Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@03:05:42 GMT

بلاتکلیفی سیاسی ۳ ماهه در آلمان

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۲۹۴۲

بلاتکلیفی سیاسی ۳ ماهه در آلمان

تحولات رخ داده در صحنه سیاسی آلمان، در راستای کمرنگ‎‎‌تر شدن قدرت «آنگلا مرکل» در چهارمین دوره صدر اعظمی وی، پیش می‎رود.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل- حنیف غفاری: مذاکرات «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و سران ۲ حزب سوسیال مسیحی ایالت «بایرن» و حزب سوسیال دموکرات برای تشکیل دولت ائتلافی، وارد مرحله تازه ای شده و رایزنی ها در برلین برای تشکیل دولت ائتلافی طی ۲ ماه و نیم اخیر به نتیجه ثمر بخشی ختم نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت امر این است که صدر اعظم آلمان در مسیر تشکیل دولت ائتلافی در کشورش حساب ویژه ای بر روی توافق با احزاب سبز و دموکراتهای آزاد باز کرده بود. بسیاری از تحلیلگران مسائل سیاسی در آلمان نیز معتقد بودند که ائتلاف موسوم به «جامائیکا» میان ائتلاف احزاب مسیحی و ۲ حزب سبز و لیبرال دموکرات (دموکراتهای آزاد) تشکیل خواهد شد. با این حال، در آخرین دور از مذاکرات مرکل و احزاب فوق الذکر، سران حزب لیبرال دموکرات ضمن ابراز مخالفت با سیاستهای اقتصادی مرکل و حزب دموکرات مسیحی، در نهایت از حضور در دولت ائتلافی اجتناب کردند.

پس از آن، فرانک والتر اشتاین مایر رئیس جمهور آلمان که خود به حزب سوسیال دموکرات تعلق دارد، رایزنی های گسترده ای را با سران حزب متبوعش برای تشکیل دولت ائتلافی صورت داد. حزب سوسیال دموکرات پس از اینکه تنها حدود ۲۰ درصد از آرای عمومی را در انتخابات سراسری امسال (۲۰۱۷) کسب کرده بود، تصمیم گرفت به عنوان حزب اصلی اپوزیسیون در مقابل دولت مرکل به فعالیت خود ادامه دهد. با این حال، شکست مرکل در تشکیل ائتلاف جامائیکا معادلات را در برلین دگرگون کرده است. افرادی مانند «زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه فعلی آلمان و یکی از سران حزب سوسیال دموکرات، تاکید کرده اند که در مسیر تشکیل دولت ائتلافی، لازم است مرکل برخی مواضع اصلی خود را در قبال موضوعات اقتصادی و سیاست خارجی آلمان تغییر دهد. به عبارت بهتر، وی عملا از صدراعظم آلمان خواسته است تا در راستای تشکیل دولت ائتلافی، امتیازات زیادی به حزب سوسیال دموکرات واگذار کند.

با این حال، افرادی مانند «مارتین شولتز» نامزد حزب سوسیال دموکرات در انتخابات صدارتی امسال، همچنان نسبت به کلیت این موضوع نگاهی تردید آمیز دارند. شولتز و مرکل در جریان رقابت‌های انتخابات سراسری امسال سخت ترین انتقادات را علیه یکدیگر مطرح کرده و به قول بسیاری از تحلیلگران، راه مصالحه سیاسی ۲ حزب سنتی و رقیب را بستند.

هم اکنون مرکل به رایزنی های خود با سوسیال دموکراتها برای تشکیل دولت ائتلافی ادامه می دهد. در صورتی که این موضوع نیز با شکست مواجه شود، صدراعظم آلمان چاره‌ای جز تشکیل دولت حداقلی (با حزب سبز) و یا برگزاری انتخابات دوباره ندارد. بن بست سیاسی ۳ ماهه ایجاد شده در آلمان، منجر به نگرانی سران اروپایی شده است. اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه یورو، آلمان را نقطه ثقل سیاسی و اقتصادی اروپای واحد دانسته و خواستار پایان بلاتکلیفی سیاسی ایجاد شده در این کشور هستند. با این حال، حتی اگر دولت ائتلافی میان ائتلاف احزاب مسیحی و سوسیال دموکراتها تشکیل شود، طی ۴ سال آتی شاهد حضور دولتی قدرتمند و یکدست در آلمان نخواهیم بود. متعاقب تشکیل این دولت ائتلافی، قدرت مانور مرکل در معادلات سیاسی و اجرایی برلین نیز به شدت کاهش خواهد یافت. می توان از مجموع تحولات سیاسی در آلمان این گونه نتیجه گیری کرد که آنگلا مرکل عملا بخش زیادی از قدرت قبلی خود را در چهارمین دوره صدارت اعظمی از دست خواهد داد. بی دلیل نبود که برخی هم حزبی‌های مرکل نسبت به نامزدی وی در انتخابات صدارتی ۲۰۱۷، هشدار می دادند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۲۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است

رسانه انگلیسی مدعی شد سازمان‌های اطلاعاتی اروپا به دولت‌های متبوع خود هشدار داده‌اند روسیه در تدارک اقدامات «خرابکارانه» و «خشن» در سراسر اروپاست.

به گزارش ایسنا، سازمان‌های اطلاعاتی غربی مدعی شدند روسیه آمادگی خود را برای بمب‌گذاری‌های مخفیانه، ایجاد حریق و آسیب به زیرساخت‌های اروپا در خاک اروپا چه به‌صورت مستقیم و چه از طریق نیروهای نیابتی‌اش افزایش داده است.

روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» مدعی شد شواهدی که از سه کشور اروپایی به دست آورده نشان می‌دهد آنچه روسیه تدارک دیده نسبت به عملیات‌های ادعایی پیشین مسکو در اروپا به‌مراتب بزرگ‌تر است.

«توماس هالدنوانگ» رئیس سازمان اطلاعات داخلی آلمان پیش‌تر در یک کنفرانس امنیتی مدعی شد: «طبق ارزیابی‌های ما، خطر خرابکاری‌های دولتی (روسیه) به‌مراتب بیشتر شده است.» او گفت توانایی روسیه برای اجرای عملیات در خاک اروپا افزایش یافته و این عملیات‌ها ظرفیت آسیب‌زایی فراوانی دارند.

این اظهارات چند روز پس از آن مطرح شد که پلیس آلمان مدعی شد دو فرد با ملیت دوگانه آلمانی-روسی را به اتهام توطئه برای اجرای عملیات خرابکارانه در پایگاه‌های نظامی و تدارکاتی ارتش آلمان بازداشت کرده است، افرادی که به گفته مقامات آلمانی از دولت روسیه دستور گرفته بودند.

چند هفته قبل هم دو مرد در انگلیس به اتهام به‌آتش‌کشیدن یک انبار حاوی کمک برای اوکراین بازداشت شدند و دادستان‌های انگلیسی مدعی شدند که این دو نفر برای دولت روسیه کار می‌کنند.

علاوه بر این، سرویس‌های امنیتی سوئد در حال انجام تحقیقات درباره چند مورد خروج پیاپی قطارها از ریل بوده و مدعی هستند در این موارد هم ممکن است پای روسیه در میان باشد.

«کر جایلز» عضو ارشد اندیشکده «چتم هاوس» با اشاره به موارد فوق‌الذکر و چند خرابکاری ادعایی دیگر، گفت: «واضح‌ترین نتیجه‌گیری این است که فعالیت‌های روسیه واقعاً تشدید شده است. (اما) نمی‌توان گفت که این به معنای افزایش سرمایه‌گذاری روس‌ها در این زمینه است، یا نشان‌دهنده کم‌دقتی نیروهای تحت امر روسیه است، یا حتی نمایانگر بهبود عملکرد سرویس‌های اطلاعاتی غربی در شناسایی و متوقف کردن این افراد است. روی‌هم‌رفته، اتفاقات زیادی در جریان است.»

جایلز به فایننشال تایمز گفت گرچه شناسایی مقاصد روسیه از این اقدامات آسان نیست، اما اروپا باید بداند که این حملات حکم «قلق‌گیری» را دارند و مسکو از تمام توان خود استفاده نکرده است. او گفت: «روسیه از درس‌هایی که از این حملات می‌گیرد، وقتی استفاده خواهد کرد که بخواهد اروپا را واقعاً فلج کند. این حملات فعلاً تمرینی هستند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکار دولت برای پایان بلاتکلیفی ۳۲ ساله مالکان هفت‌آسیاب
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • دلیل منع ورود پزشک فلسطینی به اروپا
  • تظاهرات حامیان فلسطین در برلین
  • حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج های پناهندگان از آلمان