Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@12:33:46 GMT

نگاه غول‌های مجازی واقع‌بینانه می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۱۳۷۰

نگاه غول‌های مجازی واقع‌بینانه می‌شود

سال ۲۰۱۷ به روزهای پایانی خود رسیده و تبدیل به سال رونمایی از فناوری‌های جدید بسیاری شده است.

قدس آنلاین- سال ۲۰۱۷ به روزهای پایانی خود رسیده و تبدیل به سال رونمایی از فناوری‌های جدید بسیاری شده است. به گزارش نیویورک تایمز، موضوعی که موجب جالب شدن این سال در حوزه فناوری شده است، موفقیت آشکار و قابل توجه بسیاری از غول‌های فناوری در تغییر نحوه تجارت و تعامل آن‌ها با جهان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* ۲۰۱۷؛ نقطه عطفی در عصر فناوری

در سال ۲۰۱۷، شرکت‌های بزرگ فناوری، هزینه بیشتری را صرف استفاده مؤثر از اینترنت کرده‌اند. این شرکت‌ها همچنین با توسعه بیشتر فعالیت‌های خود به سبکی جدید، درصدد جلب بهتر مشتریانشان بوده‌اند. مثلاً وبسایت آمازون سیستم تحویل کالاهای خود توسط رانندگان را توسعه داد، اپل یک گوشی هوشمند جدید با قفل تشخیص چهره به بازار عرضه کرد و سایر برندهای فناوری نیز چنین غافلگیری‌هایی برای دنیا به ارمغان آوردند.

شاید اشاره به همین موارد کافی باشد تا ۱۰ سال دیگر از سال ۲۰۱۷ که ما گذراندیم، به عنوان نقطه عطفی در پیشرفت فناوری و نقطه آغاز تغییر سبک تجارت در دنیای فناوری یاد شود. غول‌های فناوری دنیا، در سال ۲۰۱۷ سرانجام مجاب شدند که باید علاوه بر پذیرفتن مسئولیت‌های دنیای مجازی، مسئولیت‌های جهان آفلاین را نیز بپذیرند و از آنجایی که دیگر تبدیل به ارزشمندترین شرکت‌های دنیا شده‌اند، در بنگاه‌های اقتصادی جهان نیز نقش خود را بدرستی ایفا کنند.

* پوست‌اندازی غول‌های فناوری

در حال حاضر پنج شرکت فناوری آمریکا، یعنی آمازون، اپل، فیس‌بوک، آلفابت و مایکروسافت، از با ارزش‌ترین شرکت‌های آمریکایی هستند که تبادلات اقتصادی بسیار بالا و تأثیرگذاری دارند و علاوه بر اینکه در زمینه فروش نرم افزار، توسعه شبکه‌های اجتماعی و سِرورهای ابری، سیستم عامل‌ها و سخت افزارها فعال هستند، باید در زمینه زیرساخت‌های دنیای واقعی همچون جاده‌ها، راه آهن‌ها و اقتصاد اطلاعاتی نیز فعال باشند تا تبدیل به یک کسب و کار منزوی و قدیمی نشوند.

در سال‌های گذشته، با وجود قدرتی که شرکت‌های فناوری از خود بروز می‌دادند، تنها به دنیای مجازی وابسته بودند، اما در سال ۲۰۱۷، به دنیا ثابت شد که یک شرکت فناوری برای زنده ماندن در دنیای امروزی باید سیستم‌های توسعه‌ای خود را تغییر و مسئولیت‌های مجازی خود را تا دنیای واقعی امتداد دهد تا بتواند تأثیر فناوری بر دنیای حقیقی را کنترل و مدیریت کند. به همین دلیل در سال ۲۰۱۷ شاهد تغییرات بسیاری در لحن، رفتار، توسعه و تاکتیک شرکت‌ها و غول‌های فناوری بودیم.

* همه‌چیز برای پول!

البته ممکن است استدلال برخی افراد درباره توسعه فناوری هایی همچون شبکه‌های اجتماعی و موتورهای جست‌وجوگر این باشد که آن‌ها جز تلاش برای تضعیف رسانه، انتشار اخبار غلط و نفرت انگیز و ایجاد ناراحتی‌های عمومی و اجتماعی کار دیگری نکرده‌اند، اما حقیقت آن بوده که این دسته از فناوری، برای پررنگ کردن نقش تبلیغاتی خود و تأثیرگذاری‌های سیاسی و اجتماعی به این سبک، تمام تلاش خود را کرده است.

هر چند شرکت‌هایی مانند فیس‌بوک و اپل تلاش‌های خود را در جهت اصلاح شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی کشورها مؤثر می‌دانند، اما در واقع این موضوع چیزی جز بازاریابی و کسب درآمد بیشتر برای چنین کمپانی هایی نبوده است، زیرا هم کارکنان شرکت‌های بزرگ به دنبال راه‌های جدیدی برای گسترش ایده‌های خود خارج از شرکت‌های بزرگ فناوری بوده‌اند، هم دستمزد کارگران در «سیلیکون ولی» که مقر اصلی فناوری‌های بزرگ جهان می‌باشد، بسیار افزایش یافته است و هم فشارهای قانونی قانونگذاران سبب تحت فشار قرار گرفتن این شرکت‌ها شده است.

* پذیرش مسئولیت‌های دنیای واقعی

تغییر بزرگی که در سال ۲۰۱۷ برای شرکت‌های بزرگ فناوری اتفاق افتاد، پذیرش مسئولیت‌های دنیای واقعی بود، زیرا در غیر این صورت، احتمال ورشکستگی و طرد شدن شرکت‌های فناوری دنیا از سوی مردم بالا می‌رفت و این موضوعی کلیدی است که احتمالاً در سال ۲۰۱۸ نیز فراتر از قبل پیش می‌رود.

یکی از اقدام‌های جالبی که در راستای این تغییر بزرگ در هفته‌های اخیر صورت گرفت، انتقاد کارمندان فیس‌بوک در رابطه با این شبکه بود. کارمندان فیس‌بوک عقیده داشتند که این فناوری بسیار اعتیاد آور است و به همین دلیل این شرکت دستور تحقیقات گسترده در رابطه با این مورد را صادر و اعلام کرده است که استفاده از نتیجه تحقیق و اعلام آن به عموم را در اولویت کارهای خود قرار می‌دهد.

هر چند که تغییر الگوریتم شرکتی این کمپانی‌ها منطقی به نظر می‌رسد، اما در نهایت آن‌ها مجبور به تغییر الگوریتم مدیریتی خود هستند تا از کاهش سودآوری ثابت خود جلوگیری کنند. بنابراین سال ۲۰۱۷ سال وحشت آوری برای صنایع فناوری دنیا به حساب می‌آید و اگر در صدد اصلاح روش‌های خود نباشند، ممکن است سال ۲۰۱۸ به آن‌ها سخت بگذرد و دچار ریزش مشتریان خود شوند.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۱۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، مدل جدید هوش مصنوعی که به طور داخلی از آن به عنوان MAI-۱ یاد می شود اخیرا تحت نظارت مصطفی سلیمان، یکی از بنیانگذاران دیپ مایند (زیر مجموعه گوگل) توسعه یافته است.

هدف دقیق از ابداع این مدل هوش مصنوعی هنوز مشخص نشده و به سطح عملکرد آن بستگی دارد. ممکن است مایکروسافت مدل جدید را به زودی و در کنفرانس توسعه دهندگان Build در ماه جاری میلادی معرفی کند.

از سوی دیگر این شرکت فناوری از اظهار درباره هوش مصنوعی جدید خودداری کرده است. طبق گزارش موجود MAI-۱ بسیار بزرگتر از نمونه های کوچک قبلی است که مایکروسافت آموزش داده و این بدان معنا است که گرانقیمت تر خواهد بود.

مایکروسافت ماه گذشته یک مدل هوش مصنوعی کوچکتر به نامPhi-۳ را راه اندازی کرد تا با گزینه های ارزان قیمت تر، مشتریان وسیع تری را جذب کند. این شرکت میلیارد ها دلار در اوپن ای آی سرمایه گذاری کرد و فناوری آن را در محصولات نرم افزراری خود به کار گرفت تا به این ترتیب به یکی از پیشروان هوش مصنوعی مولد تبدیل شود.

براساس گزارش موجود، این شرکت آمریکایی خوشه بزرگی از سرورهای مجهز به واحدهای پردازش گرافیکی را همراه مقدار زیادی داده پردازش کرده تا مدل را ارتقا دهد. MAI-۱ حدود ۵۰۰ میلیارد پارامتر دارد. حال آنکه چت جی پی تی ۴ شرکت اوپن ای آی هزار میلیارد و Phi-۳ مینی ۳.۸ میلیارد پارامتر دارند.

کد خبر 6098956 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • فعالیت در نشریات دانشجویی تمرینی برای ورود به عرصه بین‌الملل رسانه است
  • هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است
  • نگاه واقع‌گرایانه به آسیب‌های اجتماعی داشته باشید/ مسئولان منفعل توبیخ می‌شوند
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • دنیای فیزیک در آستانه یافتن تک‌قطبی‌های مغناطیسی؟