Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته در بسیاری از روزها، تابلوی صرافی های تهران، نرخ دلار آمریکا را برای فروش، بالاتر از 4200 تومان نشان میدادند، هرچند در سامانه نظارت ارز بانک مرکزی، بر اساس میانگین وزنی نرخ خرید و فروش دلار آمریکا، یورو و درهم امارات، نرخ های فروش به خصوص دلار، در مرز 4200 تومان ثبت شدند. حال با توجه به اینکه تنها دو هفته تا پایان سال 2017 مانده است، به باور یکی از بازیگران باتجربه بازار ارز، به‌طور سنتی تقاضای شرکت‌های تجاری افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه شاهد افزایش نرخ دلار آمریکا در بازار داخلی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، در این شرایط، تعدادی از معامله‌گران بازار ارز سعی می‌کنند با احتکار، زمینه را برای رشد بیشتر فراهم کنند. هرچند در هفته گذشته، برخی معامله‌گران انتظار داشتند با عبور دلار از مرز 4 هزار و 200 تومان میزان نوسانات رشد بیشتری کند و قیمت به سرعت به سطوح بالاتری برساند. به نقل از دنیای اقتصاد، این دسته تصور می‌کردند، با شکست یکی از مهم‌ترین مرزهای مقاومتی، تقاضای معامله‌گران فنی به اندازه‌ای افزایش خواهد یافت که زمینه‌ساز بالا رفتن سقف سالانه دلار شود. با این حال، پس از شکست مرز 4 هزار و 200 تومان، شاخص ارزی هیچ نوسان دو رقمی را به ثبت نرساند و به حرکات محدود در کانال 4 هزار و 200 تومان دلخوش کرد.

به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که سد راه نوسان‌گیران شد، عرضه متناسب بازیگران بازارساز بود. به گفته بخشی از بازیگران ارزی، بازارساز در روزهای اخیر به سرعت نرخ‌های فروش را در همان ابتدای روز اعلام و اقدام به عرضه می‌کند. به این ترتیب، نوسان‌گیران فرصت زیادی ندارند که با تحرکات خود قیمت‌ها را بالا ببرند. به‌عنوان مثال، در روزهای اخیر دلار با قیمت بالاتری نسبت به نرخ بسته شده روز قبل آغاز به کار می‌کند؛ ولی به سرعت با عرضه بازارساز افزایش بدون پشتوانه از بین می‌رود و قیمت‌ها به تعادل می‌رسند. در کنار این، عده‌ای از فعالان عنوان کردند، عبور دلار از سطح ۴ هزار و ۲۰۰ تومان موجب شد احتیاط معامله‌گران ارزی در بازار افزایش یابد و ولع افزایش قیمت‌ها پایین‌تر بیاید. به گفته یکی از معامله‌گران، بازارساز در پاییز سال‌جاری تعدیل قیمت دلار را از همان ابتدای مهرماه آغاز کرد. این موضوع موجب شد که بخش زیادی از تقاضا در ماه‌های پیشین پاسخ داده شود و قیمت نیز با آرامش بیشتری رشد کند. این در حالی است که بیشتر ظرفیت افزایشی دلار در سال‌های گذشته در آذرماه تخلیه می‌شد.

عده‌ای اعتقاد دارند، دلار در صورتی در ادامه آذرماه افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد که موج جدیدی از تقاضا وارد بازار شود. به باور آنها، سطح تقاضای فعلی با اینکه بالاست، با عرضه بازارساز پاسخ داده می‌شود.

در ادامه نگاهی داریم به روند قیمت گذاری سه ارز پرطرفدار در بازار آزاد ارز در هفته ای که گذشت. این نرخ ها بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه نظارت ارز می باشد.

شنبه؛ در پایان معاملات بازار آزاد روز شنبه هجدهم آذرماه، هر دلار آمریکا با رشد اندک یک ریال نسبت به پایان هفته گذشته، به طور میانگین به قیمت 41 هزار و 801 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با کاهش قیمت 206 ریال مواجه شد و در پایان روز به رقم فروش 49 هزار و 935 ریال رسید. همچنین در بازار آزاد ابتدای هفته جاری، هر درهم امارات، 11 هزار و 433 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به پنج شنبه گذشته، به طور میانگین، 21 ریال ارزان تر فروخته شد.

یکشنبه؛ در پایان معاملات روز یکشنبه نوزدهم آذرماه، هر دلار آمریکا با رشد 124 ریال نسبت به روز شنبه، به طور میانگین به قیمت 41 هزار و 925 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش 5 ریال همراه شد و در پایان روز به رقم فروش 49 هزار و 940 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد، 11 هزار و 461 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، 28 ریال گران تر فروخته شد.

دوشنبه؛ در پایان معاملات بازار آزاد روز دوشنبه بیستم آذرماه، هر دلار آمریکا با رشد 32 ریال نسبت به روز قبل، به طور میانگین به قیمت 4 هزار و 957 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با کاهش قیمت 117 ریال مواجه شد و در پایان روز به رقم فروش 49 هزار و 823 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد سومین روز هفته، 11 هزار و 481 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز یکشنبه، 20 ریال گران تر فروخته شد.

سه شنبه؛ در پایان معاملات بازار آزاد روز سه شنبه بیست و یکم آذرماه، هر دلار آمریکا با رشد 7 ریال نسبت به روز قبل، به طور میانگین به قیمت 41 هزار و 964 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش قیمت 32 ریال همراه شد و در پایان روز به رقم فروش 49 هزار و 826 ریال رسید. همچنین در بازار آزاد چهارمین روز هفته، هر درهم امارات 11 هزار و 505 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز دوشنبه، 24 ریال گران تر فروخته شد.

چهارشنبه؛ در پایان معاملات بازار آزاد روز چهارشنبه بیست و دوم آذرماه، هر دلار آمریکا با افت 12 ریال نسبت به روز قبل، به طور میانگین به قیمت 41 هزار و 952 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش قیمت 102 ریال همراه شد و در پایان روز به رقم فروش 49 هزار و 928 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد تهران، 11 هزار و 531 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به روز سه شنبه، 26 ریال گران تر فروخته شد.

پنج شنبه؛ در پایان معاملات بازار آزاد روز پنج شنبه بیست و سوم آذرماه، هر دلار آمریکا با افت 17- ریال نسبت به روز قبل، به طور میانگین به قیمت 41 هزار و 935 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش 58 ریال همراه شد و در پایان روز به رقم فروش 49 هزار و 986 ریال رسید. همچنین هر درهم امارات در بازار آزاد پایان هفته، 11 هزار و 531 ریال قیمت گذاری شد.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۸۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است

نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با تاکید بر بازگشت قیمت‌ جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازارهای جهانی،  روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی) عاملی است که مسیر این قطعات را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرده است.

محمد کشتی‌آرای در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر، سیر صعودی به خود گرفته و به رقم‌های بی‌سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت، جاذبه خرید طلا در بازارهای جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخوردهای نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به‌ جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴٠ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ٢٢٩٧ دلار برای هر اونس طلا رسید.

اوادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی رزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد اما در مجموع، طی یک هفته اخیر، نرخ ارز کاهشی پیش آمد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییرات کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه)  در  آخرین  معاملات،  سکه  تمام طرح قدیم  ٣٨ میلیون و  ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١  میلیون  و  ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید. 

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت‌ سکه و طلا اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه‌ و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای 17 عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود. هر گرم طلای  ١٨ عیار نیز بطور متوسط با ۴٠ هزار تومان کاهش قیمت نسبت به ابتدای هفته، در آخرین معاملات، سه میلیون و ۴۶٩ هزار تومان به ازای هر گرم، مبنای معاملات طلا قرارگرفت. 

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین  معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود. 

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روزها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته‌ شد، هنوز به بازار عرضه  نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عددهایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستدها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۵ اردیبهشت
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۳ اردیبهشت؛ سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • قیمت طلا، سکه و دلار در بازار چهارشنبه۱۲ اردیبهشت