Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت از طراحی و تولید 17 نوع سنسور برای تشخیص غلظت آلاینده‌های موجود در هوا،‌ خاک و آب در این پژوهشکده خبر داد و گفت: سنسورهای ساخته شده قابلیت تشخیص با قدرت بالا برای آلودگی‌های زیست‌محیطی را دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر ابراهیم علائی در نشست خبری امروز، افزود: با توجه به مجموعه فعالیت‌هایی که در این پژوهشکده انجام شده است، تصمیم گرفته شد تا در بخش شناسایی آلاینده‌های زیست محیطی نیز فعالیتهایی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گام اول این امر را پایش و شناسایی آلاینده‌ها نام برد و اظهار کرد: برای شناسایی آلاینده‌ها نیاز به ابزار و تجهیزات پیشرفته‌ای است تا بتواند حتی مقادیر کم آلاینده را در محیط‌های آب و هوا شناسایی کند.

علائی با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده در برنامه پنجم توسعه در این زمینه، اظهار کرد: بر این اساس در سند برنامه پنجم توسعه 2 طرح توسعه فناوری‌های نوین بویژه نانو و بایوتکنولوژی برای حذف و کنترل آلاینده‌ها و بومی سازی و توسعه فناوری‌های پیشرفته برای ساخت سنسورهای شناسایی آلاینده‌های زیست محیطی پیش‌بینی شد.

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت ساخت این سنسورها را در حوزه‌ آلاینده‌های هوا، آب و خاک دانست و اضافه کرد: اولین گام در این طرح این بود که فناوری‌هایی را عرضه کنیم که قابل ارائه در سیستم‌های بین‌المللی باشد،‌ از این رو در گام نخست برنامه و نقشه راهی برای دستیابی و بومی‌سازی سنسورهای تشخیص آلاینده‌ها تدوین کردیم.

به گفته وی، برای این امر اقدام به رصد بازارهای موجود برای عرضه این سنسور نیز شده است و بر اساس نتایج به دست آمده از این رصد و نقشه راه تدوین شده، اقدام به طراحی و ساخت سنسورهای تشخیص آلاینده‌ها شده است.

به گفته وی، از سوی تیم تحقیقاتی این پروژه برای هر حوزه اهدافی تعیین شد که در بخش هوا اقدام به تولید حسگرهایی برای تشخیص و شناسایی بنزن، تولوئن، اتیل بنزن،‌ زایلن، متان، گازهای C1 تا C4، So2 و گازهای اسیدی گوگرد، H2S و گازهای فرار آلاینده مواد نفتی شد.

رئیس پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی پژوهشگاه صنعت نفت، اضافه کرد: در بخش آب، سنسورهایی برای تشخیص و ارزیابی فلزات سنگین، لکه‌های نفتی و ترکیبات هیدروکربنی و فنول ساخته شد و در حوزه خاک نیز سنسورهایی برای تشخیص و اندازه‌گیری ترکیبات هیدروکربنیPAH  و TPH ساخته شده است.

علائی با تاکید بر اینکه در این پروژه‌ها اقدام به ساخت دستگاه‌های پرتابل و قابل حمل برای تشخیص غلظت آلاینده‌های موجود در هوا، خاک و آب شده‌ است اضافه کرد: این تیم تحقیقاتی در این پروژه در سه حوزه آب، هوا و خاک 17 سنسور تولید کرده‌اند، ضمن آن‌که آزمایشگاه ساخت این تجهیزات به همراه تجهیزات پیشرفته، تقویت شده است.

به گفته وی، در اجرای این طرح کنسرسیوم نظارتی با همکاری دانشگاه‌های تهران،‌ شریف و جهاد دانشگاهی ایجاد شده است و در مدت 2 و نیم سال تحقیقات، این سنسورهای قابل حمل ساخته شد.

علائی با تاکید بر اینکه تست میدانی این حسگرها در منطقه خارک انجام می‌شود، اضافه کرد: از 17 نوع سنسوری که در این پروژه تولید شد، به جز 2 مورد آن همگی مورد تایید دستگاه‌های کارفرما که شامل شرکت فلات قاره و شرکت پایانه‌های نفتی می‌شود، قرار گرفته است.

این محقق در خصوص دو سنسوری که مورد تایید قرار نگرفته بود،‌ توضیح داد: این سنسورها برای شناسایی لکه‌های نفتی بوده است که دستگاه کارفرما تاکید کرده است که برای تشخیص لکه‌های نفتی نیاز به استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌تر مانند لیزر و فیبر نوری است.

وی اضافه کرد: با توجه به امکانات و دانش موجود در دانشگاه‌های کشور توسعه این سنسورها را در دستور کار قرار دادیم و ساخت این سنسورها را با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه مالک اشتر و دانشگاه شریف آغاز کرده‌ایم.

رئیس پژوهشکده محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت دستیابی به دانش فنی ساخت دستگاه‌های قابل حمل تشخیص غلظت آلاینده‌های زیست محیطی را موفقی جدید برای کشور دانست و ادامه داد: با توجه به ضرورت استفاده از فناوری‌های خاص، در حال حاضر بر روی توسعه فناوری‌های لیزر متمرکز شدیم.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: با توجه به توانمندی‌های کسب شده پیشنهاد طراحی و تولید سنسورهای سرامیکی هوشمند را به شرکت ملی نفت ارائه کردیم.

به گفته وی، این نوع سنسورها علاوه بر تشخیص آلاینده‌ها قابلیت پیشگیری و جلوگیری از نشتی آلودگی‌ها را دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۱۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود

به گزارش خبرـآلاین ، نتایج مطالعه دانشگاه آکسفورد انگلستان نشان داد که که رژیم‌های غذایی با گوشت بالا در مقایسه با رژیم‌های وگان، چهار برابر گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنند.

ایسنا در خبری نوشت:این تحقیق با استفاده از عادات غذایی بیش از ۵۵ هزار نفر نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی بدون گوشت به‌طور قابل‌توجهی اثرات زیست‌محیطی را کاهش می‌دهند که می‌تواند در استفاده از زمین، استفاده از آب، خطر آلودگی آب و از دست‌ دادن تنوع‌ زیستی باشد.

بر اساس داده‌های سازمان ملل، کشاورزی یکی از عوامل اصلی تخریب جنگل‌ها و از بین رفتن تنوع زیستی است و سه چهارم زمین‌های عاری از یخ را برای استفاده انسان در اختیار دارد. علاوه بر این، سیستم‌ غذایی ما مسئول ۷۰ درصد مصرف آب شیرین جهان و ۷۸ درصد آلودگی آن است.

نتایج مطالعه قبلی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که انتشار مستقیم و غیرمستقیم گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید مواد غذایی تقریبا یک سوم کل انتشار را در آن سال تشکیل می‌دهد. اگرچه در تحقیقات قبلی ثابت شده بود که رژیم‌های غذایی گیاهی گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنند و آب کمتری نیاز دارند، این مطالعات ممکن است به‌طور کامل راه‌ها و مکان‌های تولید غذا را در نظر نگرفته باشند.

پروفسور اسکاربورو گفت: نتایج ما که از داده‌های بیش از ۳۸ هزار مزرعه در بیش از ۱۰۰ کشور استفاده می‌کند، نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی پر گوشت بیشترین تاثیر را بر بسیاری از شاخص‌های مهم زیست‌محیطی، از جمله تغییرات آب‌وهوا و از دست دادن تنوع زیستی دارند.

تأثیر محیطی گیاهخواران از نظر انتشار گازهای گلخانه‌ای و استفاده از زمین، تنها یک چهارم از رژیم‌های غذایی پر گوشت است.

افرادی که از رژیم غذایی کم گوشت پیروی می‌کنند، بهبود قابل‌توجه و حداقل ۳۰ درصد کاهش را در این اثرات زیست محیطی نشان می‌دهند.

محققان اظهار کردند که دستیابی به هدف، خالص صفر یک اولویت است و در حالی که انتخاب‌های غذایی می‌تواند بر انتشار گازهای گلخانه‌ای تأثیر بگذارد، دام‌های مدیریت شده مزایای زیست‌محیطی مانند حمایت از تنوع زیستی، حفاظت از روستایی‌ها و ایجاد درآمد برای جوامع روستایی را به همراه دارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904035

دیگر خبرها

  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در تهران
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • ناسا هر ساعت تمام آلاینده‌های هوا را اندازه‌گیری می‌کند
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین