Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر هم اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان تاکید کرد که نظریه‌پردازی و تولید علم از خواسته‌های بسیار مهم رهبری از استادان دانشگاه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، کرسی آزاداندیشی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان برگزار شد. در این گردهمایی دانشجویی که با تلاش بسیج دانشجویی شهید علم الهدی واحد کرمان و با موضوع مدیریت اقتصاد و بانکداری اسلامی برگزار شد دانشجویان به تبادل آرا و ارائه نظر خود درباره شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر محسن زاینده رودی دبیر هم اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در ابتدای این مراسم اظهار کرد: «جامعه ما لایق رسیدن به افق های سند چشم انداز توسعه بوده و راه رسیدن به این سند هم حضور دانشجویان در جلسات آزاداندیشی و مطالبه گری آنان است.»

وی افزود: «مقام معظم رهبری بارها در مراسم مختلف پیام های روشنی را در مورد پیشرفت اقتصادی به مسئولین گوشزد می کنند و همه نظریه پردازان باید از این رهنمودها بهره ببرند.»

هنگامی که تئوری های اقتصادی اساتید غرب و برندگان جایزه نوبل اقتصادی نگاه می کنیم شاهد استفاده آنان از قوانین اسلامی و رهنمودهای رهبری هستیم اما در داخل کشور بسته های سیاستی مدونی را در دسترس نداریم

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جلسه مقام معظم رهبری با استادان و ارائه رسالت اساسی نخبگان توسط ایشان خاطرنشان کرد: «بحث روحیه نواندیشی، مشارکت در تصمیم سازی های مهم جامعه و نظریه پردازی و تولید علم از خواسته های بسیار مهم ایشان از استادان دانشگاه است.»

زاینده رودی تصریح کرد: «علی رغم تاکیدات مهم رهبری درباره اجرای دستور العمل های اقتصاد مقاومتی و تشکیل ستادهای فرماندهی در این حوزه اما متاسفانه تاکنون شاهد عملکرد مناسبی از مسئولان در این زمینه ها نبوده ایم.»

وی گفت: «دانشجویان اگر می خواهند در مقام مطالبه گری قرار گیرند باید در ابتدا به مطالعه و درس خود اهمیت بدهند و این موضوع مهمترین و اصلی ترین خواسته مقام معظم رهبری از جوانان و دانشجویان است.»

دبیر هم اندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی کرمان عنوان کرد: «دانشگاه های کشور دقیقا مانند مدارس مدیریت می شود و متاسفانه اساتید در خلاقیت و کارآفرین بودن دانشجویان تاثیر خاصی نداشته اند.»

زاینده رودی خاطرنشان کرد: «افراد و استادانی را در حوزه های مختلف نیاز داریم که دارای شور و اشتیاق انقلابی و ارزشی باشند و از طریق نظام آموزش عمومی به سمت نظریه پردازی پیرامون اقتصاد و بانکداری اسلامی سوق داده شوند.»

استاد اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر این موضوع که در بحث نظریه پردازی اقتصادی ضعف اساسی داریم، افزود: «ضعف جامعه ما در حوزه نظریه پردازی اقتصادی باعث به وجود آمدن مشکلات اساسی کشور شده است و در بحث فرهنگ، اجتماع و روابط بین الملل هم نقاط ضعف چشمگیری را شاهد هستیم.»

وی گفت: «هنگامی که تئوری های اقتصادی اساتید غرب و برندگان جایزه نوبل اقتصادی نگاه می کنیم شاهد استفاده آنان از قوانین اسلامی و رهنمودهای رهبری هستیم اما در داخل کشور بسته های سیاستی مدونی را در دسترس نداریم.»

زاینده رودی با اشاره به هوشمندی رهبری در نامگذاری سال های اخیر تصریح کرد: «این نامگذاری ها براساس مدل های هوشمندانه و زیرکانه انجام می شود اما هیچ گوش شنوایی در بین مسئولان و مردم برای عمل به آنها وجود ندارد.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز

صورت مسأله
- ایران با مشکل عظیم شتاب فزاینده حجم پول روبه رو است. سیستم پولی کنونی کشور در هر ۲۴ ساعت در حدود ۶ همت (هزار میلیارد تومان) بر حجم پول می افزاید. برای احساس وضعیت، این افزایش حدوداً معادل میانگین ۳۰۰۰ سال دوران پهلوی (۱۳۵۷-۱۳۰۴) است. یعنی حکومت ایران در شبانروز یک میلیون برابر هر شبانروز پیش از انقلاب به اصطلاح پول چاپ می کند. در واقع این مبلغ را نمی توان چاپ کرد، بلکه در سیستم الکترونیک پولی بر تعداد صفرهای حجم پول، افزوده می شود.

- یکی از عوامل تورم، همین افزایش حجم پول است که موجب کوچکتر شدن قدرت خرید می شود؛ افزایش فقر و فساد از پیامدهای آن است. باز هم برای درک وضعیت، ۱۰۰ هزارتومانی در ۱۳۹۰ معادل ۱۰۰ دلار بود و امروز معادل یک و نیم دلار است.

حل مسأله
چند پرسش

- آیا نجات از مصیبت افزایش حجم پول کشور شدنی است؟ مسلماً شدنی است. زیرا بسیاری از کشورها که به این بلاء مبتلاء بودند، آن را چاره کردند، یعنی عملا شدنی است.
-آیا بدون تخصص ها و تجربه ها می توان به رفع مشکل پرداخت؟ قطعاً بدون تخصص ها و تجارب، نشدنی است.
-آیا با یک تخصص و راه حل های یک متخصص می توان مشکل را رفع کرد؟ به این پرسش می پردازم.

معمولا تصور می شود که چاره های مطرح شده توسط یک متخصص ولو مجرب، شدنی است. با موارد عدیده می توان نشان داد که چاره های پیشنهادی تخصص های منفرد، نه فقط شدنی نبوده، بلکه موجب فزونی مشکلات شده است (چرا؟ به این خواهم پرداخت). برای نمونه، چاره ی پروفسور استیو هانکه (Steve Hanke) را می آورم.

استیو هانکه استاد اقتصاد در دانشگاه جان هاپکینز است. اخیراً درباره ی نجات ایران از مصیبت تورم و توسعه کشور، در مصاحبه ای گفته است که در چند کشور آزموده است: با ارتباط ریال و طلا در کمتر از ۲۴ ساعت، تورم تمام می شود. معلوم است که توجه و تأکید وی بر مهار افزایش حجم پول است. آیا راه حل وی شدنی است؟

بررسی پیشنهاد هانکه

فرض کنید که افزایش حجم پول کنونی به طلا مربوط شود.- هر گرم طلای ۲۴ عیار به قیمت روز ۴/۸ میلیون تومان است. در این‌صورت حکومت برای همین مقدار حجم پول، در هر شبانه‌روز باید ۱/۲۵ تن و در سال ۴۵۰ تن‌ طلا عرضه کند. کل ذخیره معدنی طلای کشور ۳۰۰ تن است و سالانه ۱۲ تن طلا تولید می شود، بگذریم از این که همین مقدار معادن طلای کشور عمدتا در دست بخش غیردولتی است و بهره مالکانه ی آن به حکومت ناچیز است. برای عرضه ی مقدار طلای لازم، چاره ای جز تأمین طلا از خارج نیست.

یک میلیارد دلار معادل ۱۲/۲ تن طلا است. ایران در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت، معادل ۳۶۶ تن طلا. یعنی اگر همه ی پول نفت را به طلا تبدیل کند، فقط ۸۰ درصد حجم پول تولیدی در شبانه‌روز را جبران می کند. بخش عمده ای از درآمد نفت برای رفع نیازهای پایه کشور است و دو سال پیش، فرار سرمایه از کشور به میزان ۴۰ تا ۵۰ درصد درآمد نفت گزارش شده است (گزارش بانک مرکزی). یعنی اژدهای پرشتاب افزایش حجم پول، با بلعیدن همه‌ی پول نفت، باز هم بیشتر می طلبد. با همین بررسی کوتاه می توان دریافت که چاره ی استیو هانکه برای مهار تورم در کشور «نشدنی» است.

بیشتر می توان اظهارات وی را کاوید. به طور ضمنی از پیشنهاد هانکه برمی آید که دولت چون نمی تواند طلای لازم معادل افزایش حجم پول را تأمین کند، پس بر حجم پول نیفزاید. در وضعیت حاضر، اگر حکومت پول چاپ نکند، در پرداخت هزینه های خود و مصارف خواسته و نخواسته ی پولی کشور دچار مشکل می شود. یعنی در وضعیت کنونی، اظهارات ضمنی هانکه هم نشدنی است.

*عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر

بیشتر بخوانید:

کسانی می خواهند گاو اردک بزاید همه می بازیم با دروغ و فریب و بی انصافی انقلاب علمی خاموش و انفعال ما / پیشگامی تولید فکر نیازمند آزاداندیشی از قیدهای تحمیلی است استالین و پژوهش های جانبدارانه

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899872

دیگر خبرها

  • راه‌حل نشدنی نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز
  • بازگشت ۳۰۰۰ واحد تعطیل به تولید/ ۱.۲ میلیون نفر بیمه شدند
  • ادامه سرکوب و اخراج استادان و دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است
  • از خواسته‌های خود پا پس نمی‌کشیم/ چرا باید اسیران را بدون اطمینان از پایان جنگ آزاد کنیم؟
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • ضرورتِ هدایت نخبگان به سمت علوم انسانی
  • دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد
  • برگزاری میزگرد پوشش دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج