Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس مرکز بودجه و پايش عملکرد وزارت بهداشت جزييات بودجه‌اي وزارت بهداشت در لايحه بودجه سال 97 را تشريح کرد و گفت: يکي از مشکلات ما در لايحه بودجه سال 97، ميزان اعتبارات پزشک خانواده است و از مجلس شوراي اسلامي تقاضا داريم که کمک کنند تا اين رديف اصلاح شود و به 2000 ميليارد تومان برسد.
دکتر مسعود ابوالحلاج در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به جزييات اعتبارات وزارت بهداشت در لايحه بودجه سال 97، گفت: بودجه منابع و مصارف عمومي دولت در لايحه بودجه سال 97، بالغ بر 368 هزار ميليارد تومان پيش‌بيني شده و حدود شش درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنين منابع بودجه کل کشور که شرکت‌هاي دولتي هم جزو آن هستند، به ميزان 1194 ميليارد تومان در لايحه سال 97 پيش‌بيني شده که چهار درصد رشد داشته است. بر اين اساس مي‌توان گفت که هزينه‌هاي عمومي در بودجه کل کشور در سال 97، حدود 23 درصد رشد دارد.
وي افزود: از بودجه کل کشور 65 درصد سهم هزينه‌ها، 14 درصد مربوط به تملک دارايي‌هاي سرمايه‌اي، هفت درصد مربوط به تملک دارايي‌هاي مالي و 14 درصد هم مربوط به درآمدهاي اختصاصي دولت است. در لايحه بودجه 97، بودجه وزارت بهداشت که شامل دانشگاه‌هاي علوم پزشکي، اعتبارات عمومي و رديف‌هاي ستادي است، حدود 22 هزار و 500 ميليارد تومان پيش‌بيني شده است. همچنين عمدتا در دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کل کشور به طور متوسط حدود 17 درصد رشد اعتباري داريم و اين رشد با اين نگاه بوده است که رشد حقوق و مزايا در سال آينده و کسري که در برخي دانشگاه‌ها وجود داشته تا حدي جبران شود.
ابوالحلاج با بيان اينکه در لايحه بودجه سال 97 در رديف‌هاي ستادي وزارت بهداشت رشدي نداشته‌ايم، ادامه داد: به طوريکه ميزان رديف‌هاي ستادي وزارت بهداشت 5000 ميليارد تومان بوده و براي سال 97، 5100 ميليارد تومان پيش‌بيني شده است. در مجموع اگر سازمان بيمه سلامت را هم به عنوان دستگاه وابسته وزارت بهداشت در نظر بگيريم، ميزان اعتبارات جاري ما در لايحه بودجه سال 97، نزديک به 11 درصد رشد داشته است.
رئيس مرکز بودجه و پايش عملکرد وزارت بهداشت با اشاره به اعتبارات پيش‌بيني شده براي طرح تحول نظام سلامت، اظهار کرد: اعتبارات طرح تحول نظام سلامت شامل دو رديف يک درصد ماليات بر ارزش افزوده و هدفمندي يارانه‌ها است. بر اين اساس در مجموع 4600 ميليارد تومان از رديف يک درصد ارزش افزوده در سال 97 سهم بودجه وزارت بهداشت است که 3200 ميليارد تومان از آن اعتبار جاري و 1400 ميلياردش هم اعتبار عمراني است که ما اين دو را در حوزه طرح تحول استفاده مي‌کنيم. همچنين 50 درصد از اعتبارات جاري اين رديف براي ارائه سطح يک خدمات و 50 درصد ديگرش را براي نظام ارجاع يعني سطح دو و سه استفاده مي‌کنيم.
ابوالحلاج با بيان اينکه از طرفي امسال سهم سلامت از درآمد هدفمندي يارانه‌ها کاهش يافته است، ادامه داد: به طوريکه رقم درآمدي آن براي سال 96، 4800 ميليارد تومان بود، اما در سال 97، ميزان آن به 3700 ميليارد تومان رسيده است. بنابراين در اين رديف با 23 درصد کاهش مواجهيم. البته عملکرد اين رديف اعتباري براي وزارت بهداشت در چند سال اخير به شدت پايين بوده است و از اين محل، فقط در سال گذشته مبلغي بالغ بر 865 ميليارد تومان دريافت کرده‌ايم. بنابراين رديف هدفمندي تاکنون برايمان کمک قابل توجهي در پي نداشته است.
وي با بيان اينکه مجموعا اعتبارات وزارت بهداشت با احتساب سازمان بيمه سلامت به صورت ريالي 3400 ميليارد تومان افزايش داشته است که هشت درصد مي‌شود، درباره گره خوردن اعتبارات وزارت بهداشت به منابع پايدار، گفت: بخش عمده و اصلي منابع وزارت بهداشت از محل منابع بودجه عمومي دولت حاصل مي‌شود و منابع عمومي دولت که مصوبه قانوني دارد، به نوعي جزو منابع پايدار قرار مي‌گيرد. حال موضوعي که درباره گره زدن اعتبارات وزارت بهداشت به منابع پايدار مطرح مي‌شود، اين است که منابع را به ارزش افزوده وصل کنيم. البته تاکنون چنين اتفاقي نيفتاده است. در محافل اين موضوع اينگونه طرح مي‌شود که منابع وزارت بهداشت مستقيما از ارزش افزوده‌اي که دولت وصول مي‌کند، تامين شود که تاکنون چنين اتفاقي نيفتاده است.
ابوالحلاج درباره ميزان اعتبارات حوزه بهداشت و برنامه پزشک خانواده نيز گفت: يکي از مشکلات ما در لايحه بودجه سال 97، ميزان اعتبارات پزشک خانواده است. متاسفانه در سال 96، اعتبار پزشک خانواده 1000 ميليارد تومان کاهش يافت که ما را به شدت دچار مشکل کرد؛ چراکه پيش‌بيني شده بود که حاشيه شهرها و مناطق محروم از اين محل مورد ارائه خدمت قرار گيرند. متاسفانه امسال هم تغييري در منابع پزشک خانواده رخ نداده و کماکان اعتبار آن براي سال 97 همين 1000 ميليارد تومان است. ما از مجلس شوراي اسلامي تقاضا داريم که کمک کنند تا اين رديف اصلاح شود و به همان 2000 ميليارد تومان برسد.
وي با بيان اينکه نگاه‌مان در اجراي طرح تحول نظام سلامت به همه منابع اعم از ارزش افزوده، هدفمندي، درآمدهاي وصولي از بيمه‌ها و... است، اظهار کرد: حال اگر چرخه بيمه‌اي ما اصلاح و پرداخت‌ها به موقع انجام شود، با همين رديف‌هاي بودجه‌اي هم که در اختيارمان است، اساسا فکر نمي‌کنم طرح تحول با مشکلي مواجه شود.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۱۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها

مجلس با تصویب جدول مربوط به منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها (تبصره ۸ قانون بودجه) لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور موافقت کرد.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در جریان رسیدگی به جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها (تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳)» با ۱۵۶ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

رحیم زارع در نشست علنی نوبت صبح امروز (سه شنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح بخش درآمدی جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: همان مبلغی که دولت در نظر گرفته بود کمیسیون تلفیق و صحن علنی آن را تائید کردند که ۳۱۵ همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد، کار مهمی که مجلس انجام داد ۱۰ درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد که در لایحه ۲۰ درصد بود و به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳، ادامه داد: ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۲۳ همت برای بهزیستی، ۱۴۳ همت برای یارانه نان و یارانه دارو و شیرخشک و ملزومات مصرفی برای وزارت بهداشت ۷۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد در نظر گرفته شد.

وی افزود: مواردی همچون هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و شرکت پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی و همچنین شرکت گاز را مصوب کردیم و مبالغی را که دولت برای بحث واردات بنزین و گازوئیل نیاز داشت را تامین کردیم که این موارد کلیات جدول ۱۴ است که آنچه دولت در لایحه گنجانده بود در کمیسیون تلفیق نیز به تصویب رسید.

عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با جدول ۱۴، گفت: قسمتی از این جدول از محل درآمدهای وزارت نفت می‌باشد که باید قسمتی از آن برگردد و در خود وزارت نفت هزینه شود. لازم است موارد پیگیری شود چرا که امکان دارد مشکلاتی را ایجاد کند.

وی اضافه کرد: قسمت اعظمی از هزینه‌های جاری وزارت نفت خصوص در شرکت ملی گاز ایران که با رقم‌هایی که در این جدول دیده شده قطعا گازرسانی را تعطیل خواهد کرد، همچنین قسمت اعظمی از هزینه‌های جاری شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی که با عددهایی که در این جدول دیده شده حداقل ۲۰ همت کسری دارد.

رحیمی مظفری ادامه داد: قسمتی از هزینه‌های جاری شرکت ملی نفت ایران که پیش بینی حداقل ۴۰ همت کسری دارد اگر ما نتوانیم در زیرساخت‌های نفت هزینه و سرمایه گذاری کنیم نمی‌توانیم تولیدی داشته باشیم حتی اگر زمینه فروش و استخراج نفت نیز وجود داشته باشد ما دچار مشکل خواهیم شد.

علیرضا سلیمی در موافقت با جدول شماره ۱۴، گفت: ما در این جدول حدود ۷ هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان از این منابع به دست می‌آید از این رقم در حوزه سرمایه گذاری و کمک به شرکت ملی پخش و پالایش، همچنین در بحث حوزه شرکت ملی گاز کمک‌های بسیار خوبی صورت گرفته است و اگر این جدول حذف شود مشکلات بسیاری را ایجاد خواهد کرد.

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این جدول در حوزه یارانه بیمه ملوانان می‌باشد که حدود ۱۰ همت گنجانده شده است، همچنین در این جدول در حوزه کالابرگ الکترونیکی ۳ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده است ما مکرر گلایه می‌کردیم که اگر کالابرگ الکترونیکی توزیع نشود باعث ایجاد تورم خواهد شد که ما در این قسمت بسیار خوب عمل کرده ایم.

وی ادامه داد: به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد بهزیستی همچنین بحث یارانه نان و یارانه دارو نیز مبالغ بسیار خوبی اختصاص داده شده که لازم است این جدول مورد تائید صحن علنی قرار گیرد.

حاجی بابایی در توضیح جدول ۱۴، گفت: هدفمندی یارانه‌ها حدود ۷۵۸ همت در بخش درآمدها و ۷۵۸ همت نیز در بخش هزینه‌ها است به دلیل اینکه توازن این جدول به هم نخورد ریالی در آن کم و زیاد نشده است حتی ریالی از هزینه‌های نفت نیز کم نشده است. قرار بود دولت ۶۳ همت از محل فروش مشتقات به دست آورد که حذف شده است این ۶۳ همت از طریق مدیریت منابع صورت می‌پذیرد بنابراین این جدول بدون هیچ تغییری ۱۰۰ درصدی نظر دولت است. هرگونه تغییر در این جدول موجب تغییرات کلی می‌شود. در بحث صیادان و ملوانان نیز باید اصلاح شود. صیادان را نیز به آن اضافه می‌کنیم.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص جدول ۱۴ یادآور شد: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه‌ها است، سعی شده با توجه به منابع و محدودیت‌ها تنظیم شود تا هدفمندی یارانه‌ها محقق گردد، ۲ موضوع در آن مورد بررسی قرار گرفت، یکی کالابرگ‌ها که از محل سایر درآمدها باید تعیین می‌شد همچنین در خصوص عنوان صرفه جویی انرژی که در این جدول آورده شده این عنوان با نظر کمیسیون تلفیق تبدیل به درآمدها شده که مورد قبول دولت نیست. پیشنهاد می‌شود همان سایر درآمدها عنوان شود از طرفی کالابرگ‌ها باید به صورت نقدی و در جدول جداگانه‌ای مطرح شود.

بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی در توضیح جدول شماره ۱۴، تاکید کرد: در خصوص زنجیره نفت و گاز مجلس مصوبات کارآمدی را داشته، در جلسات متعدد سرمایه گذاری و بهینه سازی انرژی به درستی تعریف شده است حتی رقم ۱۴.۵ درصد نفت را که تمام پول‌های زنجیره‌ای نفت و گاز است در احکام جداگانه‌ای تقسیم بندی شده، متاسفانه دولت این احکام را رعایت نکرده است به جای رعایت احکام حساب سرمایه گذاری و بهینه سازی را کنار گذاشته و خود تصمیم گیرنده بوده، عملی که انجام داده خلاف مصوبات مجلس است، ما احتیاج به بهینه سازی داریم، برای بهینه سازی پول گذاشته شده، برنامه تنظیم شده است، از دل همان برنامه‌ها باید درآمدها جبران شود و همچنین باید به احکامی که در سال اول و دوم تصویب شده توجه ویژه شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی: مطالبات کلیه داروخانه‌ها پرداخت شد
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها
  • جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب شد
  • ۳۱ درصد منابع پیش‌بینی‌شده هدفمندی یارانه‌ها محقق نشده است