Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > دیپلماسی - وزیر امور خارجه در این همایش گفت: آمریکا برای سر پوش گذاشتن بر جنایت‌های جنگی‌اش در منطقه، اتهامات بی‌پایه‌ای را علیه ایران مطرح می‌کند.

ما غنی ترین و قدیمی ترین منابع را در حوزه حقوق بشر در اسلام داریم ولی با توجه به اینکه تمرکز ما بر اخلاق بوده و تمرکز غربی ها بر حقوق، در تبیین این منابع و در تولید ادبیات حقوق بشری کمتر کار کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مشکلات ما هم همین تولید ادبیات حقوق بشری است. این بدین معنا نیست که ما در حوزه حقوق بشر کمبود داریم بلکه به این معناست که ما، هم به لحاظ گرایش های اسلامی و هم به لحاظ گرایش های شرقی که گرایشی اخلاق مدارانه دارد، تمرکز کمتری روی ادبیات حقوق بشری داشته ایم و به همین خاطر در تولید ادبیات حقوق بشر خیلی موفق نبوده ایم.

با توجه به شرایط ویژه بین المللی و شرایط جمهوری اسلامی، حقوق بشر از دو بعد برای ما مهم است: یکی بعد داخلی و دیگری بعد بین المللی. امروز حقوق بشر از این منظر اهمیت دارد که در دنیا مفهوم قدرت در حال تحول و تغییر است و لذا دیگر نمی توان قدرت را تنها در قدرت نظامی و یا حتی قدرت اقتصادی خلاصه کرد. زمانی بود که قدرت یک کشور را با تعداد قایق های توپدار آن می سنجیدند. بعد مقداری پیشرفت کرد و در ابتدای قرن بیستم عامل اقتصادی را هم به قدرت اضافه کردند. اما در شرایط کنونی بین المللی ابعادی که قدرت ایجاد می کند یا از قدرت کشورها می کاهد، بسیار متنوع و متکثر شده است. در این حوزه، حقوق بشر که یک قسمت مهم قدرت معنایی کشورهاست نقش مهمی دارد و برای جمهوری اسلامی نقش دو چندانی دارد.

اگر ما توانستیم در هر صحنه ای حضور پیدا کنیم و از حقوق این مردم دفاع کنیم به خاطر حضور خود مردم بود. این مردم هم هیچ پشتوانه دیگری به غیر از توکل بر خدا نداشتند. حضور مردم بود که باعث شده ما بتوانیم از سخت ترین و دشوارترین دوران های تاریخ عبور کنیم و لذا برای ما حقوق بشر یک ارزش راهبردی دارد، چرا که حیات و ممات کشور ما به رعایت حقوق این مردم وابسته است. وضعیت ما این گونه نیست که بتوانیم امنیت، استقلال و پیشرفت و توسعه خود را از خارج بگیریم. برای ما مخصوصا در دوران جدید که مشروعیت و مقبولیت خود یک عامل قدرت معنایی می شود، حمایت مردم و حضور مردم یک نیاز راهبردی است. لذا نباید فراموش کنیم که وقتی راجع به حقوق بشر صحبت می کنیم، در مورد یک چیز لوکس، یک مفهوم غربی یا یک مفهوم تحمیلی صحبت نمی کنیم؛ بلکه راجع به این واقعیت صحبت می کنیم که برای ادامه بالندگی جمهوری اسلامی ایران رضایتمندی مردم و احساس وابستگی مردم به نظام یک نیاز حیاتی است.

در سطح جهانی هم مبانی قدرت تغییر کرده و قدرت معنایی نقش عمده ای در میزان نفوذ و آسیب پذیری کشورها پیدا کرده است. اگر کشوری را بتوانند متهم کنند به اینکه صلح و امنیت بین المللی را به خطر انداخته یا به قول علمای روابط بین المللی یک کشوری را امنیتی سازی کنند، در آن صورت این کشور را در معرض تهدید گذاشته و آسیب پذیر کرده اند. به عنوان مثال برای اینکه رژیم صدام حسین را ساقط کنند، به مدت دوازده سال این کشور را امنیتی سازی کردند، دوازده سال قطعنامه های شورای امنیت را علیه آن تصویب کردند. اگرچه تحریم، فشار اقتصادی بر روی کشور هدف وارد می کند، همان گونه که در مورد عراق منجر به برنامه نفت در برابر غذا شد؛ اما مهم ترین چیزی که این کشور را آسیب پذیر کرد و به عبارت دیگر حمله به این کشور و نقض حاکمیت این کشور را مشروع و موجه جلوه داد، همین تصویر سازی منفی بود. لذا یکی از راهها برای اینکه میزان نفوذ کشوری را کاهش و آسیب پذیری اش را افزایش دهند، امنیتی سازی آن است. پروژه امنیتی سازی بهترین امکان برای ایجاد اجماع بین دولت ها علیه یک کشور است. به عنوان مثال، در پروژه اتهام هسته ای مشاهده کردیم که حتی چین و روسیه نیز در شورای امنیت ملل متحد علیه کشورمان رای دادند.

یکی دیگر از اتهاماتی که روی افکار عمومی تاثیر زیادی دارد، اتهامات حقوق بشری است. خاصیت اتهام حقوق بشری این است که چهره کشورها را میان افکار عمومی به شکلی تغییر می دهد که درجه آسیب پذیری آن را بالا برده و میزان نفوذ را کاهش می دهد. لذا از نظر بعد قدرت معنایی در سطح بین المللی نیز این بحث قابل توجه است. بعد دیگر این بحث در عرصه بین المللی که در واقع به مثابه یکی از اهرمها و امکانات قدرت و افزایش نفوذ در شرایط سیال کنونی است این است که شما بتوانید در دنیا هنجارهایی را ایجاد کنید، یا هنجارهای خودتان را در دنیا بین المللی کنید. به عبارت دیگر، ملاکها و موازین خود را به دنیا بقبولانید و آن را در عِداد ارزش های جهانی درآورید.

ما کشوری هستیم که اقتدارمان را از پیام مان گرفتیم. در صحنه خارجی علاوه بر مردم، مهمترین عامل اقتدار ما پیام جمهوری اسلامی است.

49311

کلید واژه‌ها : محمدجواد ظریف - حقوق بشر - یمن -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۸۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ بیست و هفتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک 1402 شاهد حضور پررنگ سفیران و مقامات بین المللی از کشورهای مختلف بود.
از این بین می توان دکتر موسوی مدیر کل اداره امور مرزی و حقوقی وزارت امور خارجه، هماهنگ کننده امور دانشگاهی سفارت فرانسه، سفیرکشور بولیوی، مشاور نظامی سفارت ونزوئلا، ، دبیر دوم سفارت عراق، دبیر دوم سفارت هند، رایزن عمرانی سفارت کره جنوبی و وزیرمختار سفارت اندونزی و نمایندگان سفارت آفریقای جنوبی را نام برد.
تکین حسنو، رییس کمیته توسعه پایدار سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) و سرپرست ریاست کمیته انرژی، معدن محیط زیست اکو، نورلان داریمو، برنامه ریز و هماهنگ کننده کمیته ژئوماتیک اکو، معاون کمیته منابع انسانی و توسعه پایدار اکو، دکتر محقق، هماهنگ کننده ارشد مرکز توسعه مدیریت کاهش بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) نیز از حاضرین در همایش بودند و همچنین از بخش های مختلف نمایشگاه نیز بازدید کردند.تا از نزدیک با توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی آشنا شوند.
شایان ذکر است سازمان نقشه برداری کشور در راستای صدور خدمات فنی و مهندسی به سایر کشورها، گام های مؤثری برداشته که از آن جمله می توان به انعقاد تفاهم نامه همکاری با جمهوری تاجیکستان و بررسی صدور خدمات فنی مهندسی به کشور ترکمنستان اشاره کرد، برای تحقق این مهم؛ اقدامات بین المللی جهت توسعه تعاملات برون مرزی به انجام رسانده است. گفتنی است سازمان نقشه برداری کشور در جوامع بین المللی حضور چشمگیری دارد . این سازمان عضو کمیته منابع انسانی و توسعه پایدار (اکو) و عضو کمیته معدن، انرژی و محیط زیست سازمان همکاری های اقتصادی (اکو)، عضو هیئت رئیسه و رییس کارگروه کارگروه تلفیق داده های مکانی و آماری کمیته جهانی سازمان ملل متحد در مدیریت جهانی اطلاعات مکانی آسیا و اقیانوسیه (UNGGIM-AP) و تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران در مرکز توسعه مدیریت کاهش بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) می باشد.

دیگر خبرها

  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • گشایش دومین نمایشگاه بین المللی تخصصی ابزار و یراق آلات ساختمانی ایران در تبریز
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • رادیو انعکاس‌دهنده صدای مردم است
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • برگزاری کارگاه فنی و تخصصی کاربری سامانه تیر الکترونیک e_TIR در تهران
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک