Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@01:56:25 GMT

امشب و فردا شب آسمان ایران شهاب باران می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۲۹۱۲۰

امشب و فردا شب آسمان ایران شهاب باران می شود

رضا قدبیگی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اوج بارش شهابی جوزایی امسال در شب‌های 13 و 14 دسامبر 2017 مصادف با 22 و 23 آذرماه سال جاری است.
وی ادامه داد: در این شب ها ماه طلوعی دیرهنگام و کم‌فروغ خواهد داشت یعنی طلوع در ساعت سه و 15 دقیقه بامداد روز پنجشنبه و فاز (درصد روشنایی سطح ماه) پایین 11 و یک درصدی و طلوع در ساعت چهار و 11 دقیقه بامداد جمعه و فاز پنج و هشت درصدی است که این شرایط، آسمانی تاریک را برای علاقه‌مندان فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


منجم غیر حرفه ای و مروج نجوم بیان کرد: موضوعی که بر جذابیت‌های بارش می افزاید، بالاتر بودن صورت فلکی جوزا (میزبان کانون بارش) از سطح افق از ابتدای شب تا هنگام طلوع خورشید است که این نیز موجب می شود تا رصدگر در طول شب و با ارتفاع گرفتن بیشتر این صورت در آسمان، میدان دید وسیع‌تری از اطراف کانون بارش داشته و شهاب‌های بیشتری را ببیند با این حال نیازی نیست که افراد نگران یافتن این صورت فلکی در آسمان باشند و کافیست تا بیشتر محدوده شمال شرق تا جنوب غربی آسمان را زیر نظر بگیرند.
وی بارش امشب و فرداشب شهاب را جوزایی دانست و گفت: بارش شهابی جوزایی از باقیمانده‌های سیارکی بنام فایتان سه هزار و 200 منشأ گرفته و کانون بارش در صورت فلکی جوزا (دوپیکر یا نگهبانان دروازه) و در نزدیکی ستاره کاستور قرار دارد و میانگین نرخ ساعتی سرسویی این بارش عدد 120 ذکر می‌شود اما ثبت و پایش بارش شهابی جوزایی در سال‌های متوالی نشان‌دهنده تغییرپذیری بالای این عدد است به‌ عنوان ‌مثال از سال 1985 میلادی مصادف با 1364 هجری شمسی تاکنون نرخ ساعتی سرسویی این بارش مابین 86 تا 203 شهاب در ساعت، به ثبت رسیده است و سرعت شهاب‌های این بارش نیز 35 کیلومتر بر ثانیه است که سرعت نسبتا پایینی در میان بارش‌های شهابی محسوب می شود.
قدبیگی اضافه کرد: یکی از زیباترین و لذت‌بخش‌ترین پدیده‌های رصدی آسمان که برای مشاهده آن‌ها نیاز به هیچ ابزار خاصی نیست بارش‌های شهابی هستند در این میان و در طول سال 2 بارش شهابی ازلحاظ دلربایی و جذابیت گوی سبقت را از دیگر هم‌ردیفانشان ربوده و اغلب مقام‌های اول و دوم را از آن خودکرده‌اند که یکی از این بارش‌ها بارش شهابی برساوشی در مرداد ماه و دیگری بارش شهابی جوزایی در ماه آذر است.
وی ادامه داد: بارش‌های شهابی درواقع حاصل برخورد سالانه سیاره ما با توده‌های عظیم از غبار و سنگریزه‌هایی است که در مسیر مداری زمین به دور خورشید، قرارگرفته‌اند و این توده‌ها ممکن است بقایای عبور یک دنباله‌دار از نزدیکی خورشید یا بقایای یک سیارک باشند.
منجم غیرحرفه ای و مروج نجوم پیدا کردن آسمانی تاریک، پاک و به‌دوراز آلودگی نوری شهرها، نگاه کردن به اطراف کانون بارش و نه خود کانون و داشتن همراه و تجهیزات حداقلی به خصوص لباس بسیار گرم در فصل‌های سرد سال از مهمترین نکاتی دانسن که افراد باید هنگام مشاهده شهاب مورد توجه قرار دهند.
منابع متعدد ازجمله سازمان بین‌المللی شهاب (IMO) نیز اوج بارش شهابی جوزایی امسال را در شب‌های 22 و 23 آذرماه 1396 تایید کرده اند.
3017/ 6013/خبرنگار: مصطفی مجللی***انتشاردهنده:مژگان حیدری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۹۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لرستان بارانی می‌شود

ایسنا/لرستان مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: سطح زرد برای استان صادر شده است.

بهروز مرادپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از غروب امروز دوشنبه شاهد فعالیت سامانه بارشی در استان خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: این شرایط با بارش پراکنده و رگباری باران، رعد و برق، رگبار تگرگ، وزش باد نسبتا شدید تا شدید، خطر اصابت صاعقه همراه است.

مدیرکل هواشناسی لرستان با اشاره به بارش خفیف و پراکنده در جنوب و غرب استان، اضافه کرد: برای روز سه شنبه نیز بارش پراکنده و رگباری باران در اغلب نقاط استان پیش‌بینی می‌شود.

مرادپور رگبار باران در همه نقاط استان را پدیده غالب روزهای پایانی هفته برشمرد و ادامه داد: برای روز شنبه نیز بارش پراکنده و رگباری باران در اغلب نقاط استان پیش‌بینی می‌شود و این سامانه بارشی غروب شنبه از استان خارج خواهد شد.

وی لغزندگی سطح جاده ها، اختلال در تردد، ایجاد رواناب و آبگرفتگی معابر، مه آلودگی هوا و کاهش میدان دید افقی و ... را از جمله مخاطرات سامانه بارشی پیش‌رو بیان کرد.

این مسئول تصریح کرد: احتیاط در تردد به ویژه در مسیرهای کوهستانی، عدم فعالیت‌های کوهنوردی، عدم توقف در بستر مسیل ها و حاشیه رودخانه‌ها، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و سست، احتیاط عبور عشایر و چرای دام در نواحی کوهستانی و سایر اقدامات پیشگیرانه لازم انجام شود.

مدیرکل هواشناسی لرستان بیان کرد: پتانسیل بارشی این سامانه بارشی در ساعاتی از روزهای چهارشنبه و جمعه نمود بیشتری خواهد داشت که وقوع اغلب مخاطرات در محدوده هشدار نارنجی پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لرستان بارانی می‌شود
  • بارش باران در برخی نقاط فارس
  • شروع باران شدید از فردا در ۷ استان
  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران (فیلم)
  • آغاز بارش باران از چهارشنبه در استان همدان
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه
  • آسمان صاف و آفتابی قم تا روز سه شنبه 
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • رگبار باران و رعد و برق در ۷ استان طی امروز و فردا | ۳ روز گرد و خاکی در بخشی از کشور