Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@14:07:34 GMT

ضرورت اصلاح روند توسعه تحصیلات تکمیلی

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۰۴۲۶

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: علی‌رغم گسترش آموزش عالی که باعث بی‌نیازی از اعزام دانشجو به خارج از کشور شده است، با توسعه بی‌رویه تحصیلات تکمیلی مواجه هستیم که هنوز ادامه دارد و یک آسیب است و حتما باید درباره آن فکری شود.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا باقری روز چهارشنبه، 22 آذرماه در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری دانشگاه شاهد که در مرکز همایش‌های بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: نمی‌توان سرمایه‌های ملی را هزینه کسانی کرد که کشور به آن‌ها احتیاجی ندارد، اما این مستلزم یک برنامه‌ریزی چند ساله و اصلاح قوانین و آئین نامه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: وقتی درباره PHD صحبت می‌کنیم، باید استانداردهای قابل قبول آن را در نظر بگیریم و نمی‌توان بدون توجه به کیفیت‌های لازم مدرک PHD داد. اتفاقات زیادی افتاده که باعث توسعه گسترده تحصیلات تکمیلی شده است که احتیاج به اصلاح دارد.

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: نتوانسته‌ایم در کشور ساختار مناسبی درست کنیم تا بتوان از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها و بخصوص در تحصیلات تکمیلی برای حل مشکلات کشور استفاده کرد؛ اگرچه دانشجویان تحصیلات تکمیلی ظرفیت زیادی در چرخه حل معضلات ملی دارند.

باقری با اشاره به اینکه بخشی از مساله عدم استفاده از ظرفیت‌ دانشگاه‌ها، برای حل معضلات کشور به خود دانشگاه‌ها مربوط می‌شود، گفت: شاید دستگاه‌ها و نهادها برای حل معضلات به دانشگاه‌ها آنطور که باید، بها نمی‌دهند، اما دانشگاه‌ها نیز برای نشان دادن ظرفیت‌های خود فکری نکرده‌اند و اگر دستاوردهای خود را برای حل معضلات از طرق مختلف از جمله سایت‌ها و رسانه‌ها ارائه می‌کردند،‌ بسیاری از مسئولان قبول می‌کردند که برای حل مشکلات به دانشگاه‌ها رجوع کنند.

وی با بیان اینکه یکی از علل اعتماد به وزارت بهداشت توسط مردم مشاهده دستاوردها و کارکردهای این وزارتخانه است، گفت: در وزارت علوم نیز کارهای زیادی صورت گرفته، اما هیچ وقت آنطور که باید، بیان نشده است و برای مثال در سایت‌های دانشگاه‌ها فقط به رویدادها و اخبار داخلی دانشگاه بسنده شده و در مورد خروجی علمی دانشگاه‌ها آن‌طور که باید، مطلبی بیان نشده است.

ادامه دارد

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازار‌های جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازار‌های جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات می‌شود.

وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول مانده‌اند، سیاستگذاران باید کشور‌های مورد هدف صادرات را توسعه دهند.

امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخش‌های مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشور‌ها در نمایشگاه‌های ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران محقق می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات می‌توان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.

امانی به دستاورد‌های پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشور‌های آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشور‌های همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.

رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیت‌های موجود در زمینه حمل‌ونقل، انرژی و دانش‌بنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازار‌های جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.

وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشور‌های هدف را فراهم کنند و گفتگو‌های ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها در حوزه کاهش تعرفه‌ها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.

امانی ایجاد سخت‌افزار‌ها و نهاد‌های مناسب در کشور‌های هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌ها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشور‌های هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازار‌های صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیاز‌های بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در نقش نهاد واسط با فراهم‌کردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهاد‌ها و بنگاه‌های کشور‌های مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کار‌ها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.

امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیاز‌های کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا می‌کنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشور‌ها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • آمار داوطلبان پسر کنکور اعلام شد/ چرا دهه هشتادی حال دانشگاه رفتن ندارند؟
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • قهر پسران دهه هشتادی با دانشگاه
  • ضرورت بسیج همه دستگاه‌ها و اقشار برای تجلیل و تکریم معلمان
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است