Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره اول شمال و شرق اروپای وزارت خارجه ایران، صادرات منابع انرژی توسط ایران به لیتوانی را ظرفیت خوبی برای افزایش مناسبات دانست که موجب برقراری ارتباط گسترده با سایر کشورهای حوزه بالتیک می‌شود.

«رشید حسن پور» رئیس اداره اول شمال و شرق اروپای وزارت امور خارجه، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی تسنیم، در رابطه با وجود ظرفیت‌های مشترک برای گسترش مناسبات ایران و لیتوانی گفت: کشورها در مناسبات خارجی خود به مزیت نسبی برآمده از این ارتباطات توجه می‌کنند و تلاش برای بهره‌برداری حداکثری از این مزیت‌ها از اهداف اصلی دولت‌هاست، ممکن است کشوری به لحاظ جغرافیایی کوچک باشد، اما مزیت حاصل از آن بیش از حد انتظار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو کشوری مانند لیتوانی از مزیت‌های نسبی ویژه‌ای برخوردار است و این موضوع می‌تواند پایه و اساس شکل‌گیری روابط ایران با این کشور باشد. 

وی افزود: در سال‌های گذشته ایران و لیتوانی در بخش تجاری رابطه گسترده‌ای داشتند که بیشتر آن مربوط به بخش واردات غلات توسط ایران بود. در آن سال‌ها که کشور ما در شرایط خاصی بود، میزان واردات غلات از لیتوانی به 200 میلیون دلار هم رسید، اما با توجه به این که طی سال‌های بعد در بخش کشاورزی و غلات توانستیم به مرز خودکفایی برسیم، به تدریج ارزش مناسبات تجاری ایران با کشور لیتوانی تا رقم حدود 20 میلیون دلار کاهش یافت؛ در حال حاضر این میزان مبادلات تجاری ایران با لیتوانی طبیعی است و البته در مقایسه با روابط تجاری ایران با سایر کشورهای شمال اروپا نیز رقم قابل توجهی است.

دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه ایران در ادامه با تاکید بر امکان فعال‌سازی سایر بخش‌ها در مبادلات تجاری تهران و ویلنیوس افزود: دولت لیتوانی تلاش می‌کند که منابع تامین انرژی خود را متنوع سازد. بیشتر کشورها در این منطقه محل‌های ذخیره انرژی موسوم به ذخایر استراتژیک را ایجاد کردند تا اطمینان لازم از تامین این منابع در یک دوره زمانی مشخص را داشته باشند.

ایران در همین زمینه می‌تواند مناسبات اقتصادی خود را گسترش دهد. در واقع در شرایطی که خطوط لوله بین دو کشور وجود ندارد، ایران می‌تواند  به صورت گاز طبیعی مایع یا ال ان جی (Liquefied natural gas) منابع انرژی مورد نظر را از طریق تانکرهای جاده‌ای و کشتی‌های دریایی حمل گاز مایع طبیعی به لیتوانی ارسال کند. البته ظرفیت انتقال انرژی به صورت ال ان جی در ایران محدود است، اما در داخل کشور تلاش می‌کنند که این بخش را در آینده نزدیک به سطح گسترده‌ای برسانند.

وی با اشاره به علاقه‌مندی کشورهای حوزه بالتیک برای بهره‌برداری از کریدور حمل و نقل شمال-جنوب گفت: این کشورها بارها تمایل خود برای مشارکت در این کریدور را اعلام کرده‌اند. آنها برای همکاری در این زمینه کاملاً آمادگی دارند و حمایت ایران از عملیاتی شدن و گسترش همکاری‌ها در چارچوب دالان شمال-جنوب را خواستار شدند.

حسن پور با تاکید بر ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و لیتوانی در سایر بخش‌ها، خاطرنشان کرد: رابطه ایران با کشورهای حوزه بالتیک چندان ریشه دار نیست، اما طی سال‌های اخیر به سطح قابل قبولی از مناسبات رسیده‌ایم. در مجموع این اراده در کشورهای بالتیک وجود دارد که مناسبات خود در تمامی ابعاد سیاسی، فرهنگی، علمی و حتی در بخش گردشگری را با ایران افزایش دهند و امیدواریم که در آینده نزدیک در بخش‌های مختلف به سطح بالایی از مناسبات برسیم.

انتهای پیام/

R1436/P36446/S8,89,90,95/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی

حسین امیرعبداللهیان ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه  جمهوری اسلامی ایران  در ادامه دیدارهای خود در حاشیه اجلاس سران اسلامی در بانجول، با «هاکان فیدان » وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

مذاکرات وزیران  امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر روند تحولات منطقه بویژه تحولات غزه، همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تلاش ها و تحرکات برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا بویژه بر نتایج سفر آیت‌الله رئیسی به آنکارا متمرکز بود.

امیرعبداللهیان در این دیدار  ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت ایفای نقش نیرومندتر و فعال تر کشورهای اسلامی به‌ خصوص ایران و ترکیه در حمایت از مساله فلسطین را یادآور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این دیدار مواضع کشورمان را در روند عملیات مقتدرانه وعده صادق در چارچوب دفاع مشروع نیروهای مسلح ایران و در  تنبیه رژیم صهیونیستی تبیین کرد.

 امیرعبداللهیان در خصوص دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آنکارا تاکید کرد: ارزیابی ما از مذاکرات روسای جمهور ایران و ترکیه و توافقات و پیگیری های صورت گرفته مثبت است، اما باید نتایج کامل توافقات محقق شود.

وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین دیدگاه مشترکی در مورد لزوم پیگیری مستمر توافقات سفر ابراهیم  رئیسی به ترکیه داشتند و  بر لزوم فعال تر شدن کمیته‌های مشترک همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، سفر موفقیت آمیز ابراهیم  رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه را حائز اهمیت دانست و از نتایج آن ابراز خرسندی کرد 

هاکان فیدان توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها را از اولویت‌های مهم ترکیه دانست و از تقویت همکاری های دو کشور در مجامع منطقه ای و ببن المللی استقبال کرد .

وزیر خارجه ترکیه با تشریح رویکرد و مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین بعنوان مهم ترین مساله جهان اسلام، موضع‌ همتای ایرانی خود مبنی بر ضرورت ایفای نقش فعال و پویاتر کشورهای اسلامی به خصوص ترکیه و ایران در سازمان همکاری اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

دو وزیر همچنین در خصوص وضعیت فلسطین و راههای پایان بخشیدن به جنگ و جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تبادل نظر کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • خاندوزی : فصل جدیدی از توسعه اقتصادی ایران و عراق آغاز شد
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع برای واحد تجاری، جامعه و محیط سودمند است
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟