Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوید راست‌خدیو و سید حسین هاشمی‌پور، با ارائه طرح سامانه یکپارچه کنترل تجهیزات و مدیریت انرژی و آلاینده‌ها، هر دو موفق به کسب رتبه سوم طرح‌های توسعه‌ای نوزدهمین جشنواره خوارزمی شدند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، در طرح این دو برگزیده، سامانه هوشمندسازی پیشرفته بر اساس مهندسی ارزش طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سامانه به عنوان یک سامانه کنترل یکپارچه در صنایع ساختمانی، غذایی، دارویی، شیمیایی، پتروشیمی به کار گرفته می‌شود و با هدف کاهش مصرف انرژی، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، کاهش مصرف منابع، اغزایش رفاه و ایمنی طراحی شده است.

از مزایای این سامانه وجود سطح پیش‌بینی و یادگیری است؛ به طوری که قادر است با استفاده از قوانین فیزیک و دانش ریاضیات و آمار، پیشامدهای بعدی را پیش‌بینی و با ذخیره اطلاعات بر اساس دانش شروع به یادگیری کند.

طراحی بر اصول نظریه سیستم‌ها، تکیه بر شرط تعامل زیرسیستم‌ها و نظریه هم‌افزایی در این سامامه سبب ایجاد یکپارچگی کنترلی شده است و در مواقعی که زمان بین دو بازخورد طولانی می‌شود و سیستم وارد یک مرحله عدم اطمینان می‌شود، پیش‌بینی‌های صورت گرفته و استفاده از تجربیات ثبت شده در این سامانه راهگشای تصمیم‌گیری خواهد بود.

این سامانه قادر به پیش‌بینی خرابی‌ها، تحلیل خطر و بازده در تجهیزات و ماشین‌آلات است. آگاهی از خرابی‌های احتمالی و ارائه گزارش از وجود این نوع خرابی‌ها می‌تواند موجب پایداری سامانه‌های تحت کنترل شود.

از دیگر مزایای این سامانه جایگزینی روش‌های ریاضی در شرایط عودم وجود سنسور است. این شرایط بازتاب کننده رجحان و نقطه مطلوبیت موجودات زنده، مخصوصا انسان است.

گفتنی است که نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی امروز با معرفی و تجلیل از 11 طرح برگزیده به کار خود پایان داد.

با نوید راست‌خدیو در مورد مشکلات فضای پژوهشی دانشگاه‌ها و چالش‌هایی که با آنها مواجه بوده است، گفت‌وگویی داشتیم:

* به نظر فضای دانشگاه‌های ایران چقدر به دانشجویان و پژوهشگران کمک می‌کنند تا ایده‌های خود را به منصه ظهور برسانند؟

دانشگاه‌ها در زمینه پژوهش بسیار ضعیف عمل می‌کنند و اگر دانشگاهی نقاط قوتی دارد یا فضای پژوهشی و آزمایشگاه خاصی دارد، درست اطلاع‌رسانی نمی‌کند.

برای این کار به نظر من باید مسئولان بخش‌های پژوهشی و آزمایشگاهی‌اش را بیشتر کند. همانطور که زمانی که جشنواره‌ای می‌خواهد برگزار شود، بیلبورد و بنر می‌گذارند، این دانشگاه‌ها هم اطلاع‌رسانی کنند. حتی در دانشگاه‌های دیگر اعلام کنند که این امکانات و تجهیزات را می‌توانند در اختیار دانشجویان قرار دهند. چون بالاخره سرمایه همه دانشگاه‌ها در این حد نیست که همه‌شان امکانات و تجهیزات لازم پژوهش را در اختیار داشته باشند.

* طرح شما چه ارزش افزوده‌ای داشته؟

طرح ما 21 درصد کاهش مصرف انرژی و همچنین 25 افزایش درصدی رفاه و کاهش 24 درصدی آلاینده‌ها را در برخواهد داشت. به همین دلیل نیز توانسته‌ایم با سازمان پژوهش‌های محیط‌زیست تفاهم‌نامه‌ای امضا کنیم.

* چالش‌های شما در مسیر ارائه طرح چه چیزهایی بوده است؟

فقط می‌توانم بگویم از سال 78 تا 95 برای من پر از چالش بوده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۱۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ­ حیدرزاده در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع پژوهش گفت: موضوع برنامه و مستندی که قرار است طبق این متن آماده شود، سقط جنین است و آشفتگی آماری که در این حوزه مشاهده می‌شود که ما آمار متقنی نداریم که در دست سیاست گذاران و برنامه ریزان باشد برای اینکه بتوانند برای پیشگیری و کم کردن آمار سقط جنین برنامه ریزی کنند، ­­این مستند به این آشفتگی آماری می‌پردازد.

وی افزود: مجموعه مستند «کوچک، بزرگ و بزرگتر» که از طرف رادیو معارف ساخته می‌شود یک مجوعه مستند ۱۵ قسمتی است و این پژوهش یکی از ۱۵ قسمتی است که ساخته می‌شود و قرار است، ­اواخر تابستان از رادیو معارف پخش شود.

وی درباره دشواری‌های کار و روند کار گفت: مهم‌ترین مشکلی که در این حوزه و موضوع داریم اینکه افراد خیلی خوددار هستند که اطلاعات بدهند و کسانی که غیرقانونی کار کرده اند حاضر نیستند­، جلوی دوربین مصاحبه کنند. ­

وی افزود:­ ما برای خیلی از منابع تحقیقاتی خود به صورت میدانی با افراد گفتگو می‌کنیم ­و ­مجبوریم در مناطقی که دارو‌هایی غیرمجاز این موارد خرید و فروش می‌شود، حضور داشته باشیم، خطراتی که در این زمینه است، مهم‌ترین مشکل در مسیر ساخت این مجموعه است، ما توانستیم با چند نفر از گروه‌هایی که در زمینه سقط جنین مبارزه می‌کند مرتبط بشویم که این نقص را جبران کنیم.

وی درباره فرق پژوهش رادیویی با پژوهش مکتوب گفت: برای ساخت مستند رادیویی چند مرحله وجود دارد، ­­مرحله اول باید این مستند براساس یک پژوهش انجام شود، ­­پژوهشی که براساس واقعیت‌های میدانی، تحقیق‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی که معتبر هستند و منابع دیگر که بتوانند اطلاعاتی درباره موضوع ارایه بدهد؛ آرشیو‌های صوتی و تصویری است، ­ مصاحبه‌های مردمی است حتی مصاحبه‌های کارشناسان و افراد خبره، اما تفاوتی که با پژوهش دانشگاهی دارد این است که تکیه ما به آمار به روز خیلی بیشتر است.

درباره این موضوع سالهاست که مقاله نوشته می‌شود، رساله‌های دکتری دفاع می‌شود و مقاله‌هایی که در در نشریات علمی معتبر چاپ می‌شود ولی اینها دیگر منبع ­قابل استفاده برای مستندی که در این حوزه می‌خواهد ساخته شود، نیست و باید به روز باشد تا بتوانیم اعتماد مخاطب را جلب کنیم.

او درباره همکاری نهاد‌ها هم گفت: یک بخشی از نهاد‌های دولتی معمولا در این زمینه زیاد همراهی نمی‌کنند شاید به این علت که به نوعی نقص کار بعضی از نهاد‌ها مخصوصا در حوزه بهداشت و درمان را نشان می‌دهد، خیلی مایل نیستند در این حوزه کار کنند، ولی گروه مردمی هست که در این زمینه خیلی فعال هستند که شعبه‌های متعددی دارند و دارند در زمینه حفظ حیات جنین کار می‌کنند.

وی گفت: منظور از آشفتگی آماری سقط جنین، سقط جنین قانونی نیست، سقط جنین قانونی آمار دارد  که وزارت بهداشت و پزشکی قانونی به صورت رسمی اعلام می‌کنند اما  این آماری که آنها ­اعلام می‌کنند، با آن آماری که در جامعه اتقاق می‌افتد خیلی متفاوت است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



­
­

دیگر خبرها

  • پیش بینی فعالیت سامانه بارشی و کاهش دما در خوزستان
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • رقابت دانش آموزان شاهرودی در جشنواره خوارزمی
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • حوزه هنری با نمایش «آلاء» به جشنواره مونودرام کارتاژ تونس می‌رود
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • ساخت بلوک بتنی سبک ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎده ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮل ﺟﺎﻧبی ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻼﻣﯿﻦ