Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- با توجه به زلزله اخیر در برخی از استان های کشور، رسیدگی به کیفیت ساخت و ساز از اهمیت بالایی برخوردار است که در این میان تهران با توجه به جمعیت زیاد و ساخت و سازهای متعدد باید در راس مدیریت صحیح از سوی مسئولین قرار گیرد تا شاهد خطرات جبران ناپذیری در این زمینه نباشیم.

به گزارش خبرنگار گروه  اقتصاد خبرگزاری میزان، با توجه اینکه در چند ماه اخیر شاهد افزایش لرزش زمین در مناطق مختلف کشور بوده ایم که این امر موجب خسارت های فراوانی به خصوص در بخش مسکن شده است و این اتفاق به عنوان هشداری برای سایر شهرها به خصوص کلان شهری چون تهران به شمار می آید زیرا این شهر با توجه به داشتن جمعیت فراوان و نبود نظارت در ساخت و ساز مسکن در مرز خطر قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته قابل توجه اینجاست که ساخت و ساز غیر اصولی در تهران یکی از معظلات و خطرهای پیرامون به شمار می آید که یکی از مشکلات وجود چاه در زیر واحدهای مسکونی است، جالب تر اینکه فاضلاب های موجود در زیر خانه ها همچنان در حال فرونشست هستند و هیچ از مسئولین و ناظرین در ساخت واحدهای مسکونی به این نکات توجه نمی کنند.

به علاوه یکی دیگر از مشکلات در ساخت و ساز کشور این است که در گوشه و کنار کلان شهر تهران شاهد حفر چاه های عمیق هستیم که مشخص نیست این چاه های عمیق به چه صورت پر می شوند و این امر در بلند مدت خطرات بسیاری را به دنبال خواهد داشت و در صورت بروز حادثه ای چون زلزله زیان های جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت که تمامی این موارد از نبود نظارت از سوی سازمان نظام مهندسی کشور نشات می گیرد.

در این بینن لوله کشی ها قدیمی گاز در مناطق شهری یکی دیگر از خطرات ساخت و سازها در تهران به شمار می آید که در این بین قرار بود تا سازمان نظام مهندسی در این راستا و جهت بالا بردن ایمنی ساختمان ها لوله کشی های گاز قدیمی را سامان بخشد و ساخت و سازها را ملزم به استفاده از شیر ضد زلزله نمیاد که این امر نیز تا به امروز محقق نشده است.

این موارد تنها گوشه ای از مشکلات ساخت مسکن در تهران هستند و این عوامل حاکی از نبود نظارت کافی بر ساخت و سازها دارد.

در این رابط حمید ادیبی کارشناس صنعت ساختمان در گفت و گو با میزان گفت: یکی از آفت ها و فسادهای بزرگ صنعت ساختمان، نظام مهندسی است.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر در کشور ساختمان ایمن کم داریم و به جرأت می‌توان گفت در سالهای اخیر علیرغم بودجه آئین نامه ها و قوانین متعدد در زمینه ارتقای ایمنی در ساخت  و سازها نتوانسته ایم این ایمنی را افزایش دهیم.

این کارشناس صنعت ساختمان اظهار کرد: برای دستیابی به ایمنی در ساخت و ساز ها، یکی از مهمترین روشها افزایش آگاهی شهروندان و مطالبه گری از نهادهای حاکمیتی از سوی مردم، رسانه ها و سازمان های مردم نهاد است که می توانیم در زمینه ارتقاء کیفیت ساخت و ساز پیشرفت خوبی داشته باشیم.

ادیبی در توضیح آفت های موجود در صنعت ساختمان کشور گفت: یکی از آفت ها و فسادهای بزرگ صنعت ساختمان، سازمان های نظام مهندسی هستند که با شفاف سازی در هزینه های ساخت و ساز مخالفند. اخیراً این موسسه تحقیقاتی، نرم افزاری طراحی کرده که امکان هر گونه فعالیت خارج از قوانین طراحی و ساخت را از سازنده سلب می کند اما نظام مهندسی از آن استقبال نکرده است.

 وی عمر مفید ساختمان ها در ایران را بین ۲۰ تا ۳۰ سال عنوان و تصریح کرد: این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته، عمر ساختمان ها به ۸۰ تا ۱۰۰ سال می رسد. چرا که در این کشورها، شرکت های بازرسی وجود دارند که استانداردسازی ساختمان ها را رصد و کنترل می کنند.

 به گفته این پژوهشگر صنعت ساختمان برای ارتقای کیفی سازی ساختمان ها بدون آنکه هزینه های زیادی روی دست سازنده و مردم گذاشته شود، مدل هایی طراحی شده که با اجرای آنها می توانیم در ارتقای ایمنی ساختمان موثر باشیم.

 ادیبی با بیان اینکه ادغام دو وزارت راه و مسکن و ایجاد وزارت راه و شهرسازی مسئله ساز شده است، تصریح کرد: این ادغام سبب شد که تمرکز بر مسکن از بین برود و مسئولان بیشتر به دنبال این باشند تا اینکه به دنبال آن باشند که درباره ایمنی ساختمان صحبت کنند از تعداد راه هایی که ایجاد شده سخن بگویند. به نظر من تفکیک دو وزارتخانه بسیار لازم است.

حال با وجود شرایط نا به سامان ساخت و ساز در تهران باید دید چه زمانی سازمان نظام مهندسی، نظارت خود را در این زمینه افزایش خواهد داد و به بحث ایمنی واحدهای مسکونی به طور جدی تر نگاه خواهد کرد؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۳۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز (۶ اردیبهشت) در حاشیه بازدید رئیس‌جمهور از محلات شهر تهران، گفت: خط راه آهن در (منطقه ۱۷ شهری تهران) طی سال‌های اخیر به دلیل ایجاد آسایش و امنیت از روی زمین به زیر زمین منتقل شده است، البته پس‌از این عملیات چندین موضوع از جمله ایمنی تونل احداث شده، تهویه مناسب تونل، روشنایی کافی تونل و همچنین امکان تخلیه سریع مسافران هنگام بحران نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: طی توافق شرکت راه آهن با شهرداری تهران بنا شد تا زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود. همچنین در این توافق شهرداری تهران، مکلف به مناسب سازی، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده رو شد که هم اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده روها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد و بخشی از کار باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون اختلاف نظرهایی در خصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، تصریح کرد: در خصوص حریم‌های مسیر راه آهن باید تصمیم گیری و در حریم ۱۷ متری، ایمنی الزامی است. همچنین ایمنی در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تا تسهیلگری‌هایی انجام شود.

بذرپاش ادامه داد: در صورت تصویب هیأت وزیران، محدوده ۳۰ متری از حریم ۱۷ متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی را پیدا می‌کنند. این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت و ساز خواهند یافت.

نوسازی بافت فرسوده شهری سیاست اصلی دولت است

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده سیاست‌های اصلی دولت است، توضیح داد: ۱۳ هزار پلاک در منطقه ۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به عنوان پلاک فرسوده هستند و در صورت موافقت هیأت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود.

بذرپاش گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می‌شود که گشایش خوبی برای شهر تهران خواهد بود.

کد خبر 6088805 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تحویل واحدهای مسکن ملی به متقاضیان تا پایان امسال
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌‌های پایتخت
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»