Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@11:36:49 GMT

گردشگری زمستانی جاذبه‌ای فراموش‌شده

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۸۵۲۷

گردشگری زمستانی جاذبه‌ای فراموش‌شده

اردبیل- استان اردبیل در ارتفاع ۱۳۵۰ متری از سطح دریا دارای اقلیم کوهستانی و سردسیر است، ازاین‌رو شرایط در این استان برای ورزش‌های زمستانی حتی در فصل بهار نیز فراهم است.

قدس آنلاین-گروه استان ها: در استان اردبیل به دلیل برخورداری از مواهب الهی و برخی تأسیسات مانند پیست اسکی در دو منطقه آلوارس سرعین و اندبیل خلخال، دامنه‌های همیشه پربرف کوه سبلان برای ورزش‌های پیاده‌روی و کوهنوردی زمستانی، اسنوموبیل، امکان ایجاد هتل‌های یخی، آبگرم‌های متعدد بستر سرمایه‌گذاری و تبدیل‌شدن به قطب گردشگری زمستانی فراهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که مسئولان در طی سال‌های گذشته با برپایی جشنواره زمستانی سرعین و همچنین جشنواره آدم‌برفی در اردبیل و یا جشنواره‌های زمستانی شهرهای مشگین شهر و خلخال سعی در جذب گردشگران داشتند اما بنا بر گفته مدیرکل میراث فرهنگی زیرساخت‌های گردشگری در این استان با توجه به ظرفیت‌های یادشده مطلوب نیست.

زیرساخت‌ها همخوانی ندارد

مدیرکل میراث فرهنگی استان اردبیل  با اشاره به پتانسیل‌ها و قابلیت‌های این استان در جذب گردشگری اظهار می‌کند:زیرساخت‌های گردشگری زمستانی اردبیل متناسب با ظرفیت‌ها ایجاد نشده است و لذا در همین راستا برای رفع این خلأ در سال‌های گذشته نسبت به برگزاری جشنواره‌های زمستانی اقدام شده تا این قابلیت‌ها بیش‌ازپیش شناخته شود.

کریم حاجی‌زاده بابیان اینکه زیرساخت گردشگری زمستانی در این استان باوجود ظرفیت‌های بالقوه ممتاز مطلوب نیست ادامه می‌دهد: گردشگری زمستانی یکی از جاذبه‌های کمتر شناخته‌شده در استان اردبیل محسوب می‌شود.

وی افزود: باوجوداینکه اردبیل مقصد سفرهای تابستانی است اما در بخش گردشگری زمستانی اقلیم این منطقه قابلیت‌های متعددی دارد.

وی بابیان اینکه این استان می‌تواند به‌عنوان پایلوت گردشگری زمستانی قرار گیرد عنوان می‌کند: البته بودجه‌های دولتی و امکانات کفاف ایجاد زیرساخت‌های لازم را نمی‌دهد و باید در این راستا از سرمایه‌گذاران خارجی و یا بخش خصوصی بهره گرفت.

وی یادآور می‌شود: بخش خصوصی می‌تواند طرح‌های مختلفی را درزمینهٔ گردشگری زمستانی اجرا کند و دولت هم آمادگی دارد از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این زمینه حمایت کند.

وی اذعان می‌کند: آلوارس به لحاظ داشتن ذخایر برف در طول دست‌کم شش ماه از سال رتبه نخست کشور را دارد و این منطقه به همراه امکانات تفریحی و ورزشی که در آن ایجادشده نقش بسزایی در توسعه ورزش‌های زمستانی، جذب گردشگران خارجی، ایجاد اشتغال و پر کردن اوقات فراغت جوانان و تکمیل موقعیت ویژه گردشگری در شهر سرعین دارد.

رونق بومگردی

وی درباره رونق روستاهای هدف گردشگری گفت:۱۰ روستا به‌عنوان روستاهای هدف گردشگری و دارای بافت باارزش روستایی در استان وجود دارند که پنج مورد آن در شهرستان خلخال واقع‌شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به اجرای طرح تبدیل روستاها به اقامت‌های بوم‌گردی برای توسعه صنعت گردشگری می‌افزاید: در حال حاضر ۲۹ طرح اقامت‌های بوم گردی در ۱۰ شهرستان استان اردبیل در دست اقدام است.

وی بیان می‌کند: در همین راستا تاکنون از ۳۷ منطقه نمونه گردشگری استان اردبیل در هفت منطقه نمونه گردشگری شورابیل اردبیل ، برجلو و سقزچی نیر، خیاو تا گردولی مشگین شهر ، فندقلو نمین ، طبیعت سبز پارس سرعین و سد گیلارلو گرمی برای سرمایه‌گذاری کلان مجوز داده‌شده است.

توسعه راه‌های ارتباطی ضروری است

استاندار اردبیل نیز بابیان اینکه گردشگری زمستانی جز اولویت‌های توسعه صنعت گردشگری این استان است اظهار می‌کند:

شهرهای مختلف استان اردبیل از ظرفیت و توانمندی بسیار مناسب گردشگر پذیری و برگزاری مسابقات ورزش‌های زمستانی در فصول سرد سال برخوردار هستند که از آن جمله می‌توان به شهرستان‌های سرعین، خلخال و مشکین‌شهر اشاره کرد.

اکبر بهنام جو بهسازی و توسعه مسیرهای ارتباطی استان را در افزایش گردشگران و جلب نظر مثبت سرمایه‌گذاران ضروری می‌داند و می‌گوید: با حمایت سرمایه‌گذاران و جلب نظر مثبت آنان می‌توان نسبت به ایجاد پیست اسکی در شهرهای مختلف اقدام کرد تا در این راستا زمینه برگزاری رقابت‌های مختلف ورزشی به میزبانی استان اردبیل فراهم شود.

گردشگران فصلی

وی با اشاره به این موضوع که در حال حاضر گردشگری در این استان فصلی است و فقط در فصل تابستان شاهد حضور خیل گردشگران هستیم ادامه می‌دهد: برای توسعه صنعت گردشگری استان اردبیل باید گردشگری زمستانی استان اردبیل را فعال کنیم که یکی از راه‌های آن توجه ویژه به ورزش‌های زمستانی است.

بهنام جو حمایت از بخش خصوصی در راه‌اندازی پیست‌های اسکی  را یکی از اقدامات برای تسریع رونق گردشگری در فصل زمستان عنوان کرده و می‌افزاید: در همین راستا پیست اسکی «آلوارس» که دارای سابقه فعالیت در این حوزه است و با حمایت‌های لازم در فاز دوم اقدام به ساخت تله‌کابین و امکانات رفاهی و اقامتی در این مجموعه می‌شود.

استاندار اردبیل در ادامه از برنامه‌ریزی برای تحرک بخشی حوزه گردشگری شهرستان سرعین ازجمله برگزاری مسابقات اسکی سراسری در بهمن امسال خبر داد و افزود: پیست اسکی آلوارس بعد از پیست شمشک دومین پیست معتبر ایران است که در صورت پایان یافتن خط ۲ و ۳ تله‌کابین و امکانات اقامتی و خدماتی این مجموعه شاهد برگزاری مسابقات جهانی در این مجموعه خواهیم بود.

وی اذعان می‌کند: برای این امر تکمیل جاده ارتباطی این مجموعه جز برنامه‌های اولویت‌دار این شهرستان خواهد بود.

استاندار اردبیل همچنین کوتاه‌سازی مسیر صدور مجوزها و استعلام‌ها و تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش سرمایه‌گذاری را مورد تأکید قرار می‌دهد و می‌گوید: طولانی شدن فرآیند استعلام گیری موانع بسیاری را برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند که در همین راستا در استان از دستگاه‌های متولی خواسته‌ایم در کمترین زمان ممکن فرایند استعلام انجام دهند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۸۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود

حسن محمدی ادیب گفت: یک هزار آثار تاریخی ثبت شده ملموس و ناملموس در این استان وجود دارد که از این تعداد ۱۱۳ بنای تاریخی شامل پل‌ها ، خانه‌ها ، مساجد ، کلیساها و تپه‌های تاریخی که روی آنها بنا وجود دارد، شناسایی شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۱۶ خانه تاریخی وجود دارد که از این تعداد ۹ خانه تاریخی در دهه ۸۰ با اعتبارات دولتی تحت تملک دولت و اداره میراث فرهنگی قرار گرفته و هفت خانه همچنان در اختیار مردم و مالکان بناها قرار دارد.

او با اشاره به تخریب برخی از خانه‌های تاریخی اردبیل اظهار کرد: خانه‌هایی که همچنان در اختیار مالکان آنهاست به هر حال مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و قابل استفاده است اما برخی از خانه‌هایی که تحت تملک دولت بوده و طی سال‌های گذشته به طور کامل هم مرمت شده، به دلیل عدم رسیدگی در مرحله تخریب قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: البته خانه‌های تاریخی زیادی در اردبیل وجود دارد که این خانه‌ها واجد ارزش تاریخی هستند ولی واجد ثبت نیستند و شاخص‌های مورد نیاز برای ثبت شدن را ندارند.

او در خصوص فرایند ثبت خانه‌ها و اصولا آثار تاریخی گفت: پرونده آثار تاریخی بر اساس اولویت‌های مدنظر شورای فنی برای ثبت به وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی ارائه می‌شود و این پرونده‌ها مورد داوری قرار می‌گیرند، پرونده خانه‌های دیگری از استان اردبیل برای داوری به وزارتخانه ارسال شده که به مرحله ثبت نرسیدند.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون تعداد زیادی خانه تاریخی در سطح کشور ثبت شده است، گفت: وزارتخانه در شرایط فعلی بر روی ثبت مساجد و خانه‌های تاریخی کار می‌کند. پرونده ثبت ۵۴ کاروانسرای ایران هم در قالب یک پرونده جامع به یونسکو ارائه شده بود که کاروانسرای سنگی شاه عباسی صائین هم جزو این مجموعه است.

محمدی ادیب افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات دولتی رویکرد وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استفاده از توان و ظرفیت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احیا و مرمت خانه‌ها و بناهای تاریخی است که این رویکرد در استان اردبیل هم وجود دارد.

به گفته او، در این راستا پارسال به موضوع استفاده از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شتاب داده شد و امسال هم اگر این روند ادامه یابد تمام خانه‌های تاریخی اردبیل تعیین تکلیف خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: پارسال چهار خانه تاریخی خادم باشی، شریعت، حمام اوچ دوکان و حمام پیرزرگر به سرمایه‌گذاران داده شد و امسال هم این روند ادامه خواهد داشت.

محمدی ادیب با بیان اینکه احیا و مرمت این خانه‌ها بر اساس نقشه اولیه و کاربری مورد تایید وزارتخانه خواهد بود، گفت: این خانه‌ها در گذشته متعلق به تجار و ملاکان بزرگ بوده که محل مراجعه مردم بوده است و مردم در این خانه‌ها رفت و آمد داشتند و الان هم با تغییرات مختصر همان کاربری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

او با بیان اینکه تاکنون مرمت هفت خانه تاریخی اردبیل به طور کامل تمام شده است، افزود: هم‌اکنون خانه ارشادی اداره میراث فرهنگی شهرستان اردبیل است، خانه رضازاده به عنوان موزه شهدا و خانه صادقی به عنوان بوتیک هتل استفاده می‌شود ، خانه ابراهیمی نیز مجموعه اداری ستاد عتبات عالیات است و خانه مجتهدزاده هم قرار است به صورت مجموعه اقامتی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • جشنواره غذاهای سنتی شهرستان گرمی برگزار شد
  • جاذبه‌های گردشگری شیراز
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا