Web Analytics Made Easy - Statcounter

EPS  خلاصه اصطلاح earning per share یا سود هر سهم است. هر گاه کل سود پس از کسر مالیات را به تعداد سهام تقسیم کنیم؛ سود هر سهم بدست می‌آید.  P/E هم بر مبنای این تعریف معیاری است که درآمد سالانه یک سهم را با قیمت بازار آن مقایسه می‌کنند.

از مفاهیم دیگر بازار سرمایه «EPS پیش بینی شده» است که سود هر سهم شرکت برای سال مالی که در پیش است پیش بینی می‌شود و منظور از EPS تحقق یافته سود هر سهم است که در دوره مالی گذشته به هر سهم تعلق گرفته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته عبارتی که چالش انگیزترین قسمت محسوب میشود تعدیل EPS است که علی رغم پیش بینی اولیه شرکت‌ها در ابتدای سال مالی ممکن است این سود کمتر یا بیشتر از پیش بینی گردد.

تا کنون EPS پیش بینی شده مبنای تعیین P /E سهم در بازار بورس بود که البته دارای نواقص بسیاری بود.  معمول  بود که شرکت‌های بورسی (غیر از شرکت‌های سرمایه گذاری)  پیش بینی EPS سال آینده خود را قبل از اتمام سال مالی جاری اعلام کنند. این نوع پیش بینی عمدتا بر اساس تفکر مدیریت مجموعه و حتی شاید دور از شرایط واقعی، در اکثر موارد خوشبینانه و گاهی بد بینانه اعلام می‌شد و این پیش بینی مبنای قیمت گذاری سهم در سال آینده می‌شد. چه بسا شرکت‌هایی که علیرغم روند صعودی با  پیش بین‌های بدبینانه سهامداران خود را متضرر می‌کردند یا برعکس شرکت‌هایی که با پیش بینی‌های خوشبینانه و به دور از واقیعت، EPS پیش‌بینی شده را اعلام می کردند و طی سال به دلیل عدم تحقق پیش بینی با تعدیل‌های منفی سنگین مواجه می‌شدند. سهامداران گروه خودرو کاملا این موضوع را درک می‌کنند.

اقدام سازمان بورس برای حذف «EPS پیش بینی شده» تحسین برانگیز است و به نظر می‌رسد شیوه جدید یا اصطلاحا (Trailing Twelve Months) TTM واقعی‌ترین جایگزین به جای EPS باشد، چرا که بر اساس واقیعت‌های موجود شرکت و نه بر اساس تفکرات و اعمال سلایق مدیران آن شرکت‌ها خواهد بود. مبنای محاسبه شیوه جدید بر اساس عملکرد واقعی 12ماه گذشته است. اطلاعات لازم از گزارش‌های میان دوره‌ایی و پایان دوره‌ایی ناشران استخراج می‌شود. به طور مثال اگر شرکتی گزارش‌های 6 ماهه را ارائه کند سود و زیان این دوره با سود و زیان شش ماه آخر سال مالی قبل جمع و P/E محاسبه خواهد شد. شرکت‌های بورسی باید اطلاعات عملکرد ماهانه خود را طی 10 روز در سامانه کدال اطلاع رسانی کنند که کمک زیادی به تحلیگران می‌کند تا تغییرات در EPS پیش‌بینی‌شده شرکت‌ها را رصد کنند .

لازم به ذکر است در راستای شفافیت بیشتر بازار سرمایه، شرکت‌های بورسی ملزم به ارائه گزارش تفسیری مدیریت در کنار صورت‌های مالی 3 و 6 و 9 و 12 ماهه شده‌اند که شامل اطلاعات مفصل و مفیدی برای سهام‌داران خواهد بود.

نویسنده: یوسف اصلانی، تحلیلگر بازار سرمایه

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۶۷۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به  2 میلیون و 304 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی 1400 واحدی به ارتفاع 765 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 8 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 5 هزار میلیارد و 100 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 51 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 163 نماد در محدوده مثبت و 266 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 160 نماد در محدوده مثبت و 180 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود