Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@22:36:52 GMT

آمریکا: تصمیم‌گیری درباره اسد با خود سوری‌هاست

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۲۷۴۸

هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سرنوشت اسد مساله‌ای است که نه آمریکا بلکه خود مردم سوریه در مورد آن تصمیم‌گیری خواهند کرد "اما باید بگویم اسد در آینده سوریه جایی ندارد."

پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مسئول آمریکایی اعلام کرده بود، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد در اظهارات آتی خود بر این مساله تاکید کند که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه جایگاهی در آینده این کشور ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تیلرسون پیشتر اعلام کرده بود: آمریکا می‌خواهد سوریه‌ای کامل و یکپارچه تشکیل شود که بشار اسد در حکومت آن نقشی نداشته باشد.

وی افزود: دوره خانواده اسد به پایان خود نزدیک شده و تنها مساله باقی مانده چگونگی تحقق این امر است.

آمریکا بارها خواستار کناره‌گیری اسد از قدرت شده و مدعی است که "اسد مشروعیت خود را از دست داده است."

در مقابل رئیس‌جمهور سوریه با تاکید اینکه سرنوشت رهبری سوریه را مردم این کشور تعیین می‌کنند،‌اینگونه فراخوان‌های آمریکا را بی‌ارزش خواند.
بقای نیروهای ائتلاف در سوریه

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه تاکید کرد: ماموریت ائتلاف ضد داعش در سوریه هنوز پایان نیافته و باقی ماندن این ائتلاف در سوریه هیچ ارتباطی به ماندن نیروهای روسی در این کشور و یا خروج آنها ندارد.

ناوئرت در پاسخ به سوالی درباره اینکه مسکو خروج نیروهایش از سوریه را اعلام کرده گفت: نمی‌توانم درباره اقدامات روسیه چیزی بگویم بنابراین باید شما را در این زمینه به دولت روسیه ارجاع دهم.

وی افزود: روسیه بر این باور است که کارش در سوریه پایان یافته اما ماموریت ما در سوریه هنوز تمام نشده است.

این مقام آمریکایی با طرح این ادعا که روسیه میانجی شفافی درمورد قراردادها نبوده در ادامه گفت: منظور من در اینجا حضور کامل ائتلاف در سوریه است. هنوز گروه‌های کوچکی از داعش در سوریه وجود دارند و این کشور به برقراری ثبات نیازمند است. پیشتر ما از خنثی سازی مین‌ها و برچیده شدن آوارها در سوریه صحبت می‌کردیم.اگر روسیه انتخاب کرده که نیروهایش را از سوریه خارج کند باید تاکید کنم که این انتخاب به آنها مربوط است اما ما با شرکایمان در زمینه گسترش ثبات در سوریه به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهیم.

ناوئرت در واکنش به گزارش اخیر مجله نیویورکر که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را به پذیرش ابقای اسد در قدرت تا برگزاری انتخابات سوریه در سال ۲۰۲۱ متهم کرده بود،‌ گفت: ما چنین چیزهایی را نمی‌پذیریم. باقی ماندن یا رفتن اسد را نه آمریکا بلکه خود مردم سوریه تعیین می‌کنند.

وی تاکید کرد: آمریکا همچنان به نتایج مذاکرات ژنو پایبند بوده و بر این باور است که آینده سوریه نمی‌تواند شامل بشار اسد باشد اما در نهایت تصمیم‌گیری در مورد این مساله به مردم سوریه مربوط است.

وی در ادامه گفت: روسیه اعلام کرد که در زمینه مشارکت هیات دمشق در مذاکرات ژنو کمک خواهد کرد و به بخشی از این مساله عمل کرد اما این هیات مذاکرات را ترک کرد در حالی که هیات مخالفان در مذاکرات ماند.

وی با تقدیر از حضور مخالفان سوری در مذاکرات ژنو این مساله را "بسیار خوب" توصیف کرد و در پایان ابراز امیدواری کرد که روسیه به تلاش‌های خود برای مشارکت دادن هیات دمشق در مذاکرات ژنو ادامه دهد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است

به گزارش قدس آنلاین، ان بی سی نوشت که کاخ سفید ماه‌هاست که به دنبال توافق آتش‌بس برای آزادی اسیران دربند حماس است، اما دور کنونی مذاکرات در یک برهه حساس جنگی و انتخاباتی انجام می‌شود.

مقام های آمریکایی پیش نویس توافق فعلی را آخرین و بهترین نسخه می ‌دانند، چرا که به عقیده آنها اسرائیلی‌ها در این دور از مذاکرات با شروط کلیدی موافقت کرده‌ و در مورد آنها سازش کرده‌اند.

یکی از مقام های آمریکایی در این خصوص گفت: "رئیس جمهوری بدان روی بسیار نگران میزان حساسیت برهه کنونی است که دیگر برگی برای بازی برایش باقی نمانده است.

به نوشته ان بی سی، در ماه‌های اخیر مذاکرات بر سر توافقی که شامل آتش‌ بس موقت و آزادی برخی از اسیران می‌شود به مرحله حساسی رسیده و سپس فروپاشیده است. اما به گفته مقام ها، اکنون که اسرائیل مصر است به‌رغم مخالفت‌ های آمریکا، حمله نظامی به شهر رفح را انجام دهد، شکست مذاکرات آتش‌ بس فرصتی برای احیای آن‌ باقی نمی گذارد. به گفته این مقام ها، این بار شکست در حصول توافق می تواند به تشدید جنگ و تهدید بیشتر جان اسیران منجر شود.

این بزنگاه تاریخی با اعتراض های فزاینده دانشگاهی و تهدید به تظاهرات در برنامه های انتخاباتی بایدن و سایر مقام های ارشد دولت در تابستان پیش رو همزمان شده است. برخی از مقام های دولتی به طور خصوصی گفته اند که یکی از مزیت های مهم در گشایش دیپلماتیک جنگ غزه می تواند تأثیر آن بر این اعتراضاتی باشد که در برخی از موارد به خشونت کشیده شده است.

برخی از مقام های آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق آتش بس ابراز خوش بینی کرده و گفته اند که هدف آمریکا آن است که آتش بس موقت طولانی تر شده و راه را برای پایان جنگ هموار کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • تصمیم فرانسه برای کمک گرفتن از چین
  • تیک‌تاک؛ صدای اعتراض
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • حرکت اعتراضی دانشجویان درآمریکا بیداری جهان نسبت به مساله فلسطین و عمق تنفر عمومی نسبت به رژیم صهیونیستی است
  • تیک‌تاک؛ صدایی برای اعتراض
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟