Web Analytics Made Easy - Statcounter

«علی‌اصغر زرگر» کارشناس مسائل بین‌الملل در تشریح ابعاد  نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: فلسفه تشکیل شورای همکاری اسلامی در اصل برای پیگیری پرونده قدس و فلسطین بوده و از این جهت باید بگوییم که این سازمان وظیفه خود در قبال پرونده مذکور را تا حد زیادی به درستی انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا نشست استانبول را باید عکس‌العمل صریح در قبال تصمیم اخیر ایالات‌متحده در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل دانست. ممکن است نتیجه نشست مذکور از تاثیرگذاری کافی برخوردار نباشد و ایالات متحده به آ‌ن توجهی نکند اما واقعیت این است که ضرورت برگزاری چنین نشست‌هایی آن هم در وضعیت فعلی و اجماع در قبال تصمیمات سلبی، بیش از پیش احساس می‌شود.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که برخی از کشورهای عضو شورای همکاری اسلامی با ایالات متحده همسو هستند و حتی منافع آنها با آمریکا در یک راستا قرار دارد. کشورهایی مانند عربستان، اردن، مصر و حتی ترکیه منافعشان با آمریکا گره خورده است و سیاست‌های آنها به موازات واشنگتن پیگیری می‌شود؛ تا جایی که باید بدانیم مرزهای مشترک ترکیه با عراق و و سوریه به عنوان مرزهای ناتو شناخته می‌شود. از این جهت مواضع اردوغان اگر چه علیه ایالات متحده است اما نمی‌توان منافع مشترک این کشور با آمریکا را نادیده گرفت.

قلب دنیای اسلام، منطقه خاورمیانه است و تجمیع منافع اعم از انرژی و جغرافیای با اهمیت آن موجب شده تا هر قدرتی از ابزار خاص خود برای ورود به این منطقه استفاده کند و از این جهت نمی‌توان حضور قدرت‌های بزرگ دنیا در این منطقه را نادیده گرفت. لذا اینکه پرونده فلسطین و اقدامات اخیر ایالات متحده بخواهد در شورای امنیت پیگیری شود، به نظر نمی‌آید به این زودی اتفاق بیافتد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه اختلاف نظر اعضاء می‌تواند به مغفول ماندن پرونده فلسطین منجر شود گفت: اختلاف‌نظر همچنان میان اعضای شورای همکاری اسلامی وجود دارد؛ در این بین نظر ایران و برخی از کشورهای اسلامی با یکدیگر در تضاد است. برخی معتقدند که تمامی سرزمین اشغالی و قدس متعلق به فلسطینی‌ها است اما دسته‌ای دیگر تنها قدس‌شرقی را در اختیار فلسطینی‌ها می‌دانند. لذا باید بگوییم که این پرونده یک مساله چند ضلعی است و به نظر می‌رسد که شورای همکاری اسلامی اخطار خود را به آمریکا داده است و باید منتظر پیگیری راه‌های حفظ صلح باشیم. اگر صلح سراسری در این سرزمین مطرح نشود و به ورطه عملی شدن در نیاید افراط‌گرایی مجدداً به صورت دیگر خیزش می‌کند و از این منظر باید راه میانه را در نظر گرفت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه تا چه حد ایالات متحده از پرونده صلح خاورمیانه خارج خواهد شد نیازمند گذر زمان و میزان فشار کشورهای اسلامی و حتی اروپایی است. به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا تمایلی به درگیری بیشتر و ورود بیش از حد در این پرونده ندارد و از این منظر تنها متغیری که می‌تواند جایگزین آمریکا در پرونده صلح خاورمیانه شود روسیه خواهد بود. لذا باید دید که آیا پوتین چنین کاری را خواهد کرد و هزینه‌های آنرا می‌پردازد یا به عنوان بازیگر مکمل وارد عرصه خواهد شد. آمریکا آخرین کارت خود در مورد پرونده فلسطین و صلح خاورمیانه را رو کرد. اما خروجی آن مثبت واقع نشد. با توجه به وضعیت فعلی منطقه به نظر می‌رسد اگر روسیه وارد این پرونده شود گروه‌های فلسطینی هم قبول خواهند کرد؛ اما اینکه ایالات متحده به صورت کامل پذیرای خروج از این پرونده باشد به نظر امری محال ارزیابی می‌شود.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۹۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

به نوشته رسانه پر تیراژ رژیم صهیونیستی، اسرائیل جوانان آمریکا را از دست داده است و بدون تغییر ساختار رهبری اسرائیل، حمایت دولت ایالات متحده را هم از دست خواهد داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آورات ریتان عضو کنست از حزب کار رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در واکنش به تظاهرات گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی منتشر شده اعتراف کرد، اسرائیل حمایت نه تنها دانشجویان بلکه جوانان آمریکایی را از دست داده است.

در مقدمه این نوشتار آمده است: روز 7 اکتبر ما با یک اقدام نظامی غافلگیر شدیم، روز 8 اکتبر بود که فهمیدیم کابینه‌ای  داریم که قادر به هیچ کاری نیست، و امروز هم شاهد سومین شکست خود هستیم، تا متوجه شویم اسرائیل در بخش رسانه‌ای هم شکست خورده است.

در ادامه این یادداشت نویسنده اعتراف می‌کند، آنچه که با یک کمپ حمایت از فلسطینیان در داخل دانشگاه کلمبیا آغاز و پلیس نیویورک ده‌ها نفر از آنها را دستگیر کرد، به سرعت و بدون هیچ کنترلی به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر ایالات متحده و حتی خارج از آن سرایت کرده است، موجی مبهم با شعارهایی همچون تل‌آویو و اسرائیل را منفجر کنید یا گردان‌های قسام ما به شما افتخار می‌کنیم سرتاسر این دانشگاه‌ها را فرا گرفته است و حباب اسرائیل برای دانشجویان آمریکایی را منفجر کرد.

به اعتقاد نویسنده، درست است که فقط مدت کوتاهی است که ایالات متحده با تصویب بسته کمک‌های نظامی خود با اکثریت آرا در مجلس سنا حمایت قدرتمندانه خود را از اسرائیل به اثبات رسانده اما تصاویر رسیده از دانشگاه‌ها در کنار رویکردهای بلند مدت موجود در دولت، رسانه‌ها و جامعه آمریکا ادامه این پشتیبانی را تهدید می‌کند.

سپس نویسنده اعتراف می‌کند: اسرائیل دانشگاه‌ها را از دست داده است، این روند در چارچوب یک عملیات بلند مدت از مبارزات اجتماعی و سیاسی در جامعه آمریکا به وقوع پیوست، در حالی که مفاهیم حمایت از اسرائیل تا حدود زیادی در فرهنگ جوانان ایالات متحده ریشه دوانده بود، امروز به نقطه تغییر رسیده است و تا انکار حق دولت اسرائیل در ادامه بقا و ارتباط یهودیان با سرزمین اسرائیل هم رسیده است.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است، میزان حمایت از اسرائیل در نظر سنجی‌‌هایی که بعد از 7 اکتبر انجام گرفته در میان جوانان بین 18 تا 24 سال به شدت کاهش یافته است.

50 درصد از آنها از حماس حمایت کرده و اکثر آنها هم مخالفت خود را با سیاست‌های بایدن در قبال اسرائیل ابراز داشتند.

آنها همان جوانانی هستند که امروز پلاکاردهای "از دریا تا رودخانه " را برافراشته‌اند و خوستار انتفاضه در دانشگاه‌های بزرگ هستند، و شاید در آینده آنها را در پست‌های کلیدی و تاثیر گذار در مجلس سنا و در دادگاه‌ها و ساختارهای اقتصادی و حتی کاخ سفید ببینیم.

آنچه مشخص است آن است که موضع ضد اسرائیلی و سامی ستیز در حال رخنه به سیاست‌های ایالات متحده هم هست و به ویژه در سال انتخابات نامزدها نمی‌توانند آرای این رای دهندگان احتمالی را نادیده بگیرند.

نویسنده سپس تاکید می‌کند که هشدار اولیه در رابطه با از دست رفتن احتمالی حمایت آمریکا یک ماه پیش نمایان شد، زمانی که ایالات متحده به شکل دراماتیکی حاضر به استفاده از حق وتو علیه طرح پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل نشد، امری که باعث شد نخست وزیر سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن را لغو کرد.

خیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضانخیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه صهیونیست‌ها/گزارش ویژه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • بیش از ۶۰۰ نفر در جنبش دانشجویی ایالات متحده دستگیر شدند
  • به وقتِ بیداری
  • روسیه به کانادا هشدار داد