Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: رشد سریع و اقتصادی، سازگاری با محیط زیست، تکنولوژی تولید ساده و کم هزینه، تغذیه ارزان، هزینه تولید پایین و سودآوری بالای ماهی تیلاپیا هنوز مجوزی برای تولید انبوه این گونه ماهی صادر نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، حسین عبدالحی معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران و محمد کاظم پور رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در نشست خبری با موضوع اهمیت ماهی تیلاپیا و رفع شبهات در مرکز علوم تحقیقات شیلات به بحث و تبادل و بررسی فواید تولید این ماهی در کشور پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در توضیح فواید توسعه آبزی پروری در رابطه با ماهی تیلاپیا عنوان کرد: با تولید این ماهی دستیابی به امنیت غذایی با بیشترین نرخ رشد انجام می‌شود که عامل مهمی در بهبود زندگی مناطق روستایی و عاملی برای کاهش فقر و ایجاد اشتغال در کشور است.

وی افزود: در زمینه تولید ماهی تیلاپیا می‌توان از نهاده‌ها و تکنولوژی‌های کم هزینه استفاده کرد و نیاز محدود به سرمایه گذاری در این بخش وجود دارد و از طرفی نرخ ریسک تولید این محصول پایین تر از سایر تولیدات پروتئینی خواهد بود.

کاظم پور در خصوص اینکه چرا باید تیلاپیا تولید کنیم عنوان کرد: رشد سریع و اقتصادی، سازگاری با محیط زیست، تکنولوژی تولید ساده و کم هزینه، تغذیه ارزان، هزینه تولید پایین و سودآوری بالای از جمله شاخصه‌های تولید این محصول در داخل کشور است.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در ارتباط با تولید این ماهی در سایر کشور‌های جهان گفت: تاریخچه پرورش این ماهی بیش از ۵ هزار سال بوده و گزینه مناسبی برای پرورش در مناطق گرم سیر محسوب می‌شود و دومین گونه پرورشی جهان پس از کپور ماهی‌ها به شمار می‌رود.

وی افزود: سرعت رشد و تولید تیلاپیا ۱۲.۲ درصد بوده و آسیا بزرگترین تولید کننده این ماهی در جهان است و گونه تیلاپیای نیل امکان تولید در آب شور تا ۱۵ ppt را دارد.

کاظم پور با اشاره به روند رو به رشد تولید این محصول در جهان گفت: در حال حاضر ۱۴۰ کشور جهان از جمله چین، مصر، فیلیپین، اندونزی و تایلند تولید را انجام می‌دهند و در این بین چین بزرگترین تولید کننده و آمریکا بزرگترین وارد کننده و مصرف کننده ماهی تیلاپیا محسوب می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با اشاره به اینکه امکان تولید این ماهی به صورت گلخانه‌ای نیز وجود دارد گفت: این ماهی در بسیازری از نقاط کشور امکان تولید دارد و در صورت نبود شرایط اب و هوایی در داخل گلخانه نیز امکان تولید دارد.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران در پاسخ به سوال خبرگزاری میزان مبنی براینکه چه دلایلی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای جلوگیری از تولید ماهی تیلاپیا وجود دارد گفت: طی جلسات برگزار شده بین سازمان شیلات و محیط زیست، از سوی سازمان حفاظت محیط زیست دلایل بسیاری مطرح شد و قرار بر این شد که به صورت محدود در بافق یزد تولید انجام شود، اما هنوز با تولید انبوه این محصول به دلایل مختلف موافقت نشده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری از خبرگزاری میزان مبنی بر اینکه چرا کشور‌های بزرگ جهان با وجود مزایای بالای تولید این محصول، واردات آن را انجام می‌دهند خاطرنشان کرد: بیشتر کشور‌های جهان ممکن است امکان تولید این محصول را نداشته باشند و از طرفی واردات ان را انجام دهند.

پاسخ به این سوال از سوی معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران درحالی مطرح می‌شود که در این نشست خبری از مزایای بالای تولید این محصول و همچنین تولید گلخانه‌ای این ماهی صحبت شده بود و حال جای سوال دارد که کشور آمریکا با وجود امکانات بالا در تولید محصولات چرا واردات را بر تولید این محصول ترجیح می‌دهد و تنها برخی کشور‌ها تولید عمده این محصول را انجام می‌دهند.

رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با رسیدن به تولید انبوه چطور می‌توان نظارت را به طور گسترده بر روی این گونه ماهی داشت، عنوان کرد: مراکز غیرمجاز به طور زیرزمینی کار می‌کنند و در صورت گزارش با آن‌ها برخورد خواهد شد و مراکز معتبر با مجوز شیلات و نظارت آن اقدام به تولید خواهند کرد.

به گزارش میزان هنوز موافقتی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تولید این ماهی گرفته نشده و به دلیل اینکه این ماهی گونه‌ای مهاجم است از این رو سازمان حفاظت محیط زیست با پرورش انبوه آن در داخل کشور مخالف است و بار‌ها نیز این مخالفت خود را اعلام کرده است.

اما بر اساس تفاهم نامه‌ای که سال ۱۳۹۴ بین سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شیلات ایران صورت گرفت مقرر شد پرورش ماهی تیلاپیا به صورت پایلوت در محدوده مرکز تحقیقات بافق یزد آغاز شود و پس از مشخص شدن نتایج در خصوص پرورش آن در کل کشور تصمیم گیری شود.

 در این میان مرکز تحقیقات بافق یزد به دلیل اینکه به هیچ یک از اکوسیستم‌های طبیعی کشور دسترسی ندارد بر اساس تفاهم نامه مذکور با موافقت محیط زیست قرار شده است به شیوه بسته و سرپوشیده تکثیر و پرورش تیلاپیا، آن هم ماهی‌هایی که قابلیت تکثیر و باروری ندارند صورت بگیرد.

صدور مجوز‌های جدید در مورد پرورش و تولید ماهی تیلاپیا منوط بر انجام ارزیابی اثرات ریسک این گونه ماهی خواهد بود و در صورتی که این ارزیابی‌ها انجام شود، در نهایت درخصوص صدور مجوز نهایی تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.


با این حال هنوز تصمیم جدیدی درباره تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا در کشور اتخاذ نشده و در مورد ماهی تیلا‌پیا بحث جدیدی در سازمان وجود ندارد و آخرین تصمیمات همچنان به قوت خود باقی است.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۸۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

 به گزارش تابناک، اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟
فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی