Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@17:48:44 GMT

ریشه های تقریب مذاهب در عقلانیت اسلام است

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۰۴۲۰۵

ریشه های تقریب مذاهب در عقلانیت اسلام است

تهران- ایرنا- مشاور مقام معظم رهبری در حوزه جهان اسلام، ریشه تقریب مذاهب را در گفت و گوی منطقی دانست و گفت: ریشه های تقریب در عقلانیت اسلام است.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا آیت الله محمدعلی تسخیری روز یکشنبه در نشست ویژه نکوداشت هفته ویژه پژوهش در دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: امروز تقریب مذاهب یک حقیقت مسلم شده و همه به حقیقت این موضوع پی برده اند ولی زمانی برخی انتقاد می کردند که لفظ تقریب در هیچ یک از آیات قرآن، روایات اهل بیت و تعبیر بزرگان نیامده است در حالی که ریشه های تقریب در عقلانیت اسلام است و عقلانیت در همه جای قرآن مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ریشه تقریب در گفت و گوی منطقی است و در قرآن یک تئوری منطقی جامع مشاهده می شود، مثلا در آیه 24 سوره سباء بهترین متن تقریب گرا در گفت و گو را می توان مشاهده کرد، چون قرآن به پیامبر اکرم دستور می دهد که به کفار بگوید «و انا او ایاکم لعلی هدی او فی ضلال مبین» یعنی ما یا شما در هدایت و یا در گمراهی آشکاری هستیم.
رئیس شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی همچنین با اشاره به آیه 25 سوره سباء که می فرماید «قل لاتسئلون عم اجرمنا و لانسال عما تعملون» گفت: قرآن می فرماید گذشته ها را کنار بگذاریم و روی موضوع تمرکز داشته باشیم و مقایسه زیبایی میان «اجرمنا» و «تعملون» وجود دارد، یعنی اگر ما گناه کردیم شما مسئول نخواهید بود و اگر شما کارهای دیگری انجام دادید، ما مسئول نیستیم.
وی همچنین گفت: آیه 48 سوره سباء یکی از شرایط گفت و گوی منطقی را در فضای سالم بیان می کند چون زمانی که کفار پیامبر را «مجنون» خطاب می کردند، خدا به پیامبرش امر کرد که به همه شنوندگانش بگوید که این فضای دروغین را کنار بگذارند و در یک فضای سالم گفت و گو کنند.
تسخیری به چند آیه دیگر در این زمینه اشاره کرد و گفت: شبهات و اشکالات آن زمان درباره تقریب به مرور از بین می رود و اگر زمانی گفته می شد که تقریب بین حق و باطل معنایی ندارد، مقصود حق مطلق و باطل مطلق است اما زمینه های مشترک بین تفکرهای انسانی وجود دارد و ما آن تفکرهای مشترک و مسیر توسعه این زمینه های مشترک را محور گفت و گو قرار می دهیم.
مراسم روز پژوهش با حضور آیت‌الله تسخیری مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام و جمعی از اندیشمندان علوم اسلامی و شخصیت های علمی و تقریبی با رونمایی از 4 اثر پژوهشی در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار می‌شود.
مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در دانشگاه مذاهب اسلامی با حضور آیت الله محمدعلی تسخیری مشاور عالی ‌مقام معظم رهبری، محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه، مولوی نذیر احمد سلامی عضو مجلس خبرگان و جمعی از علمای شیعه و اهل سنت، استادان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه در حال برگزاری است.
در این مراسم ضمن تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه مذاهب اسلامی از چهار اثر پژوهشی دانشگاه از جمله کتابهای «الجامع لشرحی التجرید» اثر حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، «ما استدل به الحنفیة من آثار صهر ختم البریة» اثر مولوی محمد اسحاق مدنی استاد دانشگاه مذاهب اسلامی و عالم اهل سنت، دو کتاب و اثر «حجت‌الاسلام و المسلمین محمد حسین مختاری» رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با عنوان «درآمدی بر مبانی وحدت اسلامی؛ فرصت ها و چالش ها» و «درآمدی بر سبک زندگی از منظر اسلام» و نیز منشور اخلاق پژوهش دانشگاه و وبسایت جدید رونمایی خواهد شد.
هفته پژوهش سال 96 از 21 آذر با شعار «پژوهش تقاضا محور، تجاری سازی فناوری و زیربنای اقتصادی» آغاز می شود و تا 27 آذرماه ادامه خواهد داشت.
روزهای این هفته با عنوان پژوهش فناوری و مدرسه، پژوهش فناوری و دانشگاه کارآفرین، پژوهش فناوری و صنعت، پژوهش فناوری اقدام و عمل، پژوهش فناوری و حامیان پژوهش، ایده برتر سرمایه ملی، پژوهش فناوری و حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است.
فراهنگ**1003**1055
خبرنگار: محمدرضا جعفرملک**انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۴۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رقیه حسن‌زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، کتابی با عنوان «روش تحقیق در مدیریت» را تألیف کرد.

علی‌ خانی، معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا  درباره این کتاب اظهار کرد: کتاب روش تحقیق در مدیریت گام کوچکی بوده که در راستای پژوهش و تحقیق برداشته و حاصل برخورداری از منابع، آثار و تجارب ارزشمند دیگران و چندساله نگارنده در زمینه تحقیقات، آموزش روش تحقیق و مسئولیت‌های پژوهشی دانشگاه است.

وی ادامه داد: کتاب روش تحقیق در مدیریت، مشتمل بر هشت فصل، با تیراژ ۵۰۰ نسخه با موضوعات مختلف در ۱۴۰ صفحه، توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه منتشر شده است.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با بیان اینکه امروزه لازمه بهره‌گیری و استفاده از نتایج و یافته‌های تحقیقات در جوامع بشری بر کسی پوشیده نیست، عنوان کرد: تحقیقات جنبه‌های متعددی از زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و انجام پروژه‌های تحقیقاتی می‌تواند بسیاری از مشکلات و مسائل بشری را مرتفع سازد.

خانی بیان کرد: به دنبال تحولات علمی که در کشور و جامعه به‌ویژه در سال‌های اخیر به وجود آمده آثار زیادی در قالب تألیف و ترجمه به چاپ رسید که هر یک به سهم خود توانسته دانش و معرفت افراد علاقه‌مند، به‌ویژه تحصیل‌کرده‌ها و دانشگاهیان را در زمینه روش‌های تحقیق علمی افزایش دهد.

وی با تأکید بر اینکه در آینده نیز شاهد غنی‌تر شدن ادبیات روش تحقیق علمی در کشور خواهیم بود، گفت: تحول و خیز علمی بدون آشنایی با روش‌ها و آداب تحقیق علمی و بدون برخورداری از ابزار مورد نیاز و کارآمد مقدور نیست.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه تحقیق، پژوهش و روش بهینه مطالعه کتاب و منابع تحقیق را ازجمله راهکار‌های موفقیت در هر تحقیق و پژوهشی برشمرد و مطرح کرد: از آنجایی که مطالعه منظم و روش‌مند در هر پژوهش، نظری و میدانی، لازمه هر پژوهش پویاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهید مطهری فرقان انقلاب بود
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد