Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@09:37:40 GMT

زنگ خطر برای رئیس جمهور جنجالی/سکته ترامپ در آلاباما

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۶۴۰۸

زنگ خطر برای رئیس جمهور جنجالی/سکته ترامپ در آلاباما

«آلاباما» بعد از ۲۵ سال کرسی خود در سنا را به یک دموکرات واگذار کرد، نشانه‎ای مبنی بر اینکه رقبای ترامپ از حالا برای پیروزی در انتخابات میاندوره‌ای ۲۰۱۸ و ریاست جمهوری ۲۰۲۰ خیز برداشته‌اند.

خبرگزاری مهر- گروه بین‌الملل، حنیف غفاری: شکست جمهوریخواهان در انتخابات ایالتی «آلاباما» و راهیابی یک سناتور دموکرات دیگر به مجلس سنای آمریکا، زنگ خطر را برای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده به صدا در آوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«روی مور» نامزد مورد حمایت ترامپ در این انتخابات، با اختلاف حدود ۲۰ هزار رای از «داگ جونز» نامزد حزب دموکرات، شکست خورد. این درحالی بود که ترامپ نهایت تلاش خود را برای حمایت از مور در انتخابات آلاباما صورت داد. بسیاری از تحلیلگران مسائل آمریکا، شکست روی مور را به مثابه شکست مشترک ترامپ و جمهوریخواهان در انتخابات اخیر ارزیابی می‌کنند. در این خصوص، نکاتی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد:

نخست اینکه انتخابات ایالتی آلاباما می تواند پیش‌درآمدی برای شکست جمهوریخواهان در انتخابات میاندوره‌ای کنگره در سال پیش رو (۲۰۱۸) قلمداد شود. هم‌اکنون تعداد سناتورهای دموکرات در سنای آمریکا به ۴۹ نفر رسیده است. این نسبت می تواند در انتخابات میاندوره‌ای کنگره در سال آینده دگرگون شود.

به عبارت بهتر، در صورتی که جمهوریخواهان اکثریت سنا را از دست بدهند، قدرت ترامپ بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ میلادی در تقابل با سنای آمریکا به شدت کاهش خواهد یافت. این مسئله ای است که ترامپ و «مایک پنس» معاون وی به شدت نسبت به تحقق آن هراسان هستند.

نکته مهم‌تر اینکه حتی برخی سناتورهای حزب جمهوریخواه مانند «جان مک کین»، «رند پال» و غیره، انتقادات شدیدی نسبت به رویکرد ترامپ در حوزه سیاست داخلی و خارجی دارند. بدیهی است که این مسئله، ترامپ را در وضعیتی بدتر نسبت به شرایط فعلی قرار خواهد داد.

نکته دیگر اینکه ایالت آلاباما، از ایالات جنوبی و محافظه‌کار در ایالات متحده آمریکا محسوب می شود که آرای مردم آن به صورت سنتی معمولا به سود حزب جمهوریخواه به گردش در می آید. شکست روی مور(بخوانید شکست ترامپ) در این ایالت نشان می دهد که حتی تعداد زیادی از طرفداران حزب جمهوریخواه نیز حاضر نیستند برای بار دوم آرای خود را به حساب ترامپ واریز کنند.

در چنین شرایطی، جمهوریخواهان و خصوصاً جمهوریخواهان سنتی به شدت نگران افزایش هزینه های حضور ترامپ در کاخ سفید برای حزب متبوع خود هستند. اگرچه ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا بارها اعلام کرد تعلقی به حزب جمهوریخواه ندارد و حتی حاضر است به عنوان نامزدی مستقل در انتخابات حضور پیدا کند، اما در نهایت با حمایت حزب جمهویخواه و به عنوان نامزد نهایی این حزب به مصاف «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات رفت.

نکته سوم اینکه شکست جمهوریخواهان در ایالت آلاباما، یکی از کم هزینه‌ترین پیروزی‌های حزب دموکرات در عرصه انتخابات محسوب می شود. حزب دموکرات که عملا نتوانسته است کارآمدی خود را در صحنه سیاسی و اجرایی ایالات متحده به اثبات برساند، در سایه مانور بر روی نقاط ضعف ترامپ و جمهوریخواهان توانسته است بخش زیادی از آرای افراد ناراضی از ترامپ را به سود خود به گردش در آورد.

هم اکنون کمتر از یک‌سال به برگزاری انتخابات میاندوره‌ای کنگره آمریکا زمان باقی است. دموکراتها امیدوار هستند با استناد به تداوم شرایط موجود بتوانند اکثریت کنگره (سنا و حتی مجلس نمایندگان) را در دست گرفته و به این وسیله، زمینه را برای شکست نهایی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ فراهم کنند.

در هر حال، پس از شکست اخیر ترامپ، شاهد تشدید مجادله سران حزب جمهوریخواه و کاخ سفید بر سر سیاست‌های ترامپ خواهیم بود- موضوعی که تبعات خود را به زودی در معادلات سیاسی ایالات متحده نشان خواهد داد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۶۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند

رئیس جمهور گفت: مجریان، ناظران و عموم مردم همت کردند و انتخابات باشکوهی داشتیم و مولفه‌های مورد اشاره رهبر معظم انقلاب محقق شد. در این مرحله دوم نیز کاری بشود که این چهار اصل مورد تأکید قرار بگیرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز در نشست هیئت دولت با استانداران سراسر کشور طی سخنانی خطاب به این مدیران عالی دولت بیان کرد: باید با مردم به‌صورت مداوم ارتباط داشته باشید؛ خصوصاً مردمی که در اجتماعات مسئولان شرکت هم نمی‌کنند که باید این عزیزان هم مورد رسیدگی قرار بگیرند.

تأکید رئیسی بر حضور گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلسوی درخصوص انتخابات 1402 افزود: مجریان، ناظران و عموم مردم همت کردند و انتخابات باشکوهی داشتیم و مولفه‌های مورد اشاره رهبر معظم انقلاب محقق شد. در این مرحله دوم نیز کاری بشود که این چهار اصل مورد تأکید قرار بگیرد. مردم ما در اجرا و نظارت دخیل هستند و امیدواریم این انتخابات هم باشکوه برگزار شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به شعار سال، خاطر نشان کرد: باید تمامی بخش‌ها برنامه داشته باشند و طبق آن به‌سوی تحقق شعار سال که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، حرکت کنند.

ادامه دارد...

دیگر خبرها

  • اولین انتخابات ریاست جمهوری چاد پس از حاکمیت نظامیان
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رئیسی: مردم در اجرا و نظارت بر انتخابات دخیل هستند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت