Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@23:50:34 GMT

یوآن جایگزین دلار می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۲۴۳۱

استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا آمریکا گفت: دوران یکه تازی دلار آمریکا به عنوان یک ارز پیشگام به سر آمده و یوآن در آینده جای آن را خواهد گرفت.

به گزارش ایبِنا به نقل از اسپوتنیک، «باری ایکنگرین» استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا، بارکلی و کارشناس نظام های ارز جهانی گفت: روزهای یکه تازی دلار به عنوان ارز اصلی در ذخایر ارزی کشورها زودتر از آنچه که پیش از این برآورد می شد به پایان خواهد رسید و سرعت آن بستگی به اقدامات رییس جمهور دونالد ترامپ دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«ایکنگرین» گفت: ارزها بزودی در بازارهای بین المللی همپوشانی و زندگی مسالمت آمیزی را خواهند داشت و دلار آمریکا مجبور است که سهم بالای خود را با یوآن و یورو تقسیم کند.

وی تصریح کرد: برخی از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که یوآن به عنوان ارز اصلی در آینده جای دلار را خواهد گرفت. «ایکنگرین» در ادامه گفت: دیدگاه سنتی این است که وضعیت ارز بین المللی همیشه یک برنده دارد و در سطح جهانی فقط جا برای یک ارز واقعی بین المللی وجود دارد. استدال این است که تاثیرات شبکه ای به قدری قوی است که یک انحصار طبیعی را ایجاد می کند؛ زیرا در پرداخت معاملات بین المللی افراد از همان ارز استفاده کرده اند.  

در حالی که دیدگاه جدید می گوید: فناوری مالی رو به پیشرفت است و تاثیرات شبکه ای دیگر خیلی قدرتمند نیستند. استاد دانشگاه کالیفرنیا گفت: ایجاد سوییچ در میان ارزها آسانتر است و شبیه به تغییر شکل سیستم های عاملی در وسایل الکترونیکی شخصی است که دیگر ضرروتی ندارد همه از ویندوز استفاده کنند.

وی در کتاب خود با عنوان «چگونه ارزهای جهانی کار می کنند؟ گذشته، حال و آینده» می نویسد: ارزها می توانند به صورت مسالمت آمیز در کنار هم باشند. بین دهه سال های ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ میلادی که جنگ های متعددی رخ داده، پوند انگلیس و دلار تقریبا به طور مساوی سهم ذخایر ارزی جهان را با یکدیگر تقسیم کردند؛ اما قبل از جنگ جهانی اول، اگرچه پوند به عنوان مهم ترین ارز جهانی بود؛ اما فرانک فرانسه و مارک آلمان هم به لحاظ بین المللی حائز اهمیت بودند.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۲۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی

قیمت جهانی طلا در روز جمعه (۲۶ آوریل) کاهش یافت و با توجه به تمرکز سرمایه‌گذاران به داده‌های کلیدی تورم ایالات‌متحده برای نشانه‌هایی در مسیر نرخ بهره فدرال رزرو، برای کاهش هفتگی تعیین شد.

به گزارش ایسنا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۳۱ دلار و ۱۵ سنت رسید. قیمت‌ها تقریباً ۱۰۰ دلار آمریکا نسبت به بالاترین رکورد تاریخ ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در ۱۲ آوریل کاهش یافته است که ناشی از آشفتگی ژئوپلیتیکی است. هر اونس طلای آمریکا بدون تغییر به ۲۳۴۳ دلار و ۵۰ سنت رسید. قیمت شمش در هفته ۲.۵ درصد کاهش یافته است.

اقتصاد ایالات‌متحده در سه ماهه اول با کمترین سرعت خود در نزدیک به دو سال اخیر رشد کرد اما افزایش تورم انتظارات فدرال رزرو را برای کاهش نرخ بهره قبل از سپتامبر تقویت کرد. اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو حاکی از آن است که بانک مرکزی عجله‌ای برای کاهش نرخ بهره ندارد. نرخ‌های بالاتر جذابیت نگهداری طلای بدون بازده را کاهش می‌دهد.

داده‌ها نشان داد که واردات خالص طلای چین از طریق هنگ‌کنگ در ماه مارس ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت. جی پی مورگان اظهار کرد که هدف اوج طلا ۲۶۰۰ دلار آمریکاست. شرکت نیومونت از برآوردهای وال‌استریت برای سود سه ماهه اول پیشی گرفت زیرا بزرگترین معدن طلای جهان از تولید قوی، قیمت‌های بالاتر و هزینه های عملیاتی پایین‌تر بهره‌مند شد.

طبق گزارش رویترز، بانک مرکزی ژاپن قرار است پیش‌بینی کند که تورم در سال‌های آینده نزدیک به هدف دو درصدی خود باقی خواهد ماند و آمادگی خود را برای افزایش نرخ‌ها از نزدیک به صفر نشان می‌دهد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۷.۴۰ دلار در هر اونس رسید، پلاتین ۰.۶ درصد افزایش یافت و به ۹۱۹ دلار و ۹۰ سنت رسید، در حالی که پالادیوم با ۱.۱ درصد افزایش به ۹۸۴ دلار و ۷۳ سنت رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • صادرات ۱۰ میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها تا دو سال آینده
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • تغییر در مهمان ویژه نمایشگاه کتاب / یمن جایگزین هند شد
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۹ دلار و ۳۲ سنت شد
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند