Web Analytics Made Easy - Statcounter

شادمانه که به تهیه‌کنندگی اشرف طباطبایی و کارگردانی حسین نظرپور در مرکز پویانمایی صبا ساخته می‌شود، یک مجموعه نماآهنگ، شامل ترانه‌های شاد و ماندگار کودکانه به همراه تصاویر انیمیشنی است.

از دل گنجینه

مجموعه شادمانه شامل 26 ترانه شاد و ماندگار است که برای آنها تصویر انیمیشنی ساخته می‌شود. از جمله این ترانه‌ها می‌توان به میوه فروش بر اساس شعری از اسدالله شعبانی، چهار فصل بر اساس شعر و موسیقی رضا حسینی و ترانه‌هایی درباره خیاط، گل‌فروش و قوس‌قزح اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشرف طباطبایی درباره ترانه‌های این مجموعه به جام‌جم می‌گوید: برای شروع از بین 50 موسیقی و ترانه آشنا برای بزرگ‌ترها و مناسب بچه‌ها، 26 اثر را انتخاب کرده‌ایم. این‌آثار بسیار شاد هستند و ما هم تلاش کردیم انیمیشن‌هایی پر از رنگ و حرکت برایشان تولید کنیم.

به گفته این تهیه‌کننده، آهنگ‌های کودکانه زیادی وجود دارد که می‌توان بر اساس آنها نماآهنگ ساخت و این مجموعه را حتی تا صد قسمت ادامه داد. وی با اشاره به این که ممکن است این مجموعه فصل‌های دیگری هم داشته باشد، توضیح می‌دهد: حدود هفت قسمت از این انیمیشن ساخته شده و بقیه در دست تولید قرار دارد و تعدادی از آنها از شبکه پویا به نمایش درآمده و با استقبال مواجه شده است.

طباطبایی امیدوار است، در آینده برای تعداد بیشتری از آهنگ‌های قدیمی تصویر انیمیشنی تولید کند. او با اشاره به امکان تولید فصل‌های بعدی مجموعه شادمانه می‌گوید: فرهنگ ما پر از گنج است، فقط باید بتوانیم آنها را بازیابی کنیم. تعداد زیادی موسیقی کودکانه و فولکلور داریم که می‌توانیم در قالب شادمانه برای آنها نماآهنگ انیمیشنی بسازیم.

بر اساس توضیحات این تهیه‌کننده، آهنگ‌هایی که برای این برنامه انتخاب شده، متعلق به صدا و سیماست و قبلا از برنامه‌های کودک و نوجوان پخش شده، اما برخی از آنها بسیار قدیمی است و برای ساخت نماآهنگ انیمیشنی بهتر است صدای این قطعات بازسازی شود، چون به مرور زمان کیفیت آنها از بین رفته است.

طباطبایی که از تهیه‌کنندگان پیشکسوت برنامه‌سازی برای کودکان است، قصد دارد در آینده نماآهنگ‌هایی از همین ترانه‌ها با حضور بچه‌های دو تا چهار ساله بسازد.

همنشینی موسیقی و رنگ

حسین نظرپور، برای کارگردانی شادمانه به ترکیبی از دو تکنیک دو بعدی و کات اوت رسیده و تلاش کرده اثرش پر از رنگ و نور و نشاط و تحرک باشد.

این انیمیشن‌ساز درباره تکنیک و فضای بصری شادمانه توضیح می‌دهد: قرار بود دو بعدی باشد، اما به یک تکنیک ترکیبی رسیدیم که ریتم تندتری پیدا کند و فضای بصری و گرافیک آن با همکاری خانم فاطمه محمدعلی‌پور طوری طراحی شده که رنگ و فرم آن برای بچه‌ها جذابیت داشته باشد.

این کارگردان درباره فضای بصری مجموعه می‌گوید: تلاش کرده‌ایم از همه مولفه‌های جذابیت استفاده کنیم. در زمینه رنگ و لعاب از آثار خارجی الهام گرفته‌ایم و در کنار آن نمادهای ایرانی را جای دادیم که کودکان ایرانی از تماشای آن لذت ببرند.

نظرپور که ساخت بیشه مثل‌ها، فیل کوچولو و وقت خوابه را در کارنامه دارد، درباره تولید انیمیشن برای شعر و ویژگی‌ها و تفاوت‌های آن با انیمیشن داستانی به دشواری این کار اشاره می‌کند و می‌گوید: وقتی برای شعر انیمیشن می‌سازیم، با تعداد زیادی لوکیشن مواجه هستیم که باید برای پس زمینه شخصیت‌ها طراحی شوند و بیشتر آنها در یک قسمت مورد استفاده قرار می‌گیرند و کنار گذاشته می‌شوند.

به گفته این کارگردان در مجموعه نماآهنگ‌های شادمانه، اشعاری درباره مشاغل مختلف از جمله نانوایی، خیاطی، میوه‌فروشی و امثال آن وجود دارد که همه این مکان‌ها باید طراحی شوند.

وی درباره تعدد شخصیت‌ها در این مجموعه عنوان می‌کند: برای هر قسمت از این مجموعه باید شخصیت‌های جدید طراحی شود و برعکس انیمیشن‌های داستانی که یک بار در بدو امر شخصیت‌ها طراحی می‌شوند‌ و در ادامه داستان با همان شخصیت‌ها پیش می‌رود، در این مجموعه برای هر قسمت باید شخصیت‌ جدید طراحی کنیم.

براساس توضیحات این کارگردان، می‌توان گفت برای هر قسمت از مجموعه شادمانه پیش‌تولید و سپس تولید مستقل صورت می‌گیرد. این کارگردان معتقد است: ساخت نماآ هنگ انیمیشنی سخت‌تر از تولید انیمیشن داستانی است اما خوشحالم که توانسته‌ایم یک اثر شاد و موزیکال برای بچه‌ها بسازیم چون کودکان به موسیقی، رنگ، شادی و آثار انیمیشنی علاقه دارند.

پدر، پسر و تیتراژ ماندگار

تیتراژ معروف برنامه کودک دهه 60 به تهیه‌کنندگی اشرف طباطبایی ساخته شده و جالب این که کارگردانی اثر را قاسم نظرپور پدر حسین ‌نظرپور برعهده داشته است!

طباطبایی درباره همکاری با این پدر و پسر انیمیشن‌ساز می‌گوید: وقتی به همراه قاسم، تیتراژ برنامه کودک را می‌ساختیم، حسین خردسال بود و کنار دستمان بازی و شیطنت می‌کرد. حالا بعد از چند دهه من همراه با همان پسرک خردسال مجموعه شادمانه را می‌سازم و از این بابت بسیار خرسندم.

این تهیه‌کننده امیدوار است همکاری با نظرپور جوان هم موفقیت آمیز باشد و توضیح می‌دهد: هنوز بعد از سال‌ها مردم درباره خاطراتشان با آن تیتراژ که به بگ بگ بگ بگ معروف شده بود، می‌گویند. آنقدر بازخوردهای مختلف از مردم دریافت کرده‌ام و آنقدر خاطرات زیبا درباره این تیتراژ برایم تعریف کرده‌اند که شاید یک روز از همین خاطرات و بازخوردها یک برنامه تلویزیونی بسازم.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۴۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر شلوغ پلوغ

 از گذر زندگی این حیوانات در کنار هم، مسئولیت شهروندان در قبال شهر و جامعه آموزش داده می‌شد. همچنین ماجرا‌ها بر اهمیت ارزش‌های اجتماعی مثل کار گروهی، دوستی، شجاعت و مسئولیت‌پذیری تاکید داشت. قهرمان اصلی داستان‌ها گربه‌ای به نام «هاکل» و کرم کوچکی به نام «لالی» بودند. لالی بهترین دوست هاکل بود.

با این‌که با بچه گربه به مدرسه می‌رفت، اما کار‌های مخصوص بزرگسالان را انجام می‌داد؛ مثل کار در اتاق عمل بیمارستان و رانندگی. هرکدام از افراد این شهر وسیله نقلیه منحصربه‌فردی داشتند.

ماشین سیب‌شکل لالی، ماشین خیارشوری آقای فرامبل، هواپیمای تک‌موتوره آلمانی جنگ جهانی اول که زیر پای روباه خلبانی به نام «رودلف ون فلوگل» بود و .... «سرجوخه مورفی» را یادتان هست؟ یک پلیس موتورسیکلت‌سوار. آن‌قدر پایبند مقررات بود که شب‌ها هم با کلاه‌ایمنی به تختخواب می‌رفت.

«بنانا گوریله» عاشق موز و ساعت بود. روی هر دستش چند ساعت بسته بود و برای دزدی موز بار‌ها به زندان افتاده بود! و سگ شکاری به نام «بیلی» که با هاکل و لالی همکاری می‌کرد.

شهر شلوغ پلوغ (The Busy World of Richard Scarry) به معنای «دنیای شلوغ ریچارد اسکاری» محصول مشترک سال‌های ۱۹۹۷ ــ ۱۹۹۳ کانادا و فرانسه که توسط کمپانی «سینار انیمیشن» که اکنون «دی‌اچ‌ایکس مدیا» نام دارد و شرکت «فرانس انیمیشن» با همکاری «پارامونت سریال» ساخته شد. ماجرا‌های این مجموعه برگرفته از داستان‌های کتاب‌هایی به همین نام نوشته ریچارد اسکری، نویسنده و تصویرگر معروف کتاب‌های کودکان است.

جهت مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

دیگر خبرها

  • ترانه‌ کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» اینستاگرام را منفجر کرد + ویدئو
  • جهش تولید با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان ‌محقق می‌شود
  • شهر شلوغ پلوغ
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • جهش تولید در بخش کشاورزی با دانش بنیانی محقق می شود
  • خبر‌های پشت صحنه، هفتم اردیبهشت
  • ️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • تاریخ و ساعت دقیق پخش سریال بدل علی مشهدی