قطع خواهند کرد؟

وی با بیان اینکه واکنشهای عربی و جهانی طی 5 روز گذشته با وقوع چنین رخدادی همخوانی ندارد، اظهار داشت که تضعیف سوریه و مشغول کردن این کشور سبب شد که ترامپ چنین تصمیمی اتخاذ کند و اگر عربها وضعیت بهتری داشتند و سوریه نیز وضعیت خوبی داشت، ترامپ دست به اتخاذ چنین تصمیمی نمی زد.

این مسئول فلسطین در خصوص تصمیمهایی که در این زمینه اتخاذ کرده اند، تأکید کرد که از انقلاب آزادیبخش خود دست نخواهند کشید، «ملت فلسطین ایستاده است... و انقلاب در درون فلسطینیها وجود دارد و بعید نیست که اگر روند به همین منوال ادامه یابد، شاهد یک انقلاب فلسطینی مسلحانه واقعی باشیم».

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۵۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • بالانسر ایران و اسرائیل