Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - ایرنا - استاندار اصفهان گفت: دولت آلمان آمادگی خود را برای همکاری و کمک به دولت ایران برای احیا و مرمت بنای تاریخی کارخانه ریسباف اصفهان به منظور حفظ تنها اثر باقی مانده از یک معمار آلمانی اعلام کرده است.

به گزارش ایرنا، ' محسن مهرعلیزاده ' روز پنجشنبه در هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری با اشاره به معماری زیبای کارخانه ریسباف اصفهان افزود: معمار این ساختمان شخصی به نام ماکس اتو شونمان معمار کارخانه‌های صنعتی اصفهان در دوران پهلوی اول بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه تمام آثار این معمار آلمانی در جنگ جهانی دوم از بین رفته است، گفت: کارخانه ریسباف اصفهان تنها اثر به جا مانده از این معمار آلمانی است و به همین دلیل دولت آلمان به منظور بزرگداشت این معمار بزرگ، آمادگی خود را برای کمک به احیای این بنای تاریخی اعلام کرده است.
استاندار اصفهان افزود: ترکیب و امتزاج بسیار دقیقی بین معماری صنعتی و معماری ایرانی در این بنای منحصر به فرد قابل مشاهده است.
مهرعلیزاده با بیان اینکه شهر و شهروندی از دیرباز در ایران مطرح بوده است گفت: امروزه دیگر از آن عظمت و معنای شهر و شهروندی اثری باقی نمانده است.
وی با بیان اینکه برگزاری کنفرانس های بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری به فرآیند برنامه های درازمدت توسعه پایدار شهری کمک می کند اضافه کرد: مهاجرت های بی رویه به شهرها و نداشتن برنامه های اساسی برای معماری شهرها، عظمت و بزرگی شهر و شهروندی را از بین می برد.
استاندار اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه رشد نامتوازن شهری هم این مشکلات را افزایش می دهد، طراحی شهرها و عمران شهری در قالب برنامه های درازمدت توسعه پایدار را تنها راه عبور از این مشکلات دانست.
مهرعلیزاده گفت: انتخاب کارخانه ریسباف برای برگزاری کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری، نشان از ذوق و سلیقه و فرهنگ بزرگ مردم اصفهان دارد.
وی با بیان اینکه امتزاج و ترکیب بسیار دقیقی در معماری صنعتی آلمانی با معماری ایرانی در این بنا وجود دارد، گفت: این کارخانه در آینده نه چندان دور به محلی برای جذب گردشگران خارجی و محلی برای برگزاری نمایشگاههای دائمی تبدیل خواهد شد.
استاندار گفت: به عنوان استاندار این خطه مکلف و علاقه مندم که این حرکت را با تمام قوا حمایت کنم.
وی افزود: با احیا و مرمت این کارخانه و تکمیل این پروژه، کارخانه ریسباف اصفهان به مکانی تاریخی و گردشگری و عمران شهری نیز تبدیل خواهد شد.
مهر علیزاده گفت: برای دستیابی به این اهداف باید برنامه ریزی لازم در کوتاه ترین زمان انجام شود.
استاندار اصفهان افزود: تاکنون بنابه دلایلی حفظ ارزش های فرهنگی مود کم توجهی قرار گرفته و چندین کارخانه و مراکز تولیدی دیگر در مسیر ساخت و سازهای شهری از بین رفته است.
وی گفت: کارخانه ریسباف اصفهان ویژگی های فراوانی دارد که گواهی بر این انتخاب بعنوان یکی از الگوهای توسعه عمران شهری در مسیر توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته است.
مهرعلیزاده با بیان اینکه صنعت نساجی در گذشته یکی از صنایع اساسی و محوری ایران و استان اصفهان بوده است، افزود: کارخانه ریسباف در آینده مرکزی برای مشارکت توسعه پایدار شهری تبدیل می شود.
مهرعلیزاده گفت: اگر تاکنون حفظ ارزش های فرهنگی را به دلایلی فراموش کرده ایم و نه تنها در قبال چندین کارخانه و بنای تاریخی در مسیر ساخت و سازهای شهری کوتاهی کرده ایم اکنون باید برای احیا این فضاهای شهری باید اقدام کنیم و با انتخاب این کارخانه به عنوان نمونه در مسیر توسعه پایدار گام برداریم.
استاندار اصفهان در خصوص کارخانه ریسباف اظهارکرد: کارخانه ریسباف در سال 1313 یعنی 83 سال پیش به عنوان شرکت خصوصی ( با مشارکت مردم ) با حمایت دولت ساخته شده است این بیانگر اعتماد دولت به بخش خصوصی از دیرباز است.
وی با بیان اینکه رشد نامتوازن شهری و عدم پرداختن به این قبیل مسائل می تواند مشکلات زندگی شهرها را افزایش دهد گفت: تنها راه برون رفت از این وضعیت طراحی شهرها در قالب برنامه های بلندمدت توسعه پایدار است.
مهرعلیزاده بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با مفهوم بسیار دقیق از کلمه توسعه و توسعه پایدار، بنایی اساسی برای عمران شهری در اصفهان تعریف کنیم.
وی افزود: شهر و شهروندی در فرهنگ ایرانی از دیرباز بصورت جدی مطرح بوده به نحوی که در شاهنامه از شهری به عنوان سیاوش گرد که شهری امن برای مردم و برای زندگی پرعزت و کرامت آن است، یاد شده است.
استاندار اصفهان گفت: امروزه دیگر در زندگی روزمره از عظمت و بزرگی شهر و شهروندی که در طول تاریخ کشور شنیدیم خبری نیست و این مفاهیم به فراموشی سپرده شده است.
مهرعلیزاده خاطرنشان کرد: برگزاری چنین نشست هایی در فرایند برنامه بلندمدت توسعه پایدار کمک می کند.
وی عنوان کرد: برنامه های توسعه پایدار باید به نحوی باشد که مهاجرت های بی رویه به شهرها و نبود برنامه های اساسی برای معماری و حفظ فرهنگ و آداب شهرها نتواند تعاریف و عظمت و بزرگی فرهنگ شهر و شهروندی را از بین ببرد.
در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه عکسی با موضوع تجارب بازآفرینی شهری نیز برپا شده است.
توسعه پایدار، فرایندی برای به دست آوردن پایداری در هر فعالیتی است که نیاز به منابع و جایگزینی سریع و یکپارچه آن وجود دارد.
شرکت سهامی کارخانه ریسباف در سال 1311 با سه میلیون و 140 هزار ریال در سوی جنوب شرقی سی و سه پل اصفهان در محل باغ‌های اعتمادالدوله و حاتم بیگ که آن زمان محور هزارجریب نامیده می‌شد، در زمینی به مساحت 69 هزار مترمربع ساخته شد.
ریسباف را می‌ توان دومین کارخانه ریسندگی اصفهان و نخستین محصول سرمایه جمعی مردم اصفهان نامید.
کارخانه صنعتی- تاریخی ریسباف اصفهان هشتم مردادماه سال ۱۳۸۱ به شماره ۶۰۱۸ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
کارخانه ریسباف با 69 هزار مترمربع مساحت با ارزش دو هزار و 70 میلیارد ریال از سوی بانک ملی ایران به وزارت راه و شهرسازی واگذار شد.
ت 7150 / 2093 ** خبرنگار: علی نعمانی ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۱۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با بیان اینکه مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد، گفت: وضعیت کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ بحرانی و نیازمند مرمت هر چه سریعتر است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حیم خاکی بعدازظهر امروز در بازدید از کاروانسرای ینگی امام ساوجبلاغ اظهار داشت: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با 53 کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسراهای ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز عنوان کرد: شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه ای  است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود 200 میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.

خاکی بیان کرد: کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

ثبت 14 اثر تاریخی البرز در فهرست میراث‌ ملی ‌ کاروانسرای ینگی‌امام ثبت جهانی ‌می‌شود/ داوطلب ثبت جهانی تپه ازبکی ‌هستیم

براساس تحقیقات محلی ، ادبی و تاریخی "ینگی امام" یا "ینگه امام" در زبان آذری به معنای تازه و نو است که این نام به یک مجموعه تاریخی، مذهبی و یک روستا در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز اطلاق می‌شود.

در مجموع ینگی امام شامل یک تپه تاریخی مربوط به قرن چهارم هجری قمری با ارتفاع 18 متر از سطح زمین، یک کاروانسرا مربوط به دوران صفویه و قاجاریه، بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع) و یک روستا را شامل می شود که این مجموعه در شرق شهر هشتگرد استان البرز قرار گرفته است.

بررسی های تاریخی بیانگر آن است که در ابتدا نام «ینگی امام» به بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع)، سپس به کاروانسرا و تپه تاریخی و ‌اکنون به روستای واقع در این محدوده اطلاق می‌شود.

قرار گرفتن این مجموعه فرهنگی، مذهبی و تاریخی در یک منطقه خوش آب و هوا موجب شده تا ینگی امام از گذشته ها تاکنون مورد توجه گردشگران و رهگذران قرار گیرد ضمن آنکه احداث کاروانسرای ینگی امام در زمان صفویه در مسیر جاده تاریخی ابریشم بیانگر اهمیت اقتصادی و گردشگری منطقه از دیرباز تاکنون بوده است.

اولین مرحله کاووش های باستان شناسی در تپه تاریخی ینگی امام مربوط به سال 1385 است که در جریان این کاووش ها تعدادی سفال متنوع لعاب دار مربوط به دوران صدر اسلام به دست آمد. کشف 50 شئی مفرغی، میخ های چادر و داس های آهنی از دیگر آثار به دست آمده از این تپه است.

سال 1387 دومین کاووش باستان شناسی در ضلع شرقی این تپه تاریخی با حضور 6 کارشناس میراث فرهنگی کشور انجام شد و سطوح دیگری از یافته های تاریخی به دست آمد.

تپه تاریخی ینگی در 25 اسفندماه سال 1379 به شماره 3504 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید،

بقعه متبرکه امامزاده هادی (ع ) که  بنای آن مربوط به دوره صفوی - قاجاریه است ؛ در تاریخ 28 دیماه 1379 با شماره 2965 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

کاروانسرای ینگی امام نیز در تاریخ 17 آذرماه 1377 به شماره 2175 به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و در آثار ملی ایران قرار گرفته است.

مجموعه کاروانسرای ینگی امام به وسعت سه هزار مترمربع ادارای اتاق های ویژه برای استراحت مسافران و رهگذران در طول تاریخ فعالیت خود بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمادگی داریم برای رفع مشکلات اصفهان کنار مدیریت استان بایستیم
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر