Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصرایران - آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد در خطبه اخیر خود به سفر وزیر خارجه بریتانیا به تهران اعتراض واز اینکه مقامات ایرانی اجازه داده اند این سفر انجام شود و با او دیدار کرده اند به شدت انتقاد کرده است.

در این باره می توان به نکات زیر اشاره کرد.

- بخشی از مطالب مطرح شده درباره "الکساندر بوریس جانسون" وزیر خارجه بریتانیا از سوی امام جمعه مشهد نادرست است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او نه به ارتباط با زنان متهم یا مشهور است و نه از حزب متبوع اخراج شده و نه در بریتانیا فردی بد نام است. او در انتخابات پارلمانی اخیر، انتخاب شد. اتفاقا عملکرد وی در شهردای لندن به گونه ای بود که از وی شخصیتی مشهوربه خوشنامی ایجاد کرد. بعد از رای آوردن برگزیت در همه پرسی بریتانیا و تلاش ها برای تشکیل کابینه جدید، حتی یکی از گزینه های نخست وزیری هم بود.

-دولت ایران، دولت بریتانیا را به رسمیت می شناسد و با آن ارتباط دارد. دو کشور در حال ارتباط مستمر درباره موضوعات مختلف هستند. دو کشور در برخی زمینه ها منافع مشترک دارند. دو دولت در برخی موضوعات اشتراک نظر و در برخی دیگر اختلاف دارند. در موضوعات دیگری مثل برجام هم اشتراک منافع دارند.

دولت ها از طریق وزارت خارجه باهم در ارتباط هستند و درباره موضوعات مختلف باهم صحبت و تبادل نظر می کنند. ارتباط به معنی تایید مواضع طرف مقابل نیست. قرار نیست هر چه وزیر خارجه بریتانیا بگوید طرف ایرانی قبول کند و هر چه طرف ایرانی مطرح کند طرف انگلیسی بپذیرد. اساس این نشست ها و دیدارها تبادل نظر است.

- دولت ایران باید تلاش کند از طریق وزارت خارجه، مواضع خود را به اطلاع طرف های خارجی برساند و نظرات طرف های خارجی را دریافت کند. دولت ها از طریق وزارت خارجه، با طرف های خارجی تبادل نظر کنند و از طریق رد و بدل کردن پیام ها و توضیح نگاه خود به شرایط و تحولات، تلاش می کنند کشورها را به موضع خود نزدیک یا متمایل وبه صورت حداکثری از منافع خود حفاظت کنند.

- بریتانیا فقط بریتانیا نیست بلکه بریتانیا محل زندگی شمار زیادی از مسلمانان به ویژه شیعیان ملتزم است. ایران علاوه بر سفارت، نهادهای دیگری دراین کشور دارد که از جمله می توان به مرکز اسلامی و حضور نماینده مقام معظم رهبری در لندن اشاره کرد. علاوه بر این مراجع تقلید شیعه نیز در لندن دفتر و مراکز و فعالیت هایی دارند.

لندن فقط پایتخت بریتانیا نیست بلکه یکی از مراکز اقتصادی جهان است. قطع ارتباط ایران با لندن، به معنی قطع ارتباط با یکی از قطب های مالی جهان است. اهمیت لندن به حدی است که در وصیت نامه مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی از لندن به عنوان « دروازه دنیا» و « خانه دوم همه کشورها» یاد شده است. بریتانیا همچنین یکی از 5 عضو شورای امنیت و دارای حق وتو است. بریتانیا بعد از برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا) به میزان بیشتری به ارتباط با دیگران بازیگران بین المللی از جمله ایران نیازمند است. بریتانیا به شکل بی سابقه ای با آمریکا اختلاف پیدا کرده است و ایران می توانداز این فرصت تاریخی به سود منافع ملی خود استفاده کند. گفته می شود شکاف آمریکا و بریتانیا بر سر برجام و توافقات جهانی بعد از جنگ دوم جهانی بی سابقه است.

ایران و بریتانیا هم اکنون در موضوع برجام با آمریکا اختلاف نظر دارند و بریتانیا در کنار فرانسه، چین، روسیه و آلمان از موضع ایران حمایت می کند نه آمریکا.

ایران و بریتانیا در لندن و تهران سفارتخانه دارند و فعالیت های کنسولی و مراودات فرهنگی اقتصادی دو طرف ادامه دارد. شمار زیادی از شهروندان ایرانی در بریتانیا زندگی می کنند و ارتقای خدمت رسانی به این شهروندان، نیازمندان افزایش ارتباطات میان دولت های دو طرف است.

- معلوم نیست اعتراض امام جمعه مشهد به چه موضوعی است؟ آیا به نظر ایشان ایران باید رابطه با بریتانیا را قطع کند؟ به کدام دلیل این کار باید انجام شود؟ بارها رابطه دیپلماتیک میان ایران و بریتانیا قطع شده و آسیب های جدی به منافع ملی ایران و ایرانیان وارد آمده است. آیا آقای علم الهدی خواهان تکرار گذشته هستند؟

- ایران و بریتانیا مراودات اقتصادی  و منافع اقتصادی دارند. ایران مبلغ 527 میلیون دلار از دولت بریتانیا طلب دارد و تلاش می کند این طلب قدیمی خود را دریافت کند. دریافت این مبلغ نیازمند رایزنی و ارتباط میان دو طرف است. تهران و لندن در یکی از میدان های نفتی سواحل بریتانیا سهم دارند. سازماندهی و تنظیم این روابط اقتصادی نیازمند رابطه است. در مذاکرات دل نمی دهند و قلوه بگیرند. بر سر منافع بحث و گفت و گو می کنند. اگر مصلحتی و منفعتی را فروختند و رازی فاش شد انتقاد وارد است اما صرف اتهام زنی به خاطر ملاقات و مذاکره مسؤولانه به نظر نمی رسد. از منظر اخلاقی هم آیا درست است از دهان کسی در منبر پیامبر و با لباس روحانیت و در شهری که مهم ترین پایگاه شیعی در آن قرار دارد درباره یک شهروند خارجی که میهمان رسمی و بلند مرتبه جمهوری اسلامی بوده چنین الفاظ سخیفی به کار برد؟


منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۸۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سید احمد علم‌الهدی، صولت مرتضوی روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: ۱۹ میلیون خانوار و حدود ۶۰ میلیون نفر جامعه هدف طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در کشور اظهار کرد: اخیراً سامانه‌ای در وزارتخانه تعریف شده که آمار کاملی از همه افراد فاقد شغل در هر گوشه از کشور در آن گردآوری شده است به گونه‌ای که به تفکیک هر شهرستان می‌توان استعلام گرفت که افراد زیر خط فقر یا فاقد شغل چه کسانی هستند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی هم در این دیدار گفت: طرح کالابرگ الکترونیک از جمله طرح‌های موفق اقتصادی در سال‌های اخیر بود که نفع آن به صورت مستقیم به سفره‌های مردم رسید. با وجود این، نباید محدود به اجرای این طرح‌های معیشتی بمانید. در هر شرایط، تمرکز و توجه اصلی شما باید ناظر بر کنترل گرانی باشد. گرانی را باید به هر طریق کنترل کنید.

سید احمد علم الهدی ادامه داد: اقتدار حکومتی باید در ۲ عرصه ارز و گرانی پای کار بیاید. البته در سال‌های اخیر، سیاست‌هایی اتخاد شده که مردم به چشم دیده‌اند تهدیدهای دشمن همچون هویت آن‌ها توخالی است اما در هر حال، تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت همچنان باید در دستور کار دولت باشد.

وی اظهار کرد: این یک حقیقت است که با وجود تلاش‌های مستمر و مجدانه در دولت سیزدهم، همچنان دستاوردهای دولت برای مردم به مرحله تجسم عینی نرسیده و ملموس نشده است. به همین دلیل، تأکید ویژه ما بر رسانه و انعکاس فعالیت‌هاست تا بر مردم روشن شود که در چه حوزه‌هایی کار شده است و در چه عرصه‌هایی نیاز به فعالیت وجود دارد.

امام جمعه مشهد گفت: عمده مطالبه مردم در شرایط کنونی متمرکز بر عرصه‌های اقتصادی است و این‌طور نیست که شما تصور کنید همه‌چیز با ارائه آمار و اعداد و ارقام حل می‌شود. در شرایط فعلی کشور، نیازمند به کارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود. جامعه باید به طور واضح، زیر و بم ماجرا را بداند و این هدف جز با تقویت اطلاع‌رسانی و به‌کارگیری قدرت رسانه تحقق نمی یابد.

علم الهدی تأکید کرد: در همه قضایا، رمز موفقیت مقارن با میزان اخلاصی است که در عمل داریم. وقتی انسان در عمل مخلص باشد، کار او کار خدا می‌شود و در این شرایط، ذات اقدس پروردگار به اراده قاهر خودش اجازه نخواهد داد کار بر زمین بماند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901407

دیگر خبرها

  • فرمان علم الهدی به دولت رئیسی درباره گرانی ها
  • آیت‌الله علم‌الهدی‌: حجاب ‌از مدارس در دل دختران نهادینه شود
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل تنش در روابط دوبلین-لندن
  • آیت الله علم‌الهدی: بهبود معیشت مردم در دستور کار دولت باشد
  • جنجال سفر‌های هوایی لوکس دیوید کامرون
  • امیرعبداللهیان روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • تبریک امیرعبداللهیان به وزیر خارجه آفریقای جنوبی
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود