Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورود کالاهای عجیب و غریب در طی چند روز گذشته به کشور سبب تعجب همگان شده است و به گفته برخی از کارشناس اقتصادی نبود سیاست تجاری مشخص و بی تدبیری مسئولان سبب نابودی تدریجی تولید کنندگان داخلی می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح الوند؛ در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر واردات عجیب و غریب به کشور شنیده میشود که با اندکی تامل در وضعیت تولید کنندگان داخلی از این امر بسیار متعجب میشویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آیا به راستی ما توانایی تولید آب پینیر، ادامس، پفیلا،  چسب زخم و یا حتی تولید مربا و ژله که جز مشاغل خانگی  هم هست نداریم.

 

موضوع دیگر که واقعا تاسف باراست میزان بالای این واردات است که جداول برخی از آنها آورده شده است مشاهده واردات 240 تن مربا و ژله ،179تن پفیلا در 4 ماه ابتدای سال جاری واقعا باعث ناراحتی هر ایرانی میشود.

 

                                                                                  

 

موضوع جالبی که بیشتراز همه این موارد نظر بنده را جلب کرد واردات سنگ پا به کشوربود که با نگاهی به نموداری که در سایت مشرق به نقل از گمرک  موجود بود به راحتی میتوان آمار واردات را به دست اورد.

 

و این امار نشاندهنده ورود ۷۵۸۸۸ کیلوگرم سنگ پا فقط در سال 95 به کشوراست که دارای ارزش دلاری معادل ۱۱۴۴۷۱ است.

 

 

آیا این واردات با اقتصاد مقاومتی هم خوانی دارد دیدن این امار با مشاهده وضعیت تولیدکننده های داخلی سبب تعجب شنوندگان میشود.

 

جهت مطلع شدن از روند صحیح واردات و صادرات در کشور مصاحبه ای با محمدعلی خطیب، کارشناس مسائل اقتصادی و رییس مرکز مطالعات اتاق بازرگانی مشهد صورت گرفت.

 

*کارشناس مسائل اقتصادی: مسئولین به بهانه اقتصاد مقاومتی هر وارداتی را انجام میدهند

محمد علی خطیب، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ما، با اشاره به واردات عجیب و غریبی که اخیرا به کشور صورت گرفته است افزود: با این اوصاف باید گفت در حال حاضر اقتصاد مقاومتی تبدیل به یک شعاری شده که از آن  این سو استفاده ها  صورت می گیرد  و به عنوان مثال وارد کردن شتر هم جز اقتصاد مقاومتی میدانند.

 

خطیب با بیان اینکه هنوز برخی در نحوه اجرای اقتصاد مقاومتی ضعف دارند گفت:اقتصاد مقاومتی یک چراغ راه صنعتی کردن برای  کشور است و برنامه های اقتصادی یا برنامه ششم باید در واقع به اقتصاد مقاومتی کمک کند و الزامات لازم اقتصاد مقاومتی باید در برنامه ها منعکس شود .

 

وی اظهار کرد: در خصوص واردات باید این نکته مورد توجه باشد که در چه  مواردی کمبود داریم ولی این واردات و مراودات  بیشترجنبه  سیاسی دارد پس بنابراین باید سعی می کنیم از ان کشوری واردات داشته باشیم  که بتوانیم صادرات هم داشته باشیم  و یا به نوعی با آن کشور در مبادله قرار بگیریم.

 

*لزوم واردات کالاهایی که توان رقابتی نداریم

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به توجه به مشخصات یک واردات و صادرات  موفق  افزود: باید کالایی را وارد می کنیم که مزیت نداریم یا از نظر مزیت رقابتی  در آن شرایطی قرار نداریم که بتوانیم رقابت کنیم و در مقابل کالایی که از مزیت رقابتی برخوردار هستیم صادر می کنیم.

 

 

*در مقابل صادرات باید واردات باشد

وی تصریح کرد: یعنی در مقابل  صادرات باید واردات وجود داشته باشد مگرنه واردات به معنای عام خودش مطرح نمی تواند باشد و باید آن کالاهایی که ما از مزیت رقابتی  در حال حاضر برخوردار نیستیم وارد کنیم.

 

خطیب اظهار کرد: بنابراین واردات به معنای عام خودش مثبت نیست یا به معنای عام خودش منفی هم نیست می تواند  مثبت باشد چنانکه در واقع شرایط تولید آن کالا در کشور ما با توجه به شرایط  کشوری که به ما صادر کرده در  وضعیت مطلوبی نیست.

 

وی  خاطر نشان کرد: ولی این به معنای این نیست که هر کالایی که کشور مقابل می خواهد صادر کند ما بپذیریم.

 

رییس مرکز پژوشهای اتاق بازرگانی خراسان با بیان اینکه واردات باید در مقابل  تولید داخلی با محدودیت روبرو بشود  افزود: این واردات باید به تولیدات داخلی صدمه ای وارد نکند و یا سبب بشود که تولید داخلی کیفیتش بهبود پیدا کند.

 

وی با انتقاد از ورود اجناس وارداتی همچون اجناس چینی با قیمتی ارزان به کشور گفت: با توجه به اینکه ابزار کافی در جهت جلوگیری از این کار وجود دارد ما سیاست تعرفه ای معقولی نداریم .

 

خطیب اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم این امر را جلوگیری یا محدود کنیم سیاستی در کشوراست که  به آن سیاست بازرگانی یا سیاست تجاری کشور می گویند.

 

 

*تعرفه خاصی در رابطه با کالاهای وارداتی وجود ندارد

وی تصریح کرد: کالاهایی که ما وارد میکنیم باید محدود کنیم و با تعرفه های بالا قیمتش را افزایش بدهیم که در واقع  شرایط برای بهبود تولیدداخلی فراهم بشود.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: ورود اجناس وارداتی با قیمتی ارزان تر باعث خواهد شد تولید داخلی  نه تنها بهبود پیدا نکند بلکه از بین برود.

 

*نبود سیاست خارجی مشخص ضربه بزرگی به تولیدکنندگان میزند

وی با انتقاد از مشخص نبودن سیاست تجاری افزود: وقتی سیاست های تجاری مشخص نباشد است طبیعی است  که ضربه بزرگی به تولید داخلی میزند.

 

وی در پایان تاکید کرد: در اقتصاد مقاومتی ما باید شرایطی را فراهم کنیم که منابع به سمت  تولید کالاهایی هدایت بشود که این کالاها قابلیت عرضه در بازار داخلی و بازارهای کشور همسایه و بازارهای بین المللی داشته باشد و در مقابل هم واردات کالاهایی را داشته باشیم که قدرت رقابتی نداریم و در آینده امید داریم که بتوانیم دراین رقابت قرار گیریم.

 

نتیجه گیری:

نکته قابل تاملی که از صحبت های کارشناسان دراین خصوص میتوان برداشت نمود این است که واردات به خودی خود معنا ندارد و لزوم واردات صادرات است اما نه هر نوع وارداتی بلکه  وارداتی که ما در کشور خود از مزیت رقابتی برخوردار نباشیم و در عوض کالایی را صادر نماییم که از توان رقابتی بالایی برخوردار هستیم.

 

نکته دیگر هم تعرفه های واردات است به عنوان  مثال  با توجه به اینکه اجناس چینی با قیمتی بسیار ارزان وارد کشور میشود سبب نابودی تولید کنند داخلی شده است و متاسفانه خریداران بدون توجه به کیفیت محصول جنس ارزانتر را خریداری می کنند.

 

در پایان باید گفت این نبود سیاست تجاری مشسخص سبب مرگ تولید کننده میشود و نوش دارو پس از مرگ سهراب دیگر فایده ندارد. 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۹۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند

امام جمعه شیراز بر حمایت مردم و مسئولان از تولید ملی و داخلی تاکید کرد و گفت: مدیران از خودشان شروع کرده و جنس و محصول ایرانی خریداری و مصرف کنند، زیرا یکی از راه‌های توسعه تولید داخلی و جهش تولید همین است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیت‌الله لطف‌الله دژکام در خطبه‌های نماز جمعه امروز شیراز گفت: چاره کار بشریت برای حل مشکلات دنیا و آخرت خود این است که با تقوا باشد و خدا را در نظر بگیرد که اگر خدا فراموش شد و هرکس به فکر خود، منافعش و لذات خودش باشد و باعث مزاحمت برای دیگران باشد جامعه بشری روی سعادت را نخواهید دید.

وی با اشاره به اینکه جامعه ما در عرصه یک جنگ قرار گرفته است، افزود: جنگی که یک طرف آن طرفداران اسلام، قرآن و ارزش‌های اصیل انسانی هستند و طرف مقابل هم دشمنان خدا، شیطان پرست‌ها، خودپرست‌ها و دنیا پرست‌ها قرار دارند. در این عرصه جنگ ما یک نوع مبارزه نداریم بلکه دشمن جنگ ترکیبی در هر عرصه‌ای از زندگی مسلمانان ایرانی به راه انداخته است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: عرصه جنگ نظامی را، چون از سال 59 تجربه کرده‌ایم مقداری باتجربه هستیم و دستمان جلو است، اما جنگ اقتصادی جنگی است که امروز با شدت درگیرش هستیم ولی هنوز خیلی راه مانده است که بتوانیم در جهان پیرامون خودمان جایگاه کشورمان را به عنوان یک قدرت اقتصادی تثبیت کنیم و تا به آنجا نرسیم این جنگ به ما تحمیل خواهد شد و هرچه هم بخواهیم خود را کنار بکشیم دشمنان این عرصه را نقطه ضعف ما می‌دانند و در این عرصه جنگ راه انداخته‌اند.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه یک عرصه دیگر جنگ و نبرد؛ جنگ فرهنگی است که در این عرصه هم دشمن تلاش خودش را می‌کند و ما هم مقاومت خودمان را نشان می‌دهیم، گفت: در عرصه جنگ فرهنگی گاهی ما پیشرفت داریم و گاهی دشمنان خود را نشان می‌دهند و باید در این دو عرصه جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی انشاالله ایران عزیز و کشور اسلامی ما جایگاه خود را در دنیا به گونه‌ای تثبیت کند که هیچ کس جرأت تعرض به ملت ایران را نداشته باشد.

وی با اشاره به روز جهانی کار و کارگر و روز معلم، بیان کرد: سربازان عرصه جنگ اقتصادی و سربازان عرصه جنگ فرهنگی باید در هفته پیش‌رو تجلیل، تکریم و حمایت کنیم تا میدان مبارزه را به نفع ما تغییر دهند.

خطیب نماز جمعه شیراز با اشاره به آیه 181 سوره مبارکه آل عمران و جنگ اقتصادی، یادآور شد: بدانید این دشمنی که برای ما وجود دارد دشمن خیلی قدیمی است و مختص حالا نیست و هر وقت امت اسلامی خواسته روی پای خود مستقل بایستد این جنگ شروع شده است.

آیت‌الله دژکام گفت: رییس جمهور کشور ما به کشور همسایه پاکستان رفته است و آمریکا به آنها تذکر داده و می‌گوید ایران تحریم است و با آنها معامله نکنید. در آیه 7 سوره مبارکه منافقون خدا می‌فرماید: آنها همان مردم بدخواهی هستند که می‌گویند با مسلمانان معامله نکنید تا آنها دست از اسلام بردارند.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: جنگ طولانی است و بیش از 1400‌سال است که ما در حال رزم هستیم و آنها هم سروصدای خود را می‌کنند، البته معلوم است امت اسلامی را نتوانستند نابود کنند و بعد از این انشاالله پرچم اسلام برافراشته تر، عزت مسلمانان روزافزون‌تر و دشمنان اسلام هر روز خوارتر و زبون‌تر خواهند شد.

وی به بیان اولین نکته جنگ اقتصادی اشاره کرد و افزود: ما باید باور داشته باشیم که در این جهان خدا همه کاره است. اگر کسی چند روز پول در دست دارد نگوید مال من است، بلکه مال خداست. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها حالی‌شان نیست و خیال می‌کنند که پول مال خودشان است، اما ما به آنها می‌فهمانیم که پولی که در دستشان است خدا داده است، این باور را اگر کسی در دل خودش تقویت نکند وسط میدان جنگ کم می‌آورد.

آیت‌الله دژکام ادامه داد: اگر آزادگی و مسلمانی را می‌خواهید تجربه کنید جنگ وجود دارد و باید خود را اثبات کنید. در عرصه این نبرد 8 کار به عنوان الزامات اقتصاد مقاومتی رهبر گرانقدر انقلاب اسلامی دستور فرمودند و پیگیری کردند که در کشور اجرا شود؛ هرچه که می‌خواهید در عرصه نبرد تلاش کنید این هشت کار را باید دنبال کنید و اگر درست انجام دهیم مسلما پیروزی از آن ما خواهد بود و خدا وعده داده است.

امام جمعه شیراز بر حمایت مسئولان از تولید ملی تاکید کرد و افزود: هر مدیری در کشور ما اگر جنسی می‌خواهد مصرف کند لااقل خودش جنس ایرانی را مصرف کند و جنس خارجی نخرد. در برخی از جلسات می‌گوییم این جنس را فلان شرکت در شهر شیراز تولید می‌کند، اما می‌گویند خارجی آن بهتر است و اینگونه به کشور آسیب می‌زنند لذا مسئول باید پیگیر شود جنس ایرانی بخرد و به کارگیرد که یکی از راه‌های جهش تولید همین است.

وی اذعان داشت: گاهی بحثی مطرح است که کیفیت جنس ایرانی مناسب نیست، اما ما تجربه کرده‌ایم وقتی مصرف یک کالا جدی می‌شود خریدار می‌تواند به تولید کننده بگوید که جنست باید بهتر شود و تولید از نظر کیفی هم رشد می‌کند. دوم؛ افزایش بهره‌وری است. ما در رابطه با بهره برداری مناسب از سرمایه‌های خود چه انسانی و چه مادی و مالی ضعف داریم و در جنگی که قرار داریم باید جلوی اسراف گرفته شود.

نماینده، ولی فقیه در استان فارس در ادامه با تصریح بر اینکه اگر کسی پول دارد به جای اینکه بخواهد به دلالی بپردازد به سرمایه‌گذاری تولیدی بپردازد، گفت: مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند و دلالی را تعطیل کنند و این نکته قابل توجه بانک‌ها و همه مدیران باشد؛ باید یک سرمایه‌گذاری تولیدی شود بعد سود بیاید.

آیت‌الله دژکام با اشاره به چهارمین مورد، بیان کرد: مردم جنس داخلی بخرند و امسال هم سال جهش تولید با مشارکت مردم است. اگر مردم ما جنس ایرانی را بخرند به معنی این است که به تولید کننده ایرانی کمک می‌کنند. مشارکت مردم در تولید را ممکن است بگوییم در تولید سرمایه‌گذاری کنند، اما اگر قدرت سرمایه‌گذاری ندارند لااقل جنس ایرانی بخرند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس پنجمین مورد را اصلاح الگوی مصرف دانست و افزود: ترویج فرهنگ کار نیز ششمین مورد است. سند فرهنگ کار را باید به میدان آورد، چون فارس در زمینه فرهنگی یک سند دارد، اما در باب فرهنگ کار هنوز سند مصوب شده نداریم.

وی به ایجاد  اشتغال در جامعه اشاره کرد و گفت: در خصوص ایجاد اشتغال وضع ما بد نیست، اما می‌خواهیم به یک افق بالاتر برسیم. ما امسال برای تحصیل کرده‌هایی که جویای شغل هستند باید خیلی تلاش کنیم تا ایجاد اشتغال شود برای اینکه در این زمینه عقب هستیم، اما در عرصه‌های دیگر ایجاد اشتغال الحمدالله نرخ بیکاری ما پایین آمده و امیدواریم شرایط بهتر شود.

امام جمعه شیراز همچنین با اشاره به مبارزه با فساد اقتصادی، گفت: در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی جدای از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب یک فرمان هشت ماده‌ای داده‌اند. دیروز رئیس جمهور هم گفتند که در مبارزه با فساد با هیچ‌کس تعارف نداریم و باید جدی دنبال شود. 

آیت‌الله دژکام با تصریح بر اینکه رهبر معظم انقلاب در این فرمان 8 ماده‌ای فرموده اند همه حتی کسانی که منصوب از طرف رهبری هستند باید کارشان شفاف باشد و پاسخ دهند، افزود: فساد یکباره رخ نمی‌دهد و فساد اژد‌های هفت سر است و یک سر آن را بزنیم یک سر دیگر در می‌آورد و باید با فساد مبارزه شود. ما از این جهت در چهارچوب فرمان 8 ماده‌ای رهبر معظم حامی دولت و دستگاه‌های قضایی و مقننه برای مبارزه با فساد هستیم و محکم با مفسدان و آنهایی که وضع اقتصادی کشور را بهم می‌ریزند مخالف هستیم و اعلام انزجار می‌کنیم.

نماینده، ولی فقیه در استان فارس به مهمترین موضوع که تقواست پرداخت و گفت: اگر کسی از خدا نترسد این‌ها همه حرف و باد هوا است. رهبر انقلاب در همین فرمان هشت ماده‌ای خود برای مبارزه با فساد این جمله را فرموده اند که "دستی که می‌خواهد با ناپاکی دربیفتد باید خودش پاک باشد و با دست کثیف نمی‌شود چیزی را پاک کنید". تقوا یعنی دستش پاک باشد، آنهایی که در مدیریت‌های نظارتی و مبارزه با فساد گذاشته می‌شوند مراقب باشند که شیطان خیلی فریب دهنده است، برخی اوقات یک تغییر اولویت بیشتر داده نمی‌شود.

وی ضمن تبریک روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای گفت: شیراز در این زمینه هم حرف برای گفتن دارد.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: همه ما بدهکار معلمان عزیز هستیم و ارج و منزلت معلم بر کسی پوشیده نیست و دست معلمان عزیز را می‌بوسیم، می‌خواهم یک نکته عرض کنم که چرا معلم آنقدر مهم شد؟ مسلما اهمیت جایگاه معلم بخاطر نقش تعلیم و تربیت است. اگر آنها تربیت نکنند جامعه انسانی تبدیل به جامعه حیوانی می‌شود و فرق انسان و حیوان در همین تربیت و تعلیم است که خودش را نشان می‌دهد. از این جهت بایستی به مسئله تعلیم و تربیت و وظیفه دستگاه آموزش و پرورش بار دیگری توجه ویژه کنیم.

امام جمعه شیراز در پایان گفت: در برش استانی نقشه مهندسی کشور اولین مسئله‌ای که مدنظر قرار گرفته است سبک زندگی اسلامی و ایرانی است. اگر بچه‌های ما بزرگ شوند و تفاوت بین مرز ایران همیشه پایبند به فرهنگ و ارزش‌ها و آن طرف که از قدیم مخالف ارزش‌های اصیل انسانی بوده‌اند را نفهمند و در رفتار خود نشان ندهند ضرر بزرگی کرده‌ایم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • بروکراسی فلج‌کننده اداری مانع ورود تولیدکنندگان به اقتصاد می‌شود
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید