Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مسعود برومند ضمن برشمردن ضعف‌های نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار بر وجود یک پنجره واحد برای صدور مجوز به فناوران تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر مسعود برومند در آیین اختتامیه هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار ضمن تاکید بر نقاط قوت و اصلاح ضعف‌های این نمایشگاه گفت:‌ یکی از نقاط قوت نمایشگاه امسال این بود که بسیاری از حوزه‌های تخصصی از علوم پایه تا هنر از مهندسی تا پزشکی در آن محصول داشتند که این گستردگی بسیار اثربخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشارکت همه دانشگاه‌ها نیز در نمایشگاه امسال نشانگر توجه جدی آنها به تجاری‌سازی و کارآفرینی شدن است.

وی اضافه کرد: بسیاری از طرح‌های ارائه شده در این نمایشگاه می‌خواست یک نیاز را برطرف کند و این نشانه توجه جوانان به مشکلات مردم است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به ضعف‌های نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی هم گفت: فناوران ما مدل کسب و کار مناسب را برای ارائه محصول خود به بازار در ذهن ندارند یا بعضاً مشتری خود را شناسایی نکرده‌اند که باید این ضعف‌ها با مشاوره حل شود. همچنین منابع مالی فناوران با مدل توسعه محصول آنها هم‌خوانی نداشت.

عدم اشراف کامل بر استانداردهای محصول نیز یکی دیگر از ضعف‌هایی بود که برومند به آن اشاره کرد و گفت: توجه به استانداردهالی ملی و بین‌المللی بسیار مهم است اما مشکلات سیستمی هم وجود دارد یکی از اصول اساسی اقتصاد دانش‌بنیان این است که بازار هدف فقط بازار محله‌ای نیست بلکه جهانی است ما به عنوان مسئولان باید مکانیسمی برای حضور فناوران در بازارهای جهانی مهیا کنیم بسیاری از شرکت‌ها از فرآیند دانش‌بنیان شدن گله داشتند که طولانی است در معاونت علمی باید دوره دانش‌بنیان شدن کوتاه‌تر شود.

وی با اشاره به وجود بیش از سه هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور گفت: ما باید حمایت‌های خود را از شرکت‌های فناور به صرف اینکه دانش‌بنیان نیستند قطع نکنیم.

برومند بر لزوم وجود یک پنجره واحد برای صدور مجوزها تاکید کرد و گفت: این اتفاق باید بیفتد تا فناوران به دنبال یک مجوز از این سازمان به آن سازمان نروند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ادامه داد: پارک‌ها نشان دادند که در توسعه استانی می‌توانند نقش مهمی ایفا کنند چه در بحث اشتغال و چه در ایجاد ارزش افزوده، متاسفانه ما در تحقیق و توسعه از شرکت‌های دانش‌بنیان به خوبی حمایت نمی‌کنیم. گشودن بازار شرکت‌های بزرگ به روی شرکت‌های کوچک امری الزامی است چون این شرکت‌های بزرگ هستند که می‌توانند بازار ایجاد کنند و در این زمینه ما باید به آنها فشار بیشتری بیاوریم.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۹۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین شکری*، طی یادداشتی مأموریت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را پیگیری بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

متن یادداشت به شرح زیر است؛

« حوزه حمل‌ونقل سهم قابل‌توجهی از توسعه اشتغال و رونق اقتصادی هرکشور را به خود اختصاص داده است. ما در ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری مأموریت داریم تا در بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه را پیگیری کنیم و درحوزه‌های مرتبط نظیر خودروهای الکتریکی واحتراقی، طراحی وساخت هواپیما، بالگرد، پهپاد، تجهیزات فرودگاهی، ماهواره و ماهواره‌بر، شناور، واگن مترو و... در تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط مشارکت کنیم.

از جمله برنامه‌های ستاد می‌توان به ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامه‌ریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با رویکرد مشارکت حداکثری ذی‌نفعان خصوصی و دولتی، تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی جهت بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد حوزه صنعت حمل‌و‌نقل کشور و حل نیازهای این حوزه با تمرکز بر داخلی‌سازی اقلام راهبردی و ارزبر، ارائه برنامه و پیاده‌سازی پروژه‌های اقتصادمحور، پیشران و راهبردی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با کلیه نهادهای حاکمیتی، سازمان‌های مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی با نگاه بلندمدت اشاره کرد.

در افق پیش روی ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی در زمینه خودرو، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه با راهکارهای فناورانه به‌ویژه دربخش صنعت حمل‌و‌نقل الکتریکی و خودران از دغدغه‌های اصلی به‌شمار می‌رود. همچنین ارتقای مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و اجرایی دولتی و خصوصی، هم‌افزایی فعالیت‌های مرتبط با حوزه هوایی و هوانوردی و نظارت بر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان صنایع مربوط در سطح کشور از جمله برنامه‌های ستاد خواهد بود.»

* دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ و‌ نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان