Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-30@23:39:57 GMT

«اتان» جای «نفتا» را در سبد خوراک گرفت

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۸۸۴۹

«اتان» جای «نفتا» را در سبد خوراک گرفت

مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر با اشاره به توافق با شرکت ملی نفت ایران برای ساخت NGL 2300 از جایگزین شدن اتان با خوراک‌های مایع در سبد تامین خوراک این مجتمع پتروشیمیایی خبر داد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر با اشاره به توافق با شرکت ملی نفت ایران برای ساخت NGL 2300 از جایگزین شدن اتان با خوراک‌های مایع در سبد تامین خوراک این مجتمع پتروشیمیایی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش انرژی امروز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی ایران، همزمان با برنامه ریزی برای واگذاری ساخت طرح‌های جدید NGL به شرکت های پتروشیمی و افزایش ظرفیت تولید اتان و متان، هم انواع گازها در سبد تامین خوراک پتروشیمی‌ها افزایش می یابد و در نهایت جا برای خوراک مایع در سبد پتروشیمی‌ها سال به سال کمتر خواهد شد.

این تغییر در سبد تامین خوراک پتروشیمی‌ها صرفا با ساخت و راه‌اندازی طرح‌های جدید NGL اتفاق نمی افتد بلکه با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش ظرفیت تولید اتان و متان در طرح‌های جدید هم عملا گاز به خوراکی بدون رقیب در سبد پتروشیمی‌ها تبدیل شده است.

بر این اساس پس از صدور مجوز ساخت طرح های جدید صنعت پتروشیمی با محوریت انواع خوراک گاز با اجرای طرح‌هایی همچون MTO، MTP، HDP و ... عملا سهم خوراک های مایه شامل نفتا، گازمایع پایه نفتی و نفت سفید در سبد تامین خوراک پتروشیمی ها کاهش بیشتری می یابد.

در راستای این سیاست کلان، بخش عمده‌ای از خوراک دریافتی پتروشیمی امیرکبیر شامل پروپان، بوتان، برش‌های سنگین و گاز مایع بوده که در صورت ساخت واحد جدید NGL 2300 سهم خوراک گازی اتان در سبد تامین خوراک پتروشیمی امیرکبیر افزایش و به همین نسبت سهم انواع خوراک‌های مایع کاهش می‌یابد.

«سید جواد سلیمانی» از امضای قرارداد ساخت کارخانه NGL2300 با شرکت ملی نفت ایران در سال جاری خبر داد و گفت: هدف از امضای قرارداد ساخت این واحد NGL تامین بلندمدت خوراک پتروشیمی امیرکبیر است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی امیرکبیر درباره ظرفیت تولید NGL 2300 با بیان اینکه این واحد شامل تولید سالانه حدود ۲۹۰ هزار تن اتان است، تصریح کرد: برای طراحی و ساخت این واحد جمع آوری گازهای همراه نفت به حدود ۷۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری نیار بوده که ۸۵ درصد منابع از مسیر فاینانس تامین خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به مذاکرات انجام گرفته با فاینانسورهای داخلی و بین المللی برای تامین منابع مالی ساخت این طرح جدید NGL، اظهار داشت: خوراک این واحد NGL به میزان ۲۶۵ میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت سازندهای آسماری و خامی میدان مارون تامین خواهد شد.

وی با یادآوری اینکه با اجرای این طرح در کنار جمع آوری و جلوگیری از سوختن گازهای همراه نفت امکان تامین خوراک پتروشیمی امیرکبیر تا ظرفیت اسمی فراهم خواهد شد، افزود: علاوه بر این خوراک واحد اولفین پتروشیمی امیرکبیر از مایع به خوراک گازی اتان تغییر می کند که این تغییر در تامین خوراک علاوه بر افزایش بهره وری منجر به تکمیل بیشتر زنجیره ارزش در سطح صنعت پتروشیمی کشور خواهد شد.

سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: کارخانه NGL 2300 شامل واحدهای متراکم‌سازی، شیرین‌سازی و استحصال NGL جداسازی و تبرید، یوتیلیتی و خط لوله انتقال خوراک به بندر ماهشهر است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۸۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین اعتبار ویژه برای تکمیل پتروشیمی دهدشت


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، محسن منصوری با بیان اینکه این طرح در حال حاضر بیش از ۴۱ درصد پیشرفت کاری دارد افزود: عزم دولت برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام در کشور از جمله پتروشیمی دهدشت جدی است.
عملیات اجرایی پتروشیمی دهدشت در دشت چهار هزار و ۵۰۰ هکتاری کلاچو در پنج کیلومتری دهدشت، در سال ۱۳۸۶ آغاز شد.
پتروشیمی دهدشت در مسیر خط لوله اتیلن غرب (باختر) کشور معروف به پتروشیمی‌های خط دنا قرار دارد.
خط دنا از یک واحد الفین گچساران و چهار واحد تولید پلی اتیلن (HDPE) به نام‎‌های پتروشیمی دهدشت، ممسنی، کازرون و بروجن تشکیل شده است.
نصب ۲ مخزن ۶۴ تنی، انجام ۶۰ هزار تن خاکبرداری و سه هزار و ۸۰۰ متر آرماتور بندی از بخش‌های مهم اجرا شده این طرح است.
۴۰ درصد محصول پتروشیمی دهدشت (پلی‌اتیلن سنگین که آخرین تکنولوژی روز دنیا را دارد) برای بازار داخل و ۶۰ درصد آن برای بازار‌های خارجی و ارزآوری برای کشور پیش بینی شده است.

دیگر خبرها

  • شرکت‌های پتروشیمی بدهی خود را به شرکت گاز تسویه کنند
  • ۱۰۰۰ قطعه زمین در راستای اجرای طرح جوانی جمعیت آماده سازی شد
  • انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر
  • تضمین خوراک پتروشیمی‌ها با ورود بخش خصوصی به بالادست صنعت نفت
  • سرمایه‌گذاری پتروشمی‌ها در بالادست صنعت برای حل مشکل خوراک
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه به همت صنعت پتروشیمی
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گازهای همراه
  • پتروشیمی‌ها پول خوراک را به‌موقع پرداخت کنند
  • جمع‌آوری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون فوت‌مکعبی گاز‌های همراه
  • تامین اعتبار ویژه برای تکمیل پتروشیمی دهدشت