Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@03:25:58 GMT

تولید نقاط کربنی فلورسانس از گوجه فرنگی

تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۸۴۸۷۸

تولید نقاط کربنی فلورسانس از گوجه فرنگی

محققان نشان دادند که با استفاده از یک فرآیند ساده می‌توان از گوجه‌فرنگی، نقاط کربنی تولید کرد. این نقاط که تابش فلورسانس داشته، کاربرد متعددی در حوزه‌های مختلف دارند.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، یک تیم تحقیقاتی به رهبری جینپینگ وانگ از دانشگاه کشاورزی کینگداو مقاله‌ای در نشریه «Nanotechnology» به چاپ رسانده است که در آن روشی برای تولید نقاط کربنی از گوجه‌فرنگی ارائه شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نقاط کربنی دسته‌ای از نانومواد فلورسانس هستند که تحقیقات زیادی روی آن‌ها انجام شده تا به‌عنوان جایگزین رنگ‌های آلی و نقاط کوانتومی نیمه‌هادی به‌کار روند. از آنجایی که این نانومواد به‌تازگی مورد توجه قرار گرفته‌اند، ساز و کار کوانتومی نشر فلورسانس آن‌ها چندان برای دانشمندان شناخته شده نیست. این نقاط کربنی از منابع گوناگونی به‌دست می‌آیند که از آن جمله می‌توان به نانولوله‌های کربنی و زیست‌جرم‌ها (biomass) نظیر میوه، سبزیجات و گل‌ها اشاره کرد. وجود منابع گوناگون تولید این نقاط موجب می‌شود تا خواص فلورسانس آن‌ها نیز با هم متفاوت باشند.
یکی از دلایل استفاده از گوجه‌فرنگی به‌عنوان منبع تولید نقاط کربنی، ارزان قیمت بودن و سادگی فرآیند تولید آن است. در این روش، گوجه فرنگی خرد شده تا به‌صورت پالپ‌ در آید. سپس در گرمای ماکروویو و در آب حل می‌شود. در قدم بعد این محلول سانتریفیوژ شده تا ذرات درشت‌تر جدا شوند و با فیلتراسیون می‌توان پودر جامدی از نانوذرات را تهیه کرد. هر چند این فرآیند ساده است، اما محققان نشان دادند که از آن می‌توان برای تولید نقاط کربنی با کیفیت بالا استفاده کرد.
یکی از مهمترین نتایج این پروژه، شناسایی خواص فلورسانس پرتو فرابنفش این نقاط کربنی است که با استفاده از اثر محدودیت کوانتومی می‌توان آن را کنترل کرد. این ویژگی معمولا در نقاط کربنی که از زیست‌جرم‌ها تولید می‌شود، وجود ندارد.
پژوهشگران این پروژه نشان دادند که با اضافه کردن ترکیبات آلی نظیر اتیلن‌دی‌آمین و اوره می‌توان ابعاد و خواص فلورسانس نانوذرات به‌دست آمده از پالپ گوجه‌فرنگی را تنظیم کرد. ذپژوهشگران نشان دادند که نقاط کربنی تولید شده با این روش بسیار زیست‌سازگار بوده و درصورت تابش لیزر، قادر به انتشار نور هستند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۸۴۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی

مصطفی دارایی نژاد در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر پیش‌بینی‌های قبلی، قیمت هرکیلو گوجه فرنگی در میدان مرکزی نسبت به هفته  قبل ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یافته است.

او قیمت کنونی هرکیلو گوجه فرنگی مرغوب در میدان مرکزی را ۱۵ تا ۱۷ هزارتومان و گوجه فرنگی معمولی را ۱۰ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون بالای ۴ هزارتن گوجه فرنگی در شیراز کشت شده که براین اساس کمبودی در عرضه نداریم و تنها به سبب بارندگی  و تاخیر در برداشت، قیمت با نوساناتی در بازار روبرو می‌شود.

دارایی نژاد با بیان اینکه عرضه پیاز بندرعباس روبه اتمام است، افزود: هم اکنون پیاز دزفول بدست آمده است و برآورد می‌شود که بازار پیاز در ماه آینده به تعادل برسد.

رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان قیمت کنونی هرکیلو پیاز دزفول را ۱۴ تا ۱۵ هزارتومان و پیاز بندرعباس را ۱۸ تا ۲۲ هزارتومان اعلام کرد و افزود: در بازار خرده فروشی با احتساب حداکثر ۳۰ تا ۳۵ درصد سود باید عرضه شود.

او با اشاره به علل نابسامانی بازار محصولات کشاورزی گفت: تا زمانیکه الگوی کشت به طور کامل اجرا نشود، نابسامانی‌ها در بازار ادامه دارد. به رغم گذشت ۳ سال از شعار اجرای مصوبه الگوی کشت، اما تاکنون ۳۰ درصد آن اجرا شده است.

دارایی نژاد ادامه داد:با اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت، برنامه ریزی تولید با احتساب مصرف داخل انجام می‌شود و از طرفی ۱ تا ۱.۵ میلیون تن محصول بیشتری به منظور برنامه ریزی صادرات باید تولید شود.

رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان گفت: ایران به سبب اقلیم چهار فصل جزء معدود کشور‌هایی است که می‌تواند صادرات داشته باشد، اما متاسفانه در برخی مواقع به سبب اتخاد تصمیمات خلق الساعه به بهانه تنظیم بازار، صادرات ممنوع می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اطلاعاتی مهم درباره غذاهای کنسروی
  • افرادی که آلرژی بهاری دارند چه غذاهایی بخورند؟
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • طرز تهیه دمی گوجه یا استانبولی خوشمزه ؛ فوت و فن پختن دمی گوجه در کمترین زمان | با این ترفند سس گوجه فرنگی را خوشمزه کنید
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید
  • خاستگاه بسیاری از غذا‌های ملی ممکن است شما را شگفت زده کند!
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی