Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-05-03@09:25:00 GMT

تجربه داخلی برای مهار فوران چاه 147 رگ سفید کافی است

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۲۱۰۸

تجربه داخلی برای مهار فوران چاه 147 رگ سفید کافی است

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ضمن تأکید بر تجربه و تخصص بالای کارکنان شرکت ملی نفت ایران برای مهار فوران چاه گفت: ایران تجربه بالایی در مهار فوران چاه دارد و نیازی به کشورهای دیگر نیست.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، رامین حاتمی با بیان این‌که حوادثی همچون فوران جز جدایی‌ناپذیر عملیات تولید نفت و گاز است، گفت: البته همه کارشناسان صنعت نفت برای به حداقل رساندن چنین حوادثی برنامه ریزی می‌کنند و امیدواریم در آینده شاهد حوادث مشابه نباشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی هدر رفت منابع نفت و گاز را نتیجه این حوادث خواند و گفت: در کنار هدر رفت منابع، امکانات سازمان درگیر می‌شود و هزینه‌های مالی هم بر دوش صنعت می‌گذارد که گریزی از آن‌ها نیست.

 

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی، موضوع پشتیبانی و تدارک و سازماندهی نیروها را نخستین دغدغه چنین عملیات‌هایی دانست و گفت: با توجه به ارتباطی که با مدیران و کارکنان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب دارم، در این عملیات بخش پشتیبانی با وجود همه سختی‌های محیطی به خوبی انجام شده است.

 

وی با بیان این‌که از روز نخست وقوع حادثه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، همچون دیگر شرکت‌های تابعه وزارت نفت، با تلفن و کتبی آمادگی خود را برای کمک‌رسانی به تیم عملیات اعلام کرده است، گفت: همچنان اگر نیاز به کمک و پشتیبانی باشد، ما در کنار همکارانمان در عملیات مهار چاه 147 رگ سفید-2 هستیم.

 

عملیات مهار از عمق جلوتر از برنامه پیش می‌رود

 

حاتمی با بیان اینکه روش‌های مهار از سطح و عمق دو روش مرسوم در دنیا هستند، گفت: مهار از عمق کمی زمانبر و تابع طراحی چاه و مسیر حرکت مته حفاری است که بسته به نوع مخزن این زمانبر بودن متغیر می‌شود و همچون حفاری یک چاه معمولی نیاز به زمان خاص خود، حتی بیشتر از آن دارد، زیرا از پیش برنامه ریزی برای آن انجام نشده بود، اما خوشبختانه در رگ سفید، روش مهار از عمق مطابق برنامه و حتی کمی جلوتر نیز پیش رفته است.

 

وی در باره مهار از سطح در این عملیات نیز گفت: این عملیات به موازات انجام می‌شود و روش مهار از سطح تابع عوامل بسیاری از جمله شرایط چاه، شرایط مخزن، خروج سیال نفت و گاز، وضع محیطی و پاکسازی دهانه چاه برای انجام عملیات است.

 

 مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با بیان این‌که تا کنون ۱۱ حمله از سطح به چاه 147 میدان رگ سفید-2 انجام شده است، گفت: الزامی برای موفقیت آمیز بودن حملات از سطح نیست، همین که ما بپذیریم تیم حاضر زبده‌ترین افراد صنعت نفت در عملیات شامل همکاران ما در شرکت ملی حفاری ایران و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هستند، کافی است.

 

وی تیم حاضر را با تجربه و متخصص خواند و گفت: بیشتر این افراد در دو یا سه عملیات مهار حضور داشته اند و افراد با تجربه و متخصصی هستند و همه باید این موضوع را بپذیرند و ضمن حمایت، باید آنان را تشویق کنند که اگر این اتفاق بیفتد و همدلی میان همه باشد، عملیات با موفقیت انجام می‌شود.

 

 حاتمی اظهار نظر در باره چنین عملیاتی را منوط به آگاهی از جزئیات خواند و گفت: هرچند بنده در منطقه حضور ندارم، اما با توجه به گزارش‌هایی که مدیران عامل حاضر و مسئولان کنترل فوران حاضر در عملیات داده اند، عملیات به خوبی طراحی شده، اما مهار از سطح با توجه به شرایط محیطی و شرایط تاج چاه نتیجه نداده است.

 

 مقایسه عملیات مهار و زمانبندی صحیح نیست

 

وی مقایسه فوران‌ در چاه‌های دیگر و مهار آن ها را صحیح ندانست و گفت: هر کدام از عوامل می‌تواند عملیات مهار فوران را سخت‌تر و طولانی‌تر کند؛ حتی مقایسه زمان هم مقایسه درستی نیست؛ به طور مثال فوران نفت شهر که در شرکت ما اتفاق افتاد، عملیات پشتیبانی بسیار سختی داشت، اما همکاران توانستند در کمترین زمان ممکن آن را انجام دهند؛ به عنوان نمونه عملیات آبرسانی از فاصله بیش از ۸۰ کیلومتر به محل چاه با توجه به مناطق جغرافیایی کار بسیار سختی است که به خوبی انجام شد؛ بنابراین شرایط هر چاه ویژگی‌های مربوط به خود را دارد.

   

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی شرایط محیطی، موقعیت چاه، نوع مخزن، شرایط چاه را در تعیین زمان مهار مهم بر شمرد و گفت: بنابراین اگر دو مورد کاملا مطابق در این عوامل یافتید، آن وقت می توانید به مقایسه و قضاوت آن‌ها بنشینید.

 

وی در باره پیش بینی زمانبندی مهار از عمق نیز گفت: برای عملیات مهار از عمق می‌توان زمانبندی با یک ضریب خطای کم ارائه کرد؛ زیرا عملیات حفاری یک چاه معمولی بر اساس برنامه زمانبندی انجام می‌شود و انحراف آن از زمانبندی بسیار ناچیز است.

 

 سناریوی عملیات یکسان است

 

 مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی با اشاره به این‌که هر تیم دیگری نیز عملیات را به همین منوال پیش می برد گفت: اگر عملیات مهار از عمق را مبنا قراردهیم، عملیات به همین شکل انجام می‌شود.

 

 وی تأکید کرد: البته عملیات از عمق نیاز به طراحی خوب چاه و مسیر مته حفاری دارد که این کار به نحو احسن از سوی همکاران بخش فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب انجام شده که حاکی از شناخت خوب مهندسی مخزن و چاه است.

 

 روش‌های دیگر به کار نمی‌آید

 

 حاتمی با بیان این‌که در دنیا روش‌های فرعی دیگری هم برای مهار به کار برده می‌شود گفت: در برخی مواقع دمنده‌های قوی از سطح به کار گرفته می‌شود و روش‌هایی که تیم مهار چاه پیش گرفته اند به‌زودی به مهار چاه 147 رگ سفید-2 منجر می‌شود.

 

 وی در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای مدیران و کارکنان ایثارگر در عملیات مهار فوران چاه مشتعل 147 میدان رگ سفید-2، گفت: امیدواریم هر چه زودتر عملیات به مهار چاه بینجامد و این مهم در کارنامه پر افتخار شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت ثبت شود و از بزرگان و افراد متخصص و با تجربه خواهشمندم با قوت قلبی که به تیم حاضر می‌دهند، آنان را در مسیرشان استوارتر و مصمم تر کنند.



منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۲۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مصاحبه با مجله تایم بار دیگر با تأکید بر حمایت پروپا قرص خود از رژیم صهیونیستی، لفاظی‌های پیشین خود درباره جمهوری اسلامی را تکرار کرد.

به گزارش فارس، ترامپ در پاسخ به سؤال خبرنگار تایم در خصوص وفاداری به تل‌آویو گفت «من خیلی به اسرائیل وفادار بوده‌ام؛ وفادارتر از هر رئیس‌جمهوری. من بیش از هر رئیس‌جمهوری برای اسرائیل کار کرده‌ام».

وی در حالی که مدعی شد اگر رئیس‌جمهور آمریکا بود، هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد، ادامه داد که اگر هرگونه درگیری بین جمهوری اسلامی ایران و تل‌آویو رخ دهد، از رژیم صهیونیستی حمایت نظامی خواهد کرد.

ترامپ گفت «من کمک نظامی به اسرائیل را متوقف یا شرطی نخواهم کرد. بله همچنان از اسرائیل حمایت می‌کنم».

رئیس‌جمهور جنجالی پیشین آمریکا ادامه داد «اگر اسرائیل و ایران وارد جنگ شوند، آمریکا از تل‌آویو حمایت نظامی می‌کند. بسیاری بر این باورند که احتمال یک حمله تشریفاتی بین ایران و اسرائیل وجود دارد که اگر اینطور باشد خوب است و چیز بدی نیست. به هرحال پاسخ آری است اگر ایران به اسرائیل حمله کند، ما آن‌جا [در کنار رژیم صهیونیستی]خواهیم بود».

ترامپ همچنین به پاره کردن برجام و در پیش گرفتن فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت «نتانیاهو به اوباما التماس کرد که با ایران توافق نکند، اما من به توافق با ایران پایان دادم. هیچ رئیس‌جمهوری آن‌چه را که من انجام دادم برای اسرائیل انجام نداد. من مالکیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را به رسمیت شناختم».

وی با انتقاد از سیاست بایدن در قبال ایران ادامه داد «دولت بایدن اگر باهوش و پرانرژی بود به جای آن‌که به دنبال پیگرد قانونی ترامپ باشد، به دلیل وضعیت بدی که دارند با ایران توافق می‌کردند. آن‌ها باید با ایران توافق می‌کردند».

ترامپ با اشاره به این‌که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل تحولات غزه محبوبیت ندارد، گفت «من می‌گویم آن‌چه که در هفتم اکتبر رخ داد، هرگز نباید اتفاق می‌افتاد».

وی سپس گفت «من تجربه بدی با بی بی بی (نتانیاهو) دارم که به (سردار) سلیمانی مربوط می‌شود، زیرا همانطور که می‌دانید او درست لحظاتی قبل از حمله کنار رفت.. قرار بود مشترک انجام شود و یکدفعه به ما گفته شد که اسرائیل این کار را انجام نمی‌دهد و من در این خصوص خوشحال نبودم و هرگز فراموش نمی‌کنم».

ترامپ با این‌حال مدعی شد که اگر رئیس‌جمهور بود «هرگز جنگ غزه رخ نمی‌داد و حماس هیچ پولی نداشت».

وی سپس از عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت «اسرائیل یک کار خیلی بد کرد و آن در زمینه روابط عمومی است... اسرائیل نباید هرشب تصاویری از ساختمان‌های درحال سقوط در غزه که با حضور افرادی که در آن هستند، بمباران می‌شود، پخش می‌کرد، اما این کار را می‌کنند».

ترامپ با تکرار ادعا‌های پیشین خود گفت «در دوران ریاست‌جمهوری من، تروریسم بسیار اندکی وجود داشت... چهار سال بدون تروریسم داشتم. ایران پولی نداشت که به کسی بدهد! داعش ۱۰۰ درصد از بین رفته بود، اما حالا در حال بازگشت است».

دیگر خبرها

  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است
  • اعلام سیاست دولت به مجلس برای مهار نوسانات ارزی
  • ۱۴۸ گاف بایدن در سال جاری میلادی
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • زنجانی‌ها روزهای خنکی را تجربه خواهند کرد
  • انجام عملیات حفاری تحت نظارت آب منطقه‌ای/استخراج از معدن با بیل مکانیکی انجام می‌شود
  • عملیات اجرایی مخزن آب شرب شهر گوجان آغاز شد
  • عملیات سم‌پاشی علیه حشره ناقل مالاریا در سیب و سوران آغاز شد
  • کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است