Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@18:00:13 GMT

ظرفیت رشته های علوم پزشکی بازنگری می شود

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۱۴۶۱۷

معاون آموزشی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: در برخی رشته های علوم پزشکی با کمبود نیرو مواجه هستیم، توزیع این نیروها نیز عادلانه نیست به همین علت ظرفیت رشته های علوم پزشکی برای یک دوره پنجساله بازنگری می شود.

به گزارش ایرنا، باقر لاریجانی افزود: مشکلات متعددی از نظر تعداد نیروهای متخصص در گروه های مختلف رشته های علوم پزشکی در کشور وجود دارد که بخشی از آن ناشی از سیاست های گذشته و بخشی ناشی از مشکلات جذب و بکارگیری نیروهای آموزش دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود سالها ادغام آموزش پزشکی همچنان با کمبود پزشک، پرستار و کادر بهداشتی-درمانی در کشور مواجه هستیم و برنامه وزارت بهداشت برای رفع این مشکل چیست، پاسخ داد: این مشکلات در وزارت بهداشت بررسی شده است و با اجرای طرح نیازسنجی نیروهای بهداشتی-درمانی اکنون می دانیم که چه تعداد نیرو در رشته های مختلف در کشور وجود دارند، چه تعداد مشغول کار هستند، چقدر نیاز وجود دارد و پراکندگی این نیروها چگونه است.


معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه داد: علاوه بر آن، محاسبات مقایسه ای تعداد نیروی انسانی متخصص در رشته های علوم پزشکی در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه نیز در وزارت بهداشت انجام شده است.همچنین محاسبات مربوط به نیازهای استان های مختلف کشور به نیروهای متخصص در گروه علوم پزشکی نیز انجام شده است.


لاریجانی گفت: مشکل اصلی فقط کمبود نیروی متخصص در رشته های علوم پزشکی نیست، بلکه مشکل نبود امکان جذب و بکارگیری نیروهای آموزش دیده در دانشگاه های علوم پزشکی است. تعداد زیادی نیروی دانش آموخته در این رشته ها وجود دارند که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور امکان جذب آنها در بخش دولتی نیست.


معاون وزیر بهداشت ادامه داد: افراد زیادی در رشته های علوم پزشکی در کشور تربیت شده اند که دانشگاه های علوم پزشکی نیز علاقه مند به جذب آنها به عنوان هیات علمی و کادر بهداشتی-درمانی هستند اما منابع و امکان لازم را برای جذب این نیروها ندارند و همین الان دانش آموختگان زیادی داریم که برای جذب آنها دچار چالش هستیم.
وی گفت: وضعیت نیروهای پزشک، پرستار و پیراپزشک در کشور تا حد زیادی به وضعیت اقتصادی و شرایط مالی کشور بستگی دارد.


وی افزود: برای آموزش و بکارگیری نیروهای گروه پزشکی مدل های مختلف موجود در دنیا که حدود سه یا چهار مدل است، بررسی شده است. محاسبات نیروی انسانی را در رشته های مختلف بر اساس مدل های مختلف در اختیار داریم و بر اساس این داده ها، برنامه پنجساله آموزش علوم پزشکی در کشور و ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی در حال تدوین است.


لاریجانی گفت: طبیعی است که شرایط اقتصادی کشور بر این برنامه تاثیر می گذارد، هر چقدر که شرایط اقتصادی کشور خوب باشد و نظام ارائه خدمات بهداشتی-درمانی رونق داشته باشد یا نظام ارجاع اجرا شود یا نشود، بر اساس آن می توانیم ظرفیت پذیرش دانشجو را در دانشگاه های علوم پزشکی تنظیم کنیم.


وی افزود: باید نگاه بسیطی در تعیین ظرفیت پذیرش دانشگاه های علوم پزشکی داشته باشیم اما وضعیت اقتصادی کشور است که تعیین می کند مدل انقباظی داشته باشیم یا ظرفیت ها را افزایش دهیم و نیروی بیشتری تربیت کنیم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: مسلم است که در برخی رشته های علوم پزشکی با کمبود مواجه هستیم و نیازها بسیار بیشتر از وضعیت فعلی است اما مسئله مهم دیگر تمرکز نیروهای دانش آموخته در شهرهای بزرگ و پراکندگی نامناسب این نیروهاست.


لاریجانی گفت: بیش از 50 درصد دانش آموختگان رشته های علوم پزشکی در تهران و کلانشهرهای کشور متمرکز هستند و به همین علت دسترسی مردم به این نیروها در همه جای کشور یکسان نیست.


وی افزود: برای رفع این مشکلات برنامه پنجساله ساماندهی ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی در حال تدوین است و بر اساس آن ظرفیت برخی رشته ها با توجه به محاسبات دقیقی که وجود دارد، تغییر می کند.


به گزارش ایرنا، حدود 200 هزار دانشجو هم اکنون در حدود 60 دانشگاه علوم پزشکی کشور مشغول تحصیل هستند. حدود 78هزار پزشک عمومی، 36 هزار پزشک متخصص، 50هزار ماما، 140 هزار پرستار، حدود 19هزار داروساز و حدود 26 هزار دندانپزشک در کشور وجود دارند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۴۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت

به گزارش خبرگزاری مهر، پرهام پارسانژاد، نسبت به تبلیغ دروغ دانشگاه آزاد و عوام فریبی و سوءاستفاده از تقاضای بسیار زیاد جوانان جویای کار انتقاد کرد و گفت: در حالی که فیزیوتراپی یکی از رشته‌های علوم پزشکی است و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور فقط از طریق کنکور سراسری در این رشته دانشجو می‌پذیرند، دانشگاه آزاد در اقدامی کاملاً تجاری و عوام فریبانه با سوءاستفاده از تقاضای بالای تحصیل و کار جوانان در این رشته و به رغم اعلام معاونت فرهنگی و اجتماعی ریاست جمهوری، معاونت حقوقی وزارت بهداشت و معاونت فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور مبنی بر غیرقانونی بودن آن، طی دوره‌های کوتاه مدت در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای تابعه خود، فیزیوتراپیست تربیت می‌کند.

دبیر انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: مدارک صادره هیچ‌گونه وجاهت قانونی ندارند و به هیچ وجه مجوزی برای اشتغال افراد صاحب مدرک در امر درمان بیماران نیستند و تنها میلیون‌ها تومان سرمایه جوانان بیکار و خانواده‌های آنها را به جیب دانشگاه آزاد سرازیر می‌کند.

کد خبر 6088839 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • افتتاح خوابگاه برای زوج‌های علوم پزشکی
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت
  • ۳٠ درصد قبولی در رشته‌های پزشکی و علوم پزشکی مربوط به زابل است
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • آغاز آزمون سراسری ۱۴۰۳ در فارس، همزمان با سراسر کشور
  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند