Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-08@03:34:05 GMT

آخوندی: مسکن مهر هویت شهرها را از بین برد

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۵۵۰۵۶

رویداد۲۴-وزیر راه و شهرسازی گفت: پروژه مسکن مهر با کشاندن جمعیت به سمت حاشیه و زاغه نشینی و ایحاد شهر در دل بیابان ها، مرکز شهر را به اسم توسعه مدرنیته بی هویت کرد که امیدواریم هیچ گاه در آینده این چنین طرح ها به اجرا گذاشته نشود.

عباس آخوندی ظهر پنجشنبه، در هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری و مراسم بازدید از کارخانه ریسباف اصفهان، اظهار داشت: ۹ تا ۱۰ میلیون نفر از مردم کشور در حاشیه شهر و در بدترین وضعیت در حال زندگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان داشت: ۹ میلیون نفر در بافت های میانه شهر زندگی می کنند که در حال فرسودگی است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: تمام این اتفاقات ماحصل مدرنیته کردن شهرها بدون توجه به ماهیت اصلی آن است؛ یعنی اصفهان را در حالی توسعه دهیم که دیگر هویت اصفهان را نداشته باشد و ایرانی بسازیم که رنگ از اصالت ایران نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه برای رفع این چالش نیاز داریم یکبار دیگر به شهر برگردیم و صورت مسئله را پاک نکنیم، ادامه داد: اینکه برای توسعه به بیرون از شهر می رویم و پروژه های بزرگ را کلنگ می زنیم این موضوع، در واقع فرار از مشکلات است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه نیاز اصلی امروز کشور در بازآفرینی شهری است، گفت: منظور از این مقوله برگرداندن جمعیت از دل حاشیه ها به مرکز شهری و دل محلات است.

مسکن مهر هویت شهرها را از بین برد

وی با انتقاد از اقدامات و اجرای پروژه‌هایی که طی این سال ها با عنوان توسعه شهری سبب از بین بردن هویت شهرها شد و مردم را از مرکز شهرها به حاشیه ها برد، افزود: یکی از این پروژه ها اجرای مسکن مهر بود که چند ۱۰ هزار میلیارد تومان صرف آن شد و با کشاندن جمعیت به سمت حاشیه و زاغه نشینی و ایحاد شهر در دل بیابان ها، مرکز شهر را به اسم توسعه مدرنیته بی هویت کرد که امیدواریم هیچ گاه در آینده این چنین طرح ها به اجرا گذاشته نشود.

آخوندی با بیان اینکه مدرنیته کردن شهرها به اسم توسعه بدون توجه به هویت اصلی و ذاتی کلان شهرها آسیب بزرگی را وارده کرده است و همین توسعه مدرنیته ناپایداری را بر شهرها وارد ساخته است، اظهار داشت: امروزه در قالب طرح ها و برنامه های مختلف و کنفرانس ها به دنبال راهکارهای توسعه پایدار در شهر ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه ۶۶ هزار هکتار از بافت های شهری ایران دارای بافت های فرسوده است، ادامه داد: تصور ما بر این است که در ۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده، حدود ۵۰۰ واحد مسکونی قابل بازآفرینی است که نیاز به اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومان است که به وسیله مردم و بانک ها قابل تامین است.

وزیر راه و شهرسازی با اظهار اینکه در بازآفرینی شهری، شهرداری ها نقش موثری خواهند داشت، تصریح کرد: ما بدنبال رونق محلات در بازآفرینی شهری هستیم که در این زمان خود مردم وارد ساخت و ساز خانه های خود می شوند.

چهارباغ اصفهان به نام بازآفرینی شهری تخریب شد
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۳ ستادی در راستای باز آفرینی شهری ستاد کشوری تشکیل و سند آن نوشته شد، گفت: در سیاست های عملی به جای پروژه محوری، برنامه محوری را تعریف کردیم که تمام نهادهای حکومتی، مدنی، محله ای و مردمی در این برنامه ها ایفای نقش کنند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: وقتی سخن از بازآفرینی شهری به میان می‌آید منظور تخریب و ایجاد ساختمان‌های جدید نیست که چنین اتفاق ناگواری برای چهارباغ اصفهان افتاد.

وی افزود: از چهارباغی مملو از کارخانجاتی که هر کدام یک اثر تاریخی محسوب می‌شد، تنها همین کارخانه ریسباف مانده است. این بدترین اتفاقی بود که به اسم توسعه تمامی کارخانجات و آثار باستانی حذف و به یک سکونتگاه مدرن مبدل شدند.

آخوندی گفت: اصفهان یک آئین هزار نقشه است که باید با این نقشه ها و مردم خلق مجدد کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید سازمان اجتماعی را بر مبنای محله محور ساخت، بیان داشت: برای ما شهر یک سازمان اجتماعی است که کوچکترین کالبد این سازمان محلات است. محلاتی که مردم را دور هم جمع می کند و به آن محله و شهر هویت می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: خروج مراکز شهری از حالت قدیمی در بازآفرینی شهری با نام توسعه و سوق دادن جمعیت به مکان دورتر، به هویت شهر آسیب وارد می کند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۵۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟

ساختمان‌های بسیاری از مناطق ژاپن برای طولانی‌مدت طراحی نشده‌اند، بلکه عمر مفید ۳۰ ساله دارند و وقتی صاحب خانه از دنیا می‌رود، خانه او برای ساختن خانه جدید تخریب می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سیاست تخریب و ساخت دوباره ساختمان‌ها برای بسیاری از پروژه‌های توسعه حومه‌شهری ژاپن صدق می‌کند. خسارات و تخریب‌های جنگ جهانی دوم در کشور ژاپن، به شدت این کشور را با مشکل کمبود عرضه مسکن در برابر تقاضا مواجه کرد و دولت این کشور طی دوران پس از پایان جنگ در سال ۱۹۴۵ اقدامات زیادی از جمله ایجاد سازمان‌ها، نهادها و وضع قوانینی در جهت سیاست جدید مسکن انجام داد. یکی از این اقدامات، ساخت مسکن‌های حاشیه‌شهری و ارزان‌قیمت به‌عنوان راه‌حلی اضطراری در این مناطق بود.

به دلیل محدودیت‌های زمانی و مکانی، کیفیت ساخت این ساختمان‌ها ضعیف بود که موجب شد از نظر استاندارهای فعلی ژاپن در سطح پایینی قرار داشته باشند. رشد اقتصادی سریع در دوران پس از جنگ جهانی، ژاپن را به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه صنعت تبدیل کرد و این خانه‌های ارزان‌قیمت دیگر پاسخگوی نیاز مسکن‌های با کیفیت نبود.

علاوه بر این، زمین‌لرزه‌های مکرر این جزیره به مرور زمان قوانین را تغییر داد و بر اساس قانون جدید خانه‌های ساخته‌شده دوران پس از جنگ که ساختمان‌های نسل دوم نامیده می‌شدند، باید در سال ۱۹۹۰ تخریب می‌شدند.

بدیهی است که مردم ژاپن برای زندگی در خانه‌های قدیمی که مطابق با مقررات آن زمان ساخته شده‌اند و شرایط آن‌ها نشان‌دهنده پایان عمر مفید آن‌ها است، ارزشی قائل نیستند. این ساختمان‌ها پس از فوت صاحب خانه تخریب می‌شوند و با مسکن‌های با کیفیت و پیرو استاندارد بالاتر جایگزین می‌شوند. اکنون ساختمان‌های ساخته‌شده در زمین‌های این مناطق در سومین تکرار خود هستند. بر اساس استانداردهای جدید خانه‌ها باید تا حد امکان پایدار ساخته شوند و حداقل چندین دهه و در صورت امکان چند قرن دوام داشته باشند.

قوانین ساخت‌وساز در ژاپن

در طول فرایند ساخت‌وساز یک ساختمان، مقدار انرژی تجسم‌یافته و انرژی مورد نیاز برای ساخت، حمل‌ونقل و مدیریت مواد، بسیار زیاد است، به‌طوری‌که فعالیت‌های ساختمانی تقریباً ۳۵ درصد از انتشار جهانی دی‌اکسید کربن را تشکیل می‌دهد. بنابراین خانه‌های ۳۰ ساله دوران پس از جنگ، پایدار نیستند و الزامات شهر پایدار را برآورده نمی‌کنند. بر اساس کتاب «۱۰۱ قانون اساسی برای ساختمان‌ها و شهرهای پایدار» دوام، انعطاف‌پذیری و بهره‌وری انرژی باید سنگ بنای معماری پایدار در نظر گرفته شود. سیاست‌های طراحی شهری فراتر از جنبه‌های معماری هستند و در معادلات بهره‌وری، حمل‌ونقل را نیز در نظر می‌گیرند.

تغییر پارادایم در شهرسازی «حومه» ژاپن

تکنیک تخریب و ساخت زمین‌های حومه‌شهری به دلیل اثرات زیست‌محیطی که در هزینه‌های ساخت‌وساز منعکس می‌شود، در حال تغییر است. همچنین با کاهش جمعیت و افزایش سن، بیشتر مردم حومه‌ها را ترک می‌کنند و در کلان‌شهرها و مراکز شهری ساکن می‌شوند.

آمار نشان می‌دهد که در حال حاضر مردم ژاپن ۱۳ درصد مناطق حومه‌شهری را ترک کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که این رقم تا سال ۲۰۳۳ به حدود ۳۰ درصد خواهد رسید که معادل ۲۱.۷ میلیون خانه متروکه است. خانه‌های متروکه و زمین‌های بدون صاحب برای کشور مشکل ایجاد می‌کند و موجب می‌شود که تعداد معدودی از مردم که هنوز در این مناطق زندگی می‌کنند، نتوانند با پرداخت مالیات زیرساخت‌های عمومی خود مانند شبکه‌های قطار، بیمارستان‌ها یا جاده‌ها را حفظ کنند. بنابراین طرح «بازسازی، نه تخریب» در شهرها و برنامه‌های توسعه حومه شهرهای بزرگ راه‌اندازی شد که بر اساس آن، خانه‌های بالای ۳۰ سال تخریب نمی‌شوند، مگر این‌که مقررات مربوط به زلزله را نقض کنند.

به این ترتیب بسیاری از جوانان در خانه‌های قدیمی ساکن می‌شوند و در صورت امکان آن‌ها را نوسازی می‌کنند تا هم‌زمان از مزایای ساختمان موجود و ایده‌های بازسازی استفاده کنند. بدیهی است که هزینه بازسازی یک ملک بسیار کمتر از تخریب و ساخت دوباره آن است، جنبه‌ای که امروزه نسل جوان به آن توجه می‌کند و رویه ژاپنی‌ها برای تخریب و ساخت ساختمان‌های جدید مطابق با سیاست‌های پایداری را پایان می‌دهد.

کد خبر 750611

دیگر خبرها

  • ضرورت راه‌اندازی دفتر تسهیل‌گری در شهرستان ابهر
  • برگزاری ۵ رزمایش برای نوسازی بافت های فرسوده
  • ۱۷ درصد وسعت گناباد و شهرهای توابع آن مشمول بازآفرینی شهری قرار گرفت
  • ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان افزوده شد
  • نبض مسکن در کلان‌شهر همسایه تهران
  • ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعتی
  • زمین ساخت ۱۴۰ هزار مسکن کارگران تامین شد
  • اختصاص زمین برای ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی کارگران بخش صنعت در کشور
  • رشد ۴۰۰ درصدی طرح‌های بازآفرینی شهری در پایتخت
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟