Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، از قرار معلوم قسمتی از دیوارهٔ برج دیده‌بانی قلعه پرتغالی‌ها در جزیره هرمز تخریب شده است. محسن ضیایی (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان هرمزگان) در این‌باره گفت: قلعه پرتغالی‌ها بنایی است که ۵۰۰ سال قدمت دارد. به هر حال قدیمی است و با تغییرات آب و هوایی، باران، باد و نور خورشید به مرور تخریب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به صورت کامل نریخته است اما پشت قلعه، دیوارهٔ بیرونی‌ِ آن به طرف خیابان، یک مقداری فروریخته است.

وی ادامه داد: چند سال است که ساختمان قلعه حفاظت نشده است. نه اعتباری هست و نه امکانات لازم را داریم. به هر حال طبیعی است که چنین اتفاقی رخ دهد. ما الان بیش از ۳۰۰ اثر ثبت ملی داریم که شاید ۱۰ تا را بتوانیم رسیدگی کنیم.

ضیایی اظهار داشت: ما نمی‌توانیم اقدامات اساسی‌ برای قلعه انجام دهیم. فقط در حد اینکه حفاظت را کمی بیشتر کنیم و از عبور و مرور بیشتر مردم از منطقه جلوگیری کنیم؛ آن هم بدون اینکه اعتباری داشته باشیم. با دست خالی نمی‌شود کار بیشتری انجام داد.

وی با اشاره به قول مساعد معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور جهت تخصیص ۳ میلیارد تومان بودجه گفت: سال گذشته دکتر محمدباقر نوبخت به جزیره هرمز آمدند و از قلعه بازدید کردند. آقای نوبخت از ما سؤال کردند که برای سامان‌دهی و مرمت این قلعه چه میزان بودجه‌ای لازم است؟ ما رقم ۳ میلیارد تومان را پیشنهاد دادیم و اگر این مبلغ در اختیار سازمان قرار بگیرد، ما می‌توانیم ۶۰ تا ۷۰ درصد قلعه را مرمت کنیم. اما داخل خود محوطه قلعه هم خرابی‌هایی به چشم می‌خورد و این‌ها همه باید به صورت اضطراری ساماندهی و مرمت شود.

وی هم‌چنین در پایان گفت: ما‌‌ همان موقع نامه‌ای نوشتیم و آقای نوبخت هم موافقت کردند. اما الان نزدیک به یک سال است که ما منتظر این بودجه هستیم. هم از استان، به سازمان برنامه و بودجه کشور نامه زده‌ایم و حتی چند باری نیز خودمان مراجعه کرده‌ایم ولی تاکنون هیچ اتفاقی در این خصوص نیفتاده است.

گفته‌های محسن ضیایی نشان می‌دهد که هنوز هم با تخریب بخشی از قلعه پرتغالی‌ها و به صدا در آمدنِ زنگ خطر برای کل قلعه، وضعیت آن به شدت وخیم است و هر لحظه امکان تخریب مابقی آن وجود دارد.

قلعه پرتغالی‌ها، در سال ۱۵۰۷ میلادی به فرمان «آلفونسو آلبرکرک» دریانورد پرتغالی در ضلع شمالی جزیره قشم و در ساحل دریای خلیج فارس احداث شد. این بنا از آثار ثبت ملی ایران است.

عکس: علی هاشمی

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۷۳۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم

معاون پارلمانی و امور مجلس رئیس جمهور گفت: در بعد اقتصادی باید بتوان با محوریت استان‌های جنوبی کارهای بزرگی انجام دهیم و از ظرفیت غنی خلیج فارس برای اشتغال‌زایی ودرآمدزایی برای کشور استفاده کنیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، سید‌محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور در حاشیه جشنواره خلیج فارس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خلیج فارس از جهت‌ تاریخی، تمدنی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی اهمیت خاص و ویژه‌ای دارد و این مطلب از این دیرباز مطرح بوده است.

وی افزود: در دولت دهم تصمیم گرفته شد که جشنواره برگزار شود و هنرمندان بیایند به این مضمون و مسئله مهم بپردازند چرا که رهبر معظم انقلاب نیز نظرشان بر این بود که هر ایده، تفکر و اندیشه وقتی در قالب جذاب هنر جلوه کند دلنشین و ماندگار می‌شود و از این جهت این کار آغاز شد.

معاون رئیس جمهور گفت: امسال هم چهاردهمین جشنواره را شاهد هستیم و امیدواریم هر سال نسبت به گذشته با استفاده از تجربیات، این کار ژرف‌تر و عمیق تر و مبنایی‌تر برگزار و آثار متنوعی که هم بتوان در ایران و هم در خارج از کشور آنها را ارائه داد تولید شود.

وی کرد: علیرغم برخی توطئه‌ها که وجود دارد خلیج فارس همیشه به عنوان خلیجی که ایرانیان در آن سهم بسیار زیادی داشته‌اند باقی مانده و خواهد ماند.

حسینی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریاپایه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: در بعد اقتصادی که حرف‌ها و راهبردهایی مطرح است و سیاست‌های آن ابلاغ شد باید بتوان با محوریت استان‌های جنوبی شامل خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کارهای بزرگی انجام دهیم و از ظرفیت غنی دریا استفاده کنیم تا بتوان فرصت شغلی ایجاد و برای کشور نیز درآمدزایی ایجاد کند.

وی ادامه داد: در مقایسه با سایر کشورها ما در حال حاضر از ظرفیت دریا و ساحل کمتر استفاده می‌کنیم از این جهت در این زمینه باید اهتمام جدی‌تری داشته باشیم و این جشنواره هم فرصتی است که همگان ترغیب شوند و نگاه‌ها به سمت خلیج فارس جذب شوند و همه در حوزه افزایش تولید مشارکت کنند.

معاون پارلمانی و امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به شعار سال گفت: ما سرمایه‌دارانی در داخل و خارج کشور داریم که بایستی آنها را تشویق کنیم بیایند و در کشور خودشان و در مناطق مختلف سرمایه گذاری کنند که مشکلات کشور کاهش یابد.

.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • وعده معاون رئیس جمهور برای تکمیل خط انتقال آب شهرستان بهمئی
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • کلنگ‌زنی مینی پالایشگاه دهدشت با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • جنگ‌افروزی دشمنان در منطقه برای تسلط بر خلیج فارس است
  • رضایت رئیس جمهور از گزارش مسئولان درباره کاهش تورم | رسوایی برای مدعیان آزادی بیان | گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد
  • گاف بی بی سی درباره پروژه هواپیمای جت ۷۲ نفره ایرانی
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • اقدامات اولیه ثبت جهانی «فلک‌الافلاک» باید تا مردادماه انجام شود
  • اختصاص ۱۵ همت برای ۲۶ پروژه‌ پیشران معاونت علمی