Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - کارشناس مسائل خاورمیانه، پیشنهاد تشکیل مجمع گفت و گوی منطقه ای را برگ بنده ایران در حل بحران های موجود عنوان و تاکید کرد: حل این بحران ها، راهکاری جز گفت و گو، مذاکره و دیپلماسی ندارد.

اصغر زارعی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا اظهار داشت: آقای ظریف در سال 2015 پیشنهادی داد که مقتضیات آن زمان را داشت و شرایط امروز تغییر کرده و دست برتر و بالاتر را باز جمهوری اسلامی ایران در مسائل منطقه ای دارد و این مساله می تواند برای ما به عنوان برگ برنده باشد و شرایطی که ما در منطقه داریم قائدتا شرایط بسیار خوب و مساعدی است که در چنین شرایطی دیدگاه ها و نظرات ما در مسایل منطقه می تواند اثرگذارتر و موثرتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: اما از یک جهت، اگر اروپایی ها و آمریکائی ها که دست پایین را در مسائل منطقه دارند و اکثریت استراتژی هایشان منجر به شکست شده است با توجه به ناکامی هایی که در عراق، سوریه، لبنان و یمن و مناطق مختلف نصیبشان شده است، بخواهند مسائل منطقه را به نوعی مدیریت کنند نباید که بخواهند از موضوع برتر و برجام شرایط خود را بر ما تحمیل کرده و برجام دیگری را برای ما رقم بزنند بلکه در یک شرایط متعادل و منصفانه مبتنی بر به رسمیت شناختن حقوق دولت های منطقه و جلوگیری از مداخلات برخی از کشورها در موضوعات منطقه ای و عدم حمایت از مسائلی که منجر به رادیکالیسم و ترئوریسم در منطقه شده است می تواند موضوع بحث باشد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: اما آنچه مکرون و برخی مقامات آمریکایی مطرح می کنند که مساله همکاری با ایران را در ادامه برجام بخواهند به عدم مداخله ما در مسائل منطقه و یا عقب کشیدن ما در مقابله با افراط گرایی و یا مسائل آنچنانی منوط کنند، قائدتا ایران نباید در این مسیر ورود کند.
وی اظهار داشت: شریطی که امروز در منطقه داریم، شرایطی است که اروپایی ها را وادار به مذاکره خواهد کرد و اینها باید قوت و قدرت ایران را در منطقه بپذیرند و نادیده گرفتن این توانمندی ها از ناحیه اروپایی ها و حضور و نفوذ ایران که از ناحیه آنها مطرح می شود برای ما قابل قبول و پذیرش نبوده و شرایط تحمیلی آنها قابل قبول نیست.
زارعی در خصوص پیشنهاد دکتر ظریف در خصوص گفت و گوهای منطقه ای اظهار داشت: آنچه آقای ظریف به عنوان گفت و گوهای منطقه ای مطرح کرده به عنوان راهکار برای برون رفت از بحران های چندین ساله ای است که در منطقه واقع شده و این بحران ها راهکاری جز گفت و گو و مذاکره و دیپلماسی ندارد و هر گونه اقدامی در جهت گسترش رادیکالیسم و افراط گرایی و حمایت های آشکار و پنهانی که از ناحیه برخی دولت های غربی با محوریت آمریکا صورت می گیرد و جنگ نیابتی که در منطقه به راه انداخته قائدتا شرایط منطقه را به سمت یک امنیت و ثبات پایدار سوق نخواهد داد و همچنان آتش زیر خاکستر و بحران، وجه غالب تحولات منطقه ای خواهد بود.
وی گفت: این مساله که ظریف مطرح کرده به خاطر این است که آمریکا و متحدان منطقه ای اش دست از رادیکالیسم و اقدامات تروریستی دست بردارد و از مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه عقب نشینی کنند و اجازه دهند ملت های منطقه خود سرنوشت کشورهای خود رادر سوریه و عراق و .. رقم بزنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: تجربه عراق برای آمریکائی ها نافرجام و شکست خورده بود که در سوریه و یمن نیز تکرار شد بنابراین، اینها درس ها و عبرت هایی است که باید آمریکائی ها را به مسیر گفت و گو و مذاکره به جای بحران سازی در حمایت از تروریسم سوق دهد.
وی افزود: قطعا اسرائیل هم به عنوان فرزند ناخلف آنها در منطقه از این شرایط بهره مند نخواهد شد و در بلند مدت دود این بحران ها به چشم خودشان و متحدان آنها آمریکا، عربستان، رژیم جعلی صهیونیستی و دیگر کشورهای حامی آنها در منطقه خواهد رفت.
به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، در مقاله‌ای که اخیرا به چاپ رسیده، پیشنهاد داده که تاسیس یک مجمع گفت وگوی منطقه‌ای در منطقه ما و در مرحله بعدی بین کشورهای مسلمان خاورمیانه به منظور تسهیل تعاملات، نیازی اساسی است که می بایست از مدت‌ها قبل به آن پرداخته می‌شد.
سیام**6984** **گفت و گو: امیر خان زاده**انتشار:امیرکاردان

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۴۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!

روز شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۵۷ جیمی کارتر رئیس‌جمهور وقت آمریکا در مصاحبه‌ای اختصاصی با «نیویورک‌تایمز» گفت: «من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبوده‌ام...» فردای آن روز روزنامه‌ی کیهان به نقل از رویتر درباره‌ی جزئیات این مصاحبه و نیز دو مصاحبه‌ی دیگر کارتر درباره‌ی مسئله‌ی فلسطین نوشت:

جیمی کارتر رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای اختصاصی که دیروز در لندن منتشر شد گفته است که مصالحه‌ای دائمی در خاورمیانه شامل تشکیل کشور فلسطینی در ساحل غرب رود اردن نخواهد بود.

ساندی‌تایمز مصاحبه‌ی یک دبیر روزنامه‌ی «نیویورک تایمز» با کارتر را نقل کرد که کارتر در آن گفته است: «من هرگز با یک کشور مستقل فلسطینی موافق نبوده‌ام و قصد ندارم این موضع را تغییر بدهم.»

ساندی تایمز از کارتر نقل‌قول کرد که به عقیده‌ی او مصالحه‌ای دائمی در خاورمیانه در مورد مسئله‌ی فلسطین می‌تواند بر اساس دادن خودمختاری محدود به اعراب ساکن سرزمین‌های اشغال‌شده غرب رود اردن، آن‌طور که مناخیم بگین [نخست‌وزیر وقت اسرائیل]پیشنهاد کرده، حاصل شود.

کارتر در جواب این‌که آیا تحریم نفت در آینده ممکن است سیاست آمریکا را در خاورمیانه تغییر دهد، گفته است: «وقتی اعراب در سال ۱۹۷۳ نفت خود را تحریم کردند ما اسرائیل را رها نکردیم و اکنون نیز چنین کاری را نخواهیم کرد، منابع غیر عرب نفت ما بسیار مطمئن است.»

کارتر در مصاحبه‌ی دیگری گفت که مناخیم بگین به هنگام ملاقات با او در ماه گذشته به هیچ وجه از قصد آمریکا به فروش جنگنده به عربستان سعودی و مصر اظهار نگرانی نکرد.

کارتر گفت که چندین ساعت را با بگین گذرانده و در جریان آن نخست‌وزیر اسرائیل کوچک‌ترین اشاره‌ای به این‌که ممکن است از فروش جنگنده‌ی آمریکایی به دو کشور نام‌برده نگران باشد نکرده است.

کارتر در مصاحبه‌ای با گروهی از ناشران مطبوعاتی آمریکا گفت که پیشنهاد ۴.۸ میلیارد دلاری فروش جنگنده‌های آمریکایی به اسرائیل، عربستان سعودی و مصر یک معامله‌ی متوازن است.

در این مصاحبه کارتر هم‌چنین آن‌چه را که سایروس ونس وزیر امور خارجه‌ی آمریکا قبلا در مورد این معامله گفته بود تایید کرد. ونس در نامه‌ای خطاب به کنگره‌ی آمریکا گفته بود که دولت کارتر اصراری نخواهد داشت که پیشنهاد فروش جنگنده‌های فوق به هر سه کشور نام‌برده به هم مرتبط باشد. ونس گفته بود که پیشنهاد‌های مربوط به فروش این جنگنده‌ها ممکن است به طور جداگانه تقدیم کنگره شود و هر کدام به طور جداگانه مورد بررسی کنگره قرار گیرد.

دولت کارتر قبلا پافشاری می‌کرد که فروش جنگنده به هر سه کشور به طور یک‌جا انجام شود، اما بر اثر مخالفت نمایندگان طرفدار اسرائیل و رهبران اسرائیلی این موضع خود را تغییر داد.

دیگر خبرها

  • تشکیل کارگروهی برای رفع مشکلات کارکنان قضایی و قضات هرمزگان
  • مجمع عمومی ورزش چوگوی ایران برگزار می‌شود
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • انصاری نیک: «خلیج فارس» هویت ایران و یکی از پایه های قدرت تمدنی کشور است/ غرب نمی خواهد در منطقه امنیت برقرار باشد، زیرا امنیت ضامن توسعه است
  • تشکیل مجمع مشورتی شورای ادوار بندرعباس
  • چرا کارتر با تشکیل کشور فلسطین مخالف بود؟!
  • گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره آتش‌بس غزه
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند