Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-01@11:10:19 GMT

پژوهش سیری مطمئن به سوی برتری

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۵۴۰۷

در دنیای امروز دانایی مهمترین منبع قدرت و از محورهای اصلی پیشرفت و تعالی جامعه محسوب می‌شود و این در حالی است که معرفت و دانایی جز در سایه پژوهش و حقیقت‌جویی ممکن نخواهد شد.

در دنیای امروز دانایی مهمترین منبع قدرت و از محورهای اصلی پیشرفت و تعالی جامعه محسوب می‌شود و این در حالی است که معرفت و دانایی جز در سایه پژوهش و حقیقت‌جویی ممکن نخواهد شد و در طول حیات بشری، همواره پژوهش، سیری مطمئن برای دستیابی به امتیازات و برتری‌‌های گوناگون و پیشرانی منطقی در عرصه‌‌های علمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه بسیاری از کشورهای پیشرفته در قالب آینده پژوهشی و با اتکا به ظرفیت‌‌های علمی و آموزشی، آینده مطلوب خود را به تصویر کشیده و برای آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. مقام معظم رهبری نیز پیشرفت کشور را نیازمند حرکت علمی بسیار قوی دانسته و بر این نکته تأکید دارند که علم و تحقیق کلید قطعی پیشرفت کشور است. ایشان نوآوری علمی مورد نظر در فرهنگ معارف اسلامی را که از آن به اجتهاد یاد می‌شود، مشروط به دو عامل مهم «قدرت و جرأت علمی» دانسته و بر تلاش پژوهشی و تولید علمی برای جلوگیری از آنارشیسم علمی و مهمل‌گویی توصیه می‌کنند.

متأسفانه تاکنون ابتناء فعالیت‌‌های دانشگاهی صرفاً برای آموزش بوده و بر همین اساس هم محتوای آموزشی دانشگاه‌ها حاصل تقلید علمی و عمدتاً معرف تولیدات و دستاوردهای علمی و پژوهشی وارداتی بوده است؛ تغییر این وضعیت به منظور حل چالش‌‌های اساسی و تأمین نیازهای راهبردی کشور، جز با غلبه رویکرد پژوهشی در فعالیت‌‌های علمی و توسعه فرهنگ پژوهش در میان دستگاه‌‌ها و نهادهای مختلف ممکن نخواهد بود و البته در این مسیر، مسأله محوری و کاربردی کردن پژوهش‌های علمی ضروری و حیاتی است؛ بالتبع نقش شورآفرین اعضا هیأت علمی دانشگاه‌ها در تهییج و ترغیب دانشجویان همراه با تحقق سیاست‌های کلان و راهبری نظام آموزش عالی کشور در تجاری سازی نظریات جدید دایره‌های نوآورانه برای حدوث رویدادهای علمی و پژوهشی، اثربخش و بی بدیل خواهد بود.

واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، با اتکا به ظرفیت‌‌های علمی و فرصت‌‌های پژوهشی خود همواره پژوهش‌‌های مسأله محور و کاربردی را به عنوان مزیتی رقابتی در مجموعه فعالیت‌های آموزشی و رسالت علمی خود، مورد توجه قرار داده و رویکرد ارزش آفرینی هرچه بیشتر در تکمیل زنجیره تولید دانش، افزایش ثروت و پیشرفت همه جانبه را با تمرکز بر زمینه‌های برتری پژوهشی و هدف‌گذاری بر مبنای نقشه جامع علمی کشور و سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی دنبال می‌کند.

امید است هفته پژوهش، فرصتی مناسب، شوق آفرین و هدفمند برای اهل دانایی و دلاوران عرصه عمل در مسیر پیشرفت و اعتلا کشور باشد.

*معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۵۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان عیسی بابائی در دیدار با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان، گفت: رویکرد کمیته امداد به سمت توانمندسازی، خودکفایی، اشتغال، درآمد با ثبات و پایدار است ، تا عزت و کرامت خانواده ها حفظ شود .

بابائی با اشاره به تفاهم نامه ایجاد مراکز نیکوکاری در دانشگاه آزاد اسلامی ، ادامه داد: با توجه به ماموریت های مهم کمیته امداد در بحث مسکن، اشتغال، بهداشت و درمان و مسائل فرهنگی ، همکاری و تعامل مراکز دانشگاهی ، علمی و پژوهشی بویژه دانشگاه آزاد اسلامی از طریق ایجاد مراکز نیکوکاری ،اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند

مدیرکل کمیته امداد استان گلستان ، نگاه پژوهش محور را در این حوزه بسیار مهم خواند و افزود: «دانشگاه‌ها می‌توانند با ابزار علمی و پژوهشی و شناسایی نقاط ضعف و قوت ما را در ارتقا و رسیدن به توسعه پایدار یاری کنند.

وی با اشاره به ۸۱۰۰ فرصت شغلی ایجاد شده در سال گذشته ، تصریح کرد: مواردی مثل آموزش، توانمندسازی، مهارت افزایی، بازاریابی در دستور کار کمیته امداد قرار گرفته است و در این زمینه از هر ایده‌ای که بتواند مددجویان کمیته امداد را به سمت درآمد پایدار و مکفی هدایت کند، استقبال می‌کنیم.

بابائی حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری را از دیگر برنامه‌های کمیته امداد امام خمینی (ره) خواند و یادآور شد: در این حوزه نیز ما آمادگی داریم تا از دانشجویانی که بتوانند با بررسی وضعیت فقر و کمک به بالا بردن وضعیت معیشتی، کارآفرینی و... این عزیزان دخیل باشند، حمایت لازم را انجام دهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان نیز ضمن تشکر از فعالیت های موثر کمیته امداد ،گفت: «این دانشگاه با کادر هیات علمی مجرب، فارغ التحصیلان کارآزموده و دانشجویانی پویا و نوآور آمادگی دارد تا در حوزه‌های علمی و پژوهشی کمیته امداد امام خمینی (ره) را یاری کند.

سید علی طاهری با اشاره به شعار سال ،افزود:  همه ما وظیفه داریم تا در جهت بالندگی کشور عزیزمان ایران گام‌های استواری برداریم و در تعلیم و تربیت نسل جوان بویژه ولینعمتان جامعه اسلامی در راستای افزایش مهارت های کسب و کار با همت و قدرتی مضاعف  رو به جلو حرکت کنیم.

گفتنی است : مقرر شد این جلسات به طور مستمر و با هماهنگی‌های معاونت‌های ذیربط با یکدیگر برگزار شود و ماحصل آن در نشست‌های بعدی مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • کنفرانس فیزیک بنیادی ایران ۱۲ اردیبهشت در قم برگزار می‌شود
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور