Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@13:42:17 GMT

سالی چند نخ سیگار دود می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۸۳۰۲

سالی چند نخ سیگار دود می‌شود؟

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: فقط پارسال بالغ بر ۱.۷ میلیارد نخ سیگار قاچاق کشف شده که نسبت به مدت مشابه‌ آن در سال قبلش، رشد ۳۰۰ درصدی را نشان می‌دهد.

رضا موسی‌زاده، به ارائه توضیحاتی درباره قاچاق توتون و تنباکو پرداخت و در زمینه تاثیر قانون منع واردات این کالاها بر حجم قاچاق آنها اظهار کرد: نیاز سالانه کشور به مصرف سیگار ۵۵ میلیارد نخ برآورد شده که در گذشته بخش اعظمی از آن از طریق واردات تامین می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی اظهار کرد: طبق برنامه پنجم توسعه (تبصره ۳، ماده ۱۰۲) دولت مکلف شد واردات سیگار را تا پایان سال پنجم برنامه توسعه به صفر برساند و نیاز کشور را با همان برند اصلی از طریق تولید داخل تامین کند. به‌همین سبب، مرکز برنامه‌ریزی و نظارت بر دخانیات کشور به‌ عنوان متولی اصلی برنامه، به واردکنندگان قانونی ابلاغ کرد سهم بازار خود را از محل تولید داخل تامین کنند که این موضوع علاوه بر خارج‌ نشدن ارز از کشور بر کاهش قاچاق تاثیر گذاشته و خطرپذیری سیگارهای غیربهداشتی بر سلامت را نیز کمتر کرد.

کاهش ۹ میلیاردی واردات سیگار

موسی‌زاده افزود: به طور مثال در سال ۱۳۹۳ حدود ۳۰ میلیارد نخ سیگار از طریق تولید داخلی تامین شد که در سال گذشته این رقم به ۴۵ میلیارد نخ افزایش یافت و به تناسب آن واردات از ۱۳.۶۵ میلیارد نخ به چهار میلیارد کاهش یافت.

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف پاسخ به این سئوال که با توجه به بسته شدن مجاری قانونی واردات سیگار، توتون و تنباکو آیا از نظر بهداشتی واردات قاچاق و نبود نظارت روی آنها در سلامت مردم تاثیر نخواهد داشت؟ گفت: در حوزه سیگار شرکت‌های صاحب برند در برابر عرضه سیگار (برند خود) در بازار مسئول و متعهد هستند و اگر سیگاری کشف شود که به‌ شکل غیرقانونی، قاچاق یا تقلبی عرضه می‌شود، پاسخگو هستند که این موضوع کاهش تخلفات را به‌دنبال داشته است.

وی در این باره که آیا در این زمینه ردپای قاچاق سازمان‌یافته دیده نمی‌شود؟ اظهار کرد: علاوه بر تامین تقاضای سیگار از طریق افزایش تولید داخل و تسهیل واردات قانونی، تشدید مبارزه با قاچاق کلان و سازمان‌یافته در دستور کار ستاد بود. به نحوی که کشفیات سیگار در سال ۱۳۹۵ به رقم بی‌سابقه ۱.۷ میلیارد نخ در کشور بالغ شده که در مقایسه با سال ۱۳۹۴ رشد حدود ۳۰۰ درصدی داشته است.

۲۰ برند سیگار قاچاقی

وی ادامه داد: در هشت‌ ماهه امسال نیز بیش از ۶۰۰ میلیون نخ کشفیات داشته‌ایم. علاوه‌بر این‌که درباره سازمان‌یافته بودن جرم نیز اعضای ستاد مبارزه با قاچاق توجیه شده‌اند و اقدام مناسب آن‌ها افزایش کشفیات را به‌دنبال داشت.

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف افزود: همزمان، ساماندهی و نظارت بر خرده‌فروش‌ها نیز در دستور کار وزارت صنعت قرار گرفته‌ است و واحدهای صنفی عرضه‌کننده سیگار ملزم به دریافت کارت عاملیت شده‌اند که این موضوع نیز برای شفافیت در گردش کالای دخانی کمک می‌کند.

موسی‌زاده اظهار کرد: برخورد جدی با برندهای فاقد نمایندگی قانونی یا واردات رسمی که ۲۰ برند قاچاق قطعی احصا و به دستگاه‌های متولی برای برخورد اعلام شد، از دیگر علل موفقیت مبارزه با قاچاق بوده است.

کشفیات کم است یا قاچاق؟

وی تصریح کرد: با توجه به عوامل فوق، برآورد قاچاق سیگار که در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۲میلیارد نخ بوده، در سال گذشته به کمتر از شش میلیارد نخ رسید و برابر برنامه ۱۳۹۶ و اقدام‌های در حال انجام، پیش‌بینی می‌شود چهار میلیارد نخ شود.

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف درمورد سلامت کالاهای قاچاق و وارداتی نیز تاکید کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی اصلی موضوع است. لیکن ستاد در سال ۱۳۹۴ برنامه جامعی برای پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالای دخانی تدوین و تصویب کرد که مشتمل بر چهار هدف اصلی بود.

وی ادامه داد: اولین هدف این برنامه کاهش مصرف دخانیات کشور بود که وظیفه اصلی آن بر دوش وزارت بهداشت و مساعدت دیگر دستگاه‌هاست.

موسی‌زاده بند دوم را به مقابله با عناصر اصلی شبکه‌های قاچاق سیگار (پیش از مبادی تا سطح عرضه) مربوط دانست و در توضیح اهداف دیگر این برنامه گفت: ساماندهی گردش کالای دخانی و افزایش ریسک قاچاق از دیگر اهداف مهم ما در این برنامه بوده است.

نیاز به بسیج ملی برای مبارزه با قلیان

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف درباره این‌که آیا مصرف سیگار روند رو به رشدی داشته است، گفت: این موضوع را باید وزارت بهداشت پاسخ دهد. ولی با توجه به گزارش‌های واصله به ستاد، اقدامات خوبی صورت گرفته که نشان می‌دهد مصرف سیگار روند رو به رشدی داشته و متاسفانه مصرف قلیان و تنباکو رو به رشد است که مساعدت همه دستگاه‌ها و خانواده‌ها را می‌طلبد.

موسی‌زاده درباره انواع جدید محصولات دخانی متذکر شد: درباره احتمال ورود سیگارهای نوظهور (الکترونیکی، طعم‌دار و...) موضوع در دستور کار ستاد وزارت بهداشت قرار دارد و به دستگاه‌ها و استان‌ها نیز لزوم هوشیاری و تاکید بر برخورد ابلاغ شده است.

سیگارهای کشف شده چه می‌شوند؟

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف در پاسخ به سئوالی درباره سرنوشت کشفیات قاچاق این حوزه اظهار کرد: با سیگارهای مکشوفه طبق قانون مبارزه با قاچاق آیین‌نامه‌های ابلاغی و سیاست‌های ستاد ازسوی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی برخورد می‌شود و بازگشت آن به بازار نه مورد نظر ستاد است، نه وزارت بهداشت و نه صنعت، معدن و تجارت.

وی ادامه داد: حجم مصرف و فروش موادمخدر در کشور گویای آن است که در سال‌های گذشته مبارزه‌ای جدی با قاچاق موادمخدر صورت گرفته است.

موسی‌زاده در پاسخ به اینکه برای مواد دخانی و انواع سیگار چه تضمینی وجود دارد که با محدودیت واردات رسمی و به‌ دنبال آن، کنترل‌نکردن کیفیت کالا، در این قالب مواد مخدر به اشکال جدید وارد کشور نشوند؟ گفت: همان‌طور که گفته شد، ساماندهی گردشی کالاهای دخانی از سیاست‌ها و برنامه‌های اصلی ستاد است؛ موضوعی که ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق بر آن تاکید کرد و موضوع رهگیری و بحمدالله ردیابی در مراحل پایانی کار است که انتظار می‌رود تا پایان سال عملیاتی و بر این اساس، عرضه سیگار قاچاق غیرممکن و به صفر می‌رسد.

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف در پایان به مشکلاتی که در این راه وجود دارد اشاره و اظهار کرد: از مشکلات موجود در این‌باره می‌توان به عرضه سیگار در دکه‌ها و فروش نخی آن اشاره کرد. فروش سیگار به افراد زیر ۱۸ سال نیز ممنوع شد که متاسفانه از طریق دکه‌ها این کار انجام می‌شود. ساماندهی دکه‌ها و عرضه‌ نکردن سیگار از سوی آن‌ها قطعا کاهش عرضه سیگار قاچاق، تقلبی و به تبع آن‌ها، افزایش سلامت جامعه را در پی خواهد داشت.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۸۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان

ایسنا/خراسان شمالی امسال به برکت سخاوت آسمان و بارش‌های خوب بهاری و همچنین اجرای طرح‌هایی مانند جهش تولید در دیمزارها، تولید گندم خراسان شمالی وضعیت خوبی دارد و خوشه‌های طلایی برکت سفرهای مردم استان را تامین خواهد کرد.

در سالی که به «جهش تولید و مشارکت مردم» نامگذاری شده است، وضعیت تولید گندم با مشارکت و تلاش کشاورزان روند بسیار خوب و راضی‌کننده‌ای دارد. خوشه‌های سبز گندم پس از چند سال تازیانه خشکسالی امروز به ثمر نشسته و مورد نوازش نسیم‌ بهاری و شبنم صبحگاهی قرار گرفته‌اند تا خوشه‌هایی طلایی در دیار زرخیز خراسان شمالی در فصل تابستان سفره‌های کشاورزان را تامین کند.

علاوه بر آن، طرح جهش تولید در دیمزارها، روح تازه‌ای به دیمزارهای استان دمیده که چند سال از سوی کشاورزان رها شده بود و سبب شده است در وجب به وجب مزارع خشک، خوشه‌های سبز بروید.

وحید صباغ، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: یکی از طرح‌هایی که برای افزایش تولید گندم در کشور و در خراسان شمالی در حال اجراست، جهش تولید در دیمزارهاست. این طرح در کشت پاییزه امسال در سطح ۴۰ هزار هکتار اجرایی شد که ۸۱ هزار هکتار از این سطح کشتزارهای گندم است.

وی افزود: سطح زیر کشت گندم دیم در کشت پاییزه امسال در خراسان شمالی ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار و گندم آبی ۴۶ هزار و ۲۴۰ هزار هکتار است.

به گفته وی، هدف از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، انجام حمایت‌های دولتی برای افزایش تولید است که گندمکاران این استان استقبال خوبی از این طرح داشتند و پیش‌بینی می‌شود در کشت پاییزه سال گذشته، تمام کشتزارهای گندم دیم استان تحت پوشش این طرح قرار گیرد.

افزایش تولید گندم در واحد سطح از مهمترین دغدغه‌هاست

صباغ بیان کرد: امسال مهمترین دغدغه برای تولید گندم، بیماری زنگ زرد گندم است و در مجموع، یکی از دغدغه‌های کلی برای تولید گندم، میزان بهره‌وری در واحد سطح است که در طرح جهش تولید به این موضوع توجه ویژه شده است و اگر کشاورزان به امر تناوب در کشت توجه ویژه داشته باشند، افزایش بهره‌وری در واحد سطح انجام می‌شود.

وی افزود: میزان تولید گندم در اراضی دیم استان ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار و در اراضی آبی سه تن و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار بوده است و هنوز باید این میزان افزایش یابد.


پیش‌بینی برداشت ۲۱۴ هزار تن گندم در این سال زراعی

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از پیش‌بینی برداشت ۲۱۴ هزار تن گندم در این سال زراعی خبر داد و بیان کرد: این میزان تولید نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد افزایش خواهد داشت، میزان تولید گندم در سال زراعی گذشته ۱۳۴ هزار تن و میزان خرید آن ۱۰۰ هزار تن بود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود میزان خرید گندم در این سال زراعی به ۱۵۰ هزار تن برسد؛ اما هنوز خطرهایی بر سر راه وجود دارد که اگر بتوان از آنها عبور کرد، می‌توان به پیش‌بینی تولید دست یافت که یکی از آن‌ها سرمازدگی است.

صباغ گفت: هرچند اکنون دمای هوا مناسب است، اما احتمال بروز سرمازدگی وجود دارد؛ اما طبق پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان، در دو ماه ابتدایی سال، میزان بارندگی‌ها نرمال خواهد بود که نکته بسیار مهمی برای رشد تولید است.

وی توصیه کرد که کشاورزان برای سمپاشی در مزارع با هدف مبارزه با آفات و علف‌های هرز، تغذیه مزارع و  کودپاشی اقدام کنند.

وی افزود: بازار در میزان خرید گندم تاثیر خیلی زیادی دارد، به‌طوری که اگر قیمت علوفه در بازار مناسب باشد، میزان خرید گندم نیز افزایش می‌یابد.

برگزاری مانور برای اعلام هشدار قرمز نسبت به بروز آفات در گندم‌زارها

محمد محمدزاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه اکنون وضعیت مزارع گندم استان خوب است، تاکید کرد: اگر کشاورزان توصیه‌های آموزشی و ترویجی کارشناسان را جدی بگیرند، به‌طور قطع در سال جهش تولید، در تولید گندم جهش خواهیم داشت.

وی گفت: مهمترین دغدغه کنونی مزارع گندم که سبب نگرانی کشاورزان و مسؤولان جهاد کشاورزی شده، آفت زنگ زرد گندم است که کشاورزان باید نسبت به مبارزه به‌موقع و سمپاشی اقدام کنند.

محمدزاده افزود: با هدف آگاه‌سازی کشاورزان هشدارهای قرمز به کشاورزان اعلام و مانور در شهرستان های مختلف برگزار شده است تا کشاورزان متوجه وضعیت موجود شوند و اقدام به سمپاشی مزارع کنند.

۴۵ هزار هکتار از مزارع خراسان شمالی آلوده به زنگ زرد گندم

محمد رضایی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا از رسیدن بیماری زنگ زرد گندم به دیمزارهای گندم این استان خبر داد و اظهار کرد: بیماری زنگ زرد گندم یک بیماری هوابرد است که با جریانات آب و هوایی منتقل می‌شود و می‌تواند خسارت فراوانی به مزارع وارد کند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون این بیماری به مزارع استان خسارت‌هایی را وارد کرده است، گفت: طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی تا یک ماه آینده رطوبت در استان وجود دارد و میانگین دمای هوا ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتیگراد است. بنابراین این آفت تا یک ماه آینده در مزارع استان وجود دارد.

رضایی افزود: تا وقتی دمای هوا به ۳۰ درجه سانتیگراد نرسد، شرایط برای فعالیت آفت زنگ زرد گندم وجود دارد و تا وقتی این آفت در استان وجود داشته باشد، باید سمپاشی مزارع ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه ۴۵ هزار هکتار از مزارع استان آلوده به زنگ زرد گندم است، ادامه داد: تمام این سطوح نیاز به سمپاشی ندارد. تاکنون در ۶۵۰۰ هکتار مبارزه انجام شده است و باید خود را برای مبارزه تا سطح ۱۵ هزار هکتار آماده کنیم.

وی توضیح داد: اکنون شهرستان‌های گرمه، جاجرم، اسفراین و فاروج مشکلی درباره با زنگ زرد گندم وجود ندارد و بیشتر مشکل در شهرستان‌های بجنورد، مانه، سملقان، بجنورد و شیروان است.

وی بیان کرد: زنگ زرد گندم از مزارع آبی به مزارع دیم استان رسیده است و باید کشاورزان مبارزه در این مزارع را جدی بگیرند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: در حال حاضر اولویت مبارزه با ارقام گندمی مانند آذر ۲، کوه دشت، سبلان، پیشگام، پیشتاز و سیروان است که نسبت به سایر ارقام حساس بوده است.

وی با اشاره به بیماری سن گندم، گفت: تاکنون در سطح ۸۹۰۰ هکتار علیه این بیماری مبارزه شده است و اولین پوره‌های سن گندم در مزارع اسفراین، جاجرم، مانه و سملقان دیده شده و در یک هفته آینده مبارزه با پوره سن گندم در استان آغاز می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان
  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در این شهر درگذشت + عکس | او در چه سالی بازنشسته شده بود؟
  • ۵۰۰بوکس سیگار قاچاق در اردبیل کشف شد/جریمه ۴ میلیارد ریالی قاچاقی
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • دستگیری ۲۶ سارق مغازه در خراسان جنوبی
  • کشف ۲۵ تن شکر قاچاق در مراغه