Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تجویز داروهای گران قیمت توسط پزشک که خارج از فهرست رسمی دارویی کشور باشد، تخلف است.

به گزارش مهر، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری، به قانون برنامه ششم اشاره کرد و گفت: طبق بند الف ماده ۷۰، پوشش بیمه سلامت برای تمام افراد اجباری است. این حق بیمه شامل سرپرست خانوار و کلیه افراد تحت تکفل آنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، طبق اعلام وزیر رفاه ۷ میلیون نفر از بیمه سلامت محرومند.

حریرچی افزود: بر اساس قانون، فهرست رسمی دارویی ایران هر سه ماه یک بار باید تدوین شود و تجویز داروهای خارج از فهرست تخلف است.

وی گفت: در کشور ما، قبل و بعد از طرح تحول بیش از ۹۸.۵ درصد از مردم زمانی‌که برای‌شان بستری تجویز می‌شود، از آن استفاده می‌کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در بسیاری از کشورهای منطقه این آمار ۵۰ یا ۶۰ درصد است که این تفاوت آمار ناشی از اختلافات فرهنگی و اجتماعی مردم است.

وی گفت: مردم در کشور ما بستری می‌شوند، حتی اگر دچار هزینه‌های کمرشکن و فقرزا شوند. پس دولت سیاست‌هایش را باید بر این اساس تدوین کند.

حریرچی افزود: ۶۵ درصد مردم کشور از میان افرادی که فکر دکتر رفتن به سرشان می‌زند، اقدام به مراجعه به پزشک می‌کنند. از این تعداد ۹۸ درصد خدمات را دریافت می‌کنند.

وی گفت: طبق برنامه ششم توسعه، اگر پزشکی داروی گرانی را که در فهرست رسمی دارویی کشور نیست، تجویز کند، تخلف است. ماده ۲۸ قانون سازمان نظام پزشکی نحوه برخورد با این پزشکان را مشخص کرده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص معضل آلودگی هوا، گفت: طبق گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی، در دنیا از هر ۱۰ نفر فقط یک نفر به هوای سالم دسترسی دارد و آلودگی هوا یکی از عوامل خطر برای سلامت و ایجاد مرگ‌های زودرس زیر ۷۰ سال است.

وی افزود: آلودگی هوا در دنیا چهارمین علت مرگ ‌ میر محسوب می‌شود.

حریرچی ادامه داد: در آسیای جنوبی و جنوب شرقی، آلودگی هوا ناشی از سوخت خودروهاست و در برخی مناطق گرد و غبار است.

وی گفت: در برخی کشورها تا ۷ درصد تولید ناخالص ملی‌ خودشان به علت آلودگی هوا از بین می‌رود که در ایران این میزان ۲.۴۸ درصد یعنی ۳۴ هزار میلیارد تومان در سال است.

حریرچی افزود: وزارت بهداشت در هر موضوعی که به سلامت مرتبط است، نقش دارد.

وی گفت: آلودگی هوا یکی از عواملی است که احتمال ابتلا انواع بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی، کبد چرب و سرطان را افزایش می‌دهد.

حریرچی افزود: در کشور ما ذرات زیر ۲.۵ میکرون باعث بروز آلودگی می‌شود که منشا آن می‌تواند موتورسیکلت‌ها، خودروها و گرد و غبار باشد.

وی گفت: آمار مربوط به مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا، منتسب است. از این مرگ‌های منتسب آماری وجود دارد، اما مایل به اعلام آن نیستم.

سخنگوی وزارت بهداشت به بودجه سال آینده اشاره کرد و افزود: بودجه وزارت بهداشت با در نظر گرفتن بودجه سازمان بیمه سلامت و هدفمندی یارانه ها، نسبت به سال گذشته، ۶.۴ درصد افزایش داشته است.

حریرچی گفت: اجزای بودجه وزارت بهداشت شامل بخش عمومی، درآمدهای اختصاصی از محل ارائه خدمات و تملک دارایی های سرمایه ای یا بخش عمرانی است.

وی افزود: بودجه دانشگاه های علوم پزشکی در لایحه بودجه سال ۹۷، حدود ۱۷ هزار و ۴۱۴ میلیارد ریال و بودجه ستاد وزارت بهداشت ۵ هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان است و از اعتبارات ستاد وزارت بهداشت، بیش از ۹۰ درصد نیز به صورت غیر مستقیم به دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در بودجه سال ۹۴ و ۹۵، اعتبار پزشک خانواده ۲۰۲۷ میلیارد تومان بود که به طور کامل اختصاص نیافت و در بودجه سالهای ۹۶ و ۹۷، اعتبار پزشک خانواده به ۱۰۱۹ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.

وی گفت: بودجه ستاد وزارت بهداشت نسبت به سال گذشته یک درصد رشد داشته اما اعتبارات عمرانی یا تملک دارایی سرمایه ای وزارت بهداشت در سال ۹۷، ۴۳ درصد کاهش پیدا کرده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مقرر کرده که اعتبار کارهای عمرانی از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده انجام شود.

حریرچی ادامه داد: بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۷ از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده، نسبت به بودجه ۹۶، یک درصد رشد داشته است.

وی گفت: بودجه وزارت بهداشت از محل هدفمندی یارانه ها از ۴۸۰۰ میلیارد تومان به ۳۷۰۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
حریرچی افزود: خواستار منابع مالی پایدار برای ادامه طرح تحول سلامت هستیم و از دولت و مجلس درخواست داریم که به طور شفاف اعلام کنند که بودجه حوزه سلامت چه میزان است و همان ارقام را به صورت قطعی تا پایان سال به ما پرداخت کنند تا بتوانیم برنامه ریزی کنیم.

وی گفت: هنوز بحثی از حذف یارانه بگیران و اختصاص منابع آن به حوزه بهداشت و درمان نشده که برخی افراد ایراداتی را وارد می کنند و اعتقاد دارند که این منابع نباید به حوزه سلامت اختصاص یابد.

در همین زمینه: تعیین تکلیف تعرفه‌ها به سازمان نظام پزشکی محول شد تفاهم‌ وزرای بهداشت ایران و باکو برای تولید واکسن هگزاوالان موفقیت وزارت بهداشت در گرو تزریق اعتبارات است برون‌سپاری، راه‌حل بن‌بست‌های وزارت بهداشت ایران برای راه اندازی بیمارستان صحرایی و درمانگاه‌های اقماری اعلام آمادگی کرد مصرف دخانیات در زنان رو به افزایش است

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۹۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین،‌ وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور با داشتن حدود یک میلیون حقوق بگیر، مسئولیت خطیر تعلیم و تربیت ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد که آینده کشور را در اختیار خواهند داشت.

در حقیقت آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است که به دلیل دخالت مستقیم در تربیت نیروی انسانی نقش مهمی در وضعیت آتی کشور ایفا می‌کند. با این حال این بخش در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای درگیر بوده که به باور کارشناسان یک علت مهم آن تخصیص بودجه نامناسب است.

این وزارتخانه پس از «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در لایحه بودجه امسال دولت بیشترین سهم را از منابع و بودجه عمومی کشور به خود اختصاص داده است و البته این سه دستگاه روی هم رفته ۴۲ درصد از منابع عمومی دولت را به خود اختصاص داده اند.

در این میان وزارت آموزش پرورش از نظر مصارف سال آینده ۲۵۱.۴ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت دریافت خواهد کرد که ۱۳.۱۷ درصد از کل مصارف دستگاههای اجرایی است.

بودجه این وزارتخانه امسال در بخش اعتبارات هزینه ای ۲۰ درصد و اعتبارات سرمایه ای ۵۱ درصد رشد خواهد یافت ضمن آنکه رشد عمومی بودجه این وزارتخانه نسبت به بودجه سال گذشته ۲۱ درصد و رشد اختصاصی آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

سهم ۹۰ درصدی حقوق و دستمزد از بودجه وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش امسال در مجموع ۲۵۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت که ۲۳۷ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه‌ای، ۱۴ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان مربوط به بخش سرمایه ای و عمرانی و ۵ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی وزارتخانه است.

با این اوصاف سال آینده بالغ بر ۹۲ درصد بودجه این وزارتخانه در بخش هزینه‌ای مصرف می شود که حقوق و دستمزد شاغلان بخش اعظم آن است.

دی ماه سال گذشته گزارشی منتشر شد که به بررسی میزان تحقق بودجه وزارت آموزش و پرورش در هشت ماهه نخست ۱۴۰۲ پرداخت و نشان می داد بودجه این وزارتخانه تنها کفاف دستمزدها را می دهد.

طبق این گزارش، در دوره یادشده ۶۷.۵ درصد از اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش محقق شده اما بیش از ۹۰ درصد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و در عمل به پروژه‌های توسعه آموزشی بودجه چندانی نرسیده است.

با این رویکرد، در لایحه بودجه امسال نیز به طور کلی این وزارتخانه با رشد ۲۲ درصدی اعتبارات روبرو شده است که بودجه «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس» با رقم ۱۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان و ۵۴ درصد رشد، دانشگاه فرهنگیان با اختصاص رقم ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان و رشد ۳۱ درصدی ، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با ۵۷۹ هزار میلیارد تومان و ۳۱ درصد رشد بیشترین میزان افزایش را در سال جاری تجربه خواهند کرد.

سهم نهادهای زیرمجموعه وزارتخانه از منابع دولت

نگاهی به بودجه سایر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که دولت در سال آینده برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۸ هزار میلیارد تومان(همت)، دانشگاه شهید رجایی ۵.۴ همت، خرید خدمات آموزش عمومی و برونسپاری آموزش های فنی و حرفه ای ۱۳۵۴ همت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۹۷۹ همت، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۲۱۶ همت، نهضت سوادآموزی ۳۴۹ همت، باشگاه دانش پژوهان جوان ۱۵ همت، سازمان مدارس غیردولتی ۱۹۸ همت و سازمان ملی استعدادهای درخشان ۱۶۱ همت در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه در بودجه سال آینده ردیفی برای تامین سرانه دانش آموزی و حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم در نظر گرفته شده است که رقم آن ۴ هزار و ۹۷۸ میلیارد تومان است.

نکته قابل تامل اینکه شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، بیشترین جهش بودجه ای را با رشد ۸۶ درصدی تجربه خواهد کرد به طوری که بودجه آن به رقم هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان خواهد رسید.

کد خبر 849085 منبع: ایرنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم بودجه کل کشور

دیگر خبرها

  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه