Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@11:04:36 GMT

رفاه اجتماعی و مالیات

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۰۷۶۷۹

رفاه اجتماعی و مالیات

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست ؛مقوله رفاه همواره با مفهوم نیاز همراه بوده است. نیازهایی مانند مسکن، آموزش، بهداشت و ... ; این نیازها ممکن است «مادی ـ معنوی» ، «محسوس ـ نامحسوس» باشند; از سوی دیگر در جوامع مسائلی چون خشونت، بیکاری، استعمال مواد مخدر، فقر و ... وجود داشته باشد که باید به طور منطقی شناخته شده و راه حل هایی برای آنها ارائه شود چرا که در صورت وجود رفاه این مسائل باید حداقل کنترل شده باشند اگر چه کاملا حل نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین مفهوم رفاه به معنی برابری فرصت ها در مقابل شغل، آموزش و ارتقاء اجتماعی، صرفنظر از موقعیت های فردی است. در نتیجه رفاه اجتماعی به مجموعه شرایطی تلقی می شود که در آن خشنودی انسان در زندگی مطرح است.

بر اساس این نگرش، رفاه اجتماعی مجموعه شرایطی است که در آن مسائل اجتماعی حل ویا کنترل شده اند، نیازهای اولیه انسانی ارضاء شده است و فرصت های اجتماعی به حداکثر رسیده اند.

رفاه اجتماعی مفهومی است معطوف به وضعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که حفظ کرامت انسانی و مسئولیت‌پذیری افراد جامعه در قبال یکدیگر و ارتقای توانمندی‌های آنها، از اهداف آن است.

همانطور که گفته شد، رفاه محصول برقراری عدالت اجتماعی و اقتصادی است و عدالت جز در سایه وضع قوانین منصفانه و مناسب با شرایط جامعه و اجرای صحیح آن و احترام گذاشتن به آن میسر نخواهد شد و دولت به عنوان متصدی ایجاد رفاه در جامعه، وظیفه دارد اولین گام در جهت تحقق رفاه یعنی، تدوین قوانین مطلوب و سازنده را در کشور بردارد.

مالیات‌ها از جمله قوانینی هستند که وضع و سپس اجرای آن‌ها هم می‌تواند به تولید درآمد پایدار برای دولت‌ها و تخصیص آن‌ها در بودجه کشور بی انجامد و هم می‌تواند به عنوان ابزاری در جهت کاهش شکاف طبقاتی عمل کرده و در راستای تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی، رفاه مادی و آسایش خاطر را به ارمغان آورد.

بنابراین مالیات مهمترین عامل رشد و توسعه جامعه است و موجب رونق اقتصادی و افزایش سطح خدمات و عمران و آبادانی کشور می شود.

 بدون تردید، مالیات به‌عنوان یکی از ابزارهای هدایت غیرمستقیم دولت، از طریق تأثیر بر فعالیت‌های بنگاه‌های اقتصادی، می‌تواند در سیاستگذاری‌های توسعه صنعتی نقش کلیدی ایفا کند.

 دولت با تدوین نظام مالیاتی مناسب، می‌تواند بر چگونگی دستیابی به اهداف خود در زمینه توزیع مجدد درآمدها و گسترش امکانات رفاهی و بهداشتی تأثیر بگذارد.

 با تصویب و اجرای قوانین مالیاتی نوین همچون قانون مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت آن براساس مصرف کالا و دریافت خدمات، بسترهای رونق اقتصادی، گسترش زیرساخت های عمرانی و خدمات عمومی فراهم می گردد.

علاوه بر اینکه دولت‌هابرای رسیدن به رفاه اجتماعی مسئولیت دارند، افراد جامعه نیز موکلف است با پرداخت به موقع مالیات خود با دولت همکاری و مشارکت نمایند.

زیرا مالیات پرداختی مردم در قالب تسهیلات اجتماعی و رفاهی به مردم در اشکال به آنان باز می‌گردد مانند پرداخت کمک هزینه ماهیانه بلاعوض به کودکان، ارائه خدمات بهداشتی رایگان به شهروندان، بیمه بیکاری، تحصیل رایگان و... که در واقع با بهره مندی از مالیات در بخش‌های مختلف جامعه حذف شرایط فقر امکان پذیر می‌شود.

در این راستا، اجرای مالیات بر ارزش افزوده و تبیین نحوه مصرف آن در بهداشت، درمان و طرح های عمرانی شهرها، خود نمود بارزی از تحقق رفاه در کشور است. همچنین اجرای مالیات سبز نیز می تواند با کاهش آلودگی های زیست محیطی و کاهش اثرات مخرب آلودگی محیط زیست بر سلامت، موجب افزایش رفاه جامعه شود.

در واقع تلاش دولت برای افزایش پایه های مالیاتی و اصلاح قانون مالیات ها، تلاشی در جهت افزایش رفاه در جامعه است و جایگاه مالیات در توسعه اقتصاد کشور و اثرات مثبت آن در رفاه باید در جامعه تشریح شود.
این امر موجب افزایش سطح مشارکت مردم در پرداخت مالیات جهت تامین این نوع هزینه های خدمات عمومی می گردد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۷۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضوی: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت

وزیر تعاون، کار رفاه اجتماعی گفت: لایحه پیشنهادی وزارت کار برای اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در کمیسیون مجلس تصویب شده و در دستور نوبت کاری هیات دولت قرار دارد.

به گزارش ایلنا، صولت مرتضوی در پایان جلسه هیات دولت درباره لایحه پیشنهادی وزارت کار برای اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران گفت: این موضوع در کمیسیون اصلی مجلس تصویب شده و در دستور نوبت کاری هیات دولت قرار دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره بیمه کارگران عنوان کرد: افزایش حقوق را انجام دادیم نماینده کارگران و کارفرمایان در جلسات مربوطه پیشنهاد داده بودند که افزایش بیمه طبق مبنای درستی انجام شود تا در دوران بازنشستگی کارگران اثر داشته باشد. بر همین اساس افزایش‌ها را در ردیف‌های مبنا انجام دادیم که بیش از ۳۵ درصد است و نسبت به سال قبل ۹ درصد امسال بیش از سال قبل افزایش داشته است. امیدواریم با مدیریت اقتصادی از سوی دولت و مهار تورم و کمک‌های معیشیتی بتوانیم قدری از مشکلات کارگران عزیز را برطرف کنیم.

وی در خصوص مسکن کارگری بیان کرد: در این خصوص قرارگاه مسکن تشکیل داده شد و وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت تعاون و مدیران کارخانجات تلاش می‌کنند تا فرآیند‌ها کوتاه شود. بانک رفاه کارگران هم متولی تسهیلات تعاونی‌های کارگری شد که گام مهمی به جلو است.

مرتضوی درباره لایحه جامع اشتغال اظهار داشت: سامانه‌ای در حوزه اشتغال در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه اندازی شده است تا بیکاران سراسر کشور با مشخصات فردی، تحصیلات و محل زندگی شناسایی شوند و در آینده نزدیک از این سامانه رونمایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • وزیر کار: دائمی شدن قراردادهای کارگری در نوبت رسیدگی هیئت دولت قرار گرفت
  • مرتضوی: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت
  • وزیر تعاون: بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند
  • احساس امنیت، پایداری واحدهای اقتصادی را به‌دنبال دارد
  • یک میلیون روستایی و کشاورز در دولت سیزدهم بیمه شدند
  • فعالیت اقتصادی ۲۴۰ هزار بیمه شده کارگری در سیستان وبلوچستان
  • ببینید | ادعای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره یک وعده مهم در دولت سیزدهم!
  • نرخ مشارکت اقتصادی در گیلان ۴۴ درصد است