Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهمیت فضای مجازی و رسانه‌ها به حدی زیاد است که در کشور اماکنی نظیر پلیس فتا برای حفظ و حراست از امنیت این فضا تشکیل شدند، اما آیا این نهاد به‌تنهایی می‌تواند تمام آسیب‌های اجتماعی را کنترل کند؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرساری، در سال‌های اخیر فضای مجازی جایگاه قابل‌توجهی در بین نسل جوان جامعه ما پیداکرده است و شبکه‌های اجتماعی در ابعاد مختلف زندگی افراد(فردی و اجتماعی) تأثیرگذار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فضا در شکل‌دهی به هویت نقش دارند و حتی روی ابعاد اقتصادی و اجتماعی و سیاسی جوامع هم تأثیر گذاشتند. در حال حاضر اینترنت ابزاری مناسب برای توسعه‌‌ی افکار و اندیشه‌های بشری محسوب می‌شود به‌شرط آن‌که در راه صحیح استفاده شود.


فضای مجازی فرصت‌ها و تهدیدات

حسین اعتصامی کارشناس رسانه بر لزوم توجه خانواده‌ها به نوع استفاده از ابزار الکترونیک اشاره می‌کند و می‌گوید: باید فرصت‌ها و تهدیدات فضای مجازی کنترل شوند تا بتوانیم از آن‌ها حفظ و حراست کنیم.

وی بابیان اینکه استفاده بیش‌ازحد از فضای مجازی یا استفاده نامعقول و بیمارگونه از اینترنت نوعی اعتیاد است، اظهار کرد: دنیای مجازی در مواردی مانع حضور فیزیکی انسان‌ها در محیط‌های مختلف می‌شود و به‌نوعی در وقت و هزینه صرفه‌جویی می‌کند، اما متأسفانه در کنار فواید و مزیت‌های زیاد این فناوری که مهم‌ترین آن دسترسی سریع و آسان به داده‌ها است، خطرات آن نادیده گرفته می‌شود.

این کارشناس با اشاره به پیامدهای استفاده نامناسب از فضای مجازی، اظهار کرد: افراد باید برای ورود به دنیای مجازی اطلاعات کافی در اختیار داشته باشند تا دچار مشکلات اجتماعی نشوند.

مسئولیت اصلی متوجه خانواده‌هاست

اعتصامی بابیان اینکه ارتباطات سالم در فضای مجازی و لزوم هوشیاری جوانان و خانواده‌ها نسبت به تهدیدات فضای سایبری در درجه‌ی نخست اولویت قرار دارد، اظهار کرد: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و توجه والدین به رفتار فرزندان بسیار مهم است و برای جلوگیری از هم‌پاشیدگی خانواده‌ها، والدین باید تا حدودی به فناوری‌های روز دنیا مسلط باشند و آگاه باشند که تغییر در رفتار فرزندان به معنای ایجاد تغییر در طرز فکر آن‌هاست.

وی بابیان اینکه تسلط کامل والدین بر مهارت‌های مربوط به استفاده از رایانه‌ها و اینترنت ضروری است، اظهار کرد: هوشیاری آن‌ها در این رابطه و از سوی دیگر فرهنگ‌سازی برای استفاده صحیح از فضای مجازی، می‌تواند تأثیر به سزایی در فراگیرى مهارت‌هاى مختلف زندگى و نیز آموزش‌هاى مرتبط با تحصیلات و مسائل علمی نسل جوان و نوجوان داشته باشد.

نتیجه مخرب استفاده نامحدود از فضای مجازی

ابراهیم اندرخورا جامعه‌شناس بابیان اینکه فضای مجازی ضروری است اما اگر این مسئله نامحدود باشد نتیجه مخرب به همراه دارد، گفت: مشکلات ایجادشده از این رفتار در کودکان با منزوی شدن و فاصله گرفتن از جمع و به‌روز مشکلات جسمانی (به دلیل عدم تحرک) مشهود است.

وی بابیان اینکه بااین‌حال نمی‌توانیم بر اساس این آسیب‌ها درباره خوب یا بد بودن فضای مجازی صحبت کنیم، گفت: فضای مجازی جای برقراری ارتباط در سطوح اولیه است و این برای همه لازم است اما کافی نیست، چراکه ما برای حیات انسانی خود نیازمند ارتباط مستقیم با انسان‌های دیگر هستیم.

این جامعه‌شناس بابیان اینکه نباید برای ایجاد محدودیت در استفاده از اینترنت باعث حساسیت بیش‌تر جوانان و نوجوانان شد، اظهار کرد: برای کاهش آثار مخرب فضای مجازی باید طریقه استفاده درست از این ابزار را به آنان نشان داد، بنابراین رفتار صحیح والدین و ارائه راهکارهایی که بهترین گزینه جهت تصحیح رفتار کودکان، نوجوانان و جوانان است، باید موردتوجه قرار داشته باشد.

تائید محض و تکذیب محض غلط است؛ لطفاً نظارت کنید

اندخورا بابیان اینکه هر پدیده جدید به‌محض ورود به دنیای واقعی همواره فرصت‌‌ها و چالش‌هایی را به همراه خواهد داشت، اظهار کرد: فضای مجازی به‌عنوان ابزار ارتباطی نوین همچون تیغ دو لبه‌ای است و برای خطراتی که به‌واسطه آن پیش می‌آید باید هوشیار بود و آمادگی مقابله با آن را داشت.

اهمیت فضای مجازی و رسانه‌ها به حدی زیاد است که در کشور اماکنی نظیر پلیس فتا برای حفظ و حراست از امنیت این فضا تشکیل شدند، اما آیا این نهاد به‌تنهایی می‌تواند تمام آسیب‌های اجتماعی را کنترل کند، یا لازم است تا تدابیر ویژه‌ای اندیشید. نکته خوش ماجرا آنجاست که چندی پیش آذری جهرمی، وزیر ارتباطات طی گفت‌وگویی با اشاره به لزوم مراقبت از کودکان در فضای مجازی از توجه خود به استفاده فرزندانش از فضای مجازی اشاره کرد و افزود که قرار است تا در آینده‌ای نزدیک شرکت‌های خدمت‌رسانی اینترنت مخصوص کودکان و نوجوانان در کشور ارائه دهند.   انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۱۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 

آفتاب‌‌نیوز :

در حالی شنیده‌ها حاکی از آن است که فصل جدید «پایتخت» به کارگردانی سیروس مقدم با حضور بخشی از تیم بازیگران فصول قبلی به همراه بازیگرانی از مازندران، تا تابستان کلید خواهد خورد که سارا و نیکا فرقانی اصل بازیگران دوقلوی این سریال در فصل جدید حضور ندارند.

عدم حضور سارا و نیکا در فصل جدید پایتخت از این جهت قابل توجه است که گویا انتشار تصاویری از سبک زندگی این دو خواهر دوقلوی ساکن سوئد به مذاق برخی مدیران صداوسیما خوش نیامده و تصمیم به حذف آن‌ها از فصل جدید پایتخت گرفته‌اند.

برخی ادعا‌ها در فضای مجازی از این حکایت دارد که شرط تولید فصل جدید پایتخت حذف سارا و نیکا فرقانی اصل بوده است. شایعه‌ای که تا این لحظه واکنشی از سوی عوامل این سریال و یا حتی مدیران صداوسیما نسبت به آن نشان داده نشده است.

این شایعه زمانی به واقعیت نزدیکتر شد که پیام احمدی‌نیا بازیگر، با انتشار فراخوان بازیگری برای سریال «پایتخت» در استوری صفحه شخصی اینستاگرام خود متذکر شده‌است که این سریال به دنبال، یک پیرمرد ۶۵ سال به بالا مازندرانی، پسر بچه ۷ ساله مازندرانی، دوقلو‌های همسان خانم ۱۸ تا ۲۵ سال و یک خانم جوان ۲۵ تا ۳۵ سال می‌گردد.

احمدی نیا در رابطه با این استوری گفت: «به دلیل اینکه عضو صنف بودم از من خواسته شد تا این فراخوان را در فضای مجازی به اشتراک بگذارم و من این کار را انجام دادم و از جزییات خبری ندارم!»

اگرچه مراحل اولیه تولید این پروژه پیشتر آغاز شده، اما به دلیل مسائلی که بین مدیران سیما فیلم و تهیه کننده این سریال بود، حتی رایزنی ساخت فیلم سینمایی فصل هفتم «پایتخت» و اکران نوروزی آن صورت نگرفت و اکنون شاهد فراخوان ساخت فصل هفتم سریال آن هستیم.

پیشتر نیز سارا فرقانی در اینستاگرام خود نوشته بود: «به فضای مجازی توجه نکنید و بدانید که خودم اخبار درست را به شما می‌دهم، در حال حاضر با خبر شدم که ممکن است قصه پایتخت ده سال جلوتر رود و من و نیکا به اقتضای قصه ممکن است بزرگتر شده باشیم، اما هنوز هیچی صد در صد نیست.»

نکته جالب توجه این که برخی رسانه‌ها از نمایش داده نشدن بازپخش فصل ششم این سریال نوشتند. در این خبر آمده بود شبکه «آی فیلم» که از سال گذشته پخش سریال «پایتخت» را شروع کرده بود و فصول مختلف این سریال را به نوبت روی آنتن می‌فرستاد، با پایان فصل پنجم ادامه پخش آن را متوقف خواهد کرد و به جای فصل ششم، سریال «پژمان» را روانه آنتن می‌کند.

باید دید کش و قوس ساخته شدن و نشدن «پایتخت» به کجا می‌انجامد؟!

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • تکذیب پلمب بیمارستان محب مهر به دلیل کشف حجاب
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم