Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز فرش بافی در شهرستان سنندج همچنان در جریان است البته؛ نه نقش و طرح بومی منطقه؛ بلکه به بافت فرش تابلویی که با گلایه های فراوان فرش بافان مواجه است و ادعا می کنند که ما به نفع دلالان گره می زنیم!!!!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، دستان هنرمندش به سرعت تمام گره ها را یک به یک، شانه به شانه هم از رنگ های متعدد می نشاند و بارها و بارها، گره در گره بر این تار و پود می نشاند تا نقشی از خیال که از ذهن بر می آید و با دیدنش بر دل می نشیند، بر دار قالی نمایان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


بافته که بالاتر می رود، نقش ها در هم می آمیزد و همچون تصویری گویا از تمام آرزوهای یک بافنده بر دار قالی هویدا می شود و نفس به نفس، رنگ به رنگ در هم می آمیزد تا دستینه ای شود از عشق، هنر، صنعت و فرش را پدید آورد و زیبایی را معنا بخشد.

 


فرش دستباف از دیرباز با فرهنگ و هنر ایرانی گره خورده است، مردان و زنانی که با هنر دستان خود طرحی بی‎نظیر خلق می‎کنند و به این شکل با انگشتان خود به نخ بی‎جان، جان دوباره‎ای می‎بخشند تا با گره زدن بر دار قالی نقشی از عشق و هنر خلق کنند.

 

 

اما با وجود زیبایی‎های فرش، حکایت بافندگان فرش با تلخی در آمیخته است و مردان و زنان بافنده به امید روزی هستند که شاید طرح‎هایی که با رنج و مشقت بافته‎اند به میزان و ارزش واقعی به فروش برسد.

 


« شاید باور نکنید برای بافت یک تابلو فرش 100هزار تومان دستمزد گرفتم ولی مدتی بعد متوجه شدم همان تابلو فرش را یک میلیون تومان فروخته‌اند.»
اینها را مادر شنو بهاری می‌گوید، او 22 سال دارد و در یکی از روستاهای ژاوه رود زندگی می‌کند به گفته او سود قالیبافی فقط به جیب دلال‌های این کار می‌رود.

 


در شهر و روستای آنها خیلی‌ها از راه قالیبافی امرار معاش می‌کنند چراکه هزینه‌های زندگی بالا رفته و زنان هم مجبور شده‌اند، پا به پای مرد‌ها کار کنند، او ادامه می‌دهد: اینجا کار دیگری برای زنان پیدا نمی‌شود برای همین مجبور هستیم در ازای پول کم برای دلال‌ها قالی و تابلوفرش ببافیم. او می‌گوید تعداد دیگری از دوستان او از راه دامداری امرار‌معاش می‌کنند ولی این کار هم به سرمایه نیاز دارد.

 

 

وی حدود هفت سال است که در خانه‌اش به قالیبافی مشغول است، او ادعا می‌کند روزی ده ساعت کار می‌کند، اما درآمدش در ماه تا به حال بیشتر از 100 هزار تومان نشده است، وی اضافه می‌کند: دلال‌ها موقع خرید هزار جور اشکال از کار ما می‌گیرند تا پول کمی پرداخت کنند، اما بارها دیده‌ام که فرش‌های ما را به چند برابر قیمت می‌فروشند.

 


دلالان و واسطه‎هایی که با خرید ارزان فرش‎های دستباف آرزوهای شیرین بافندگان را به آتش می‎کشند.

 


شنو با اینکه تنها دوران ابتدایی را گذرانده است اما به زیبایی فرش می‎بافد، مهارت بالایی دارد و می‎گوید بافتن از همان کودکی با گوشت و خونم درآمیخته است.

 


بانوی کُردستانی در خصوص آغاز بافتن فرش، می‎گوید، از دوران کودکی کنار مادرم فرش دستباف را آموزش دیده‎ام و تاکنون آن را ادامه داده‎ام.

 


وی می‎گوید، رنج‎ها، سختی‎ها و درآمد ناچیز بافت فرش را به خاطر علاقه‎ام تحمل می‎کنم و از مسؤولان انتظار دارم بافندگان فرش را حمایت کنند.


تابلو فرش های وارداتی رونق فرش کردستان را از بین برده است

 

نادر احمدی از فرش فروشان قدیمی شهر سنندج نیز به خبرنگار ما می گوید: متاسفانه فرش کردستان رونق گذشته خود را از دست داده و مورد بی مهری قرار گرفته است.


وی اظهار می کند: دیگر مثل گذشته کسی فرش کردستان را خریداری نمی کند و شاید هم صادر نمی شود.


احمدی یکی از دلایل بی رونق شدن فرش کردستان را وجود تابلو فرش هایی می داند که از تبریز وارد کردستان می شود.


وی با اشاره به اینکه با وجود دستمزدی که بابت این نوع فرش به قالی بافان کردستانی داده می شود دیگر هیچ کس حاضر به بافت فرش کردستان نیست، اضافه می کند: در دو سال اخیر فرش کردستان، نسبت به گذشته بیشتر از رونق افتاده است.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۰۸۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیردریادار ایرانی : آمادگی کامل ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت : ما آمادگی کامل برای پشتیبانی نخبگان و بخش‌های علمی کشور برای حضور در قطب جنوب را داریم، بر این اساس دولت در حال آماده سازی برای حضور دائمی در قطب جنوب است.

امیردریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به پیشرفت شگرف نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در ۴۵ سال بعد از انقلاب اسلامی که کشور در همه ابعاد در شرایط تحریمی و توطئه دشمنان قرار داشته است، انقلاب اسلامی در نقطه شروع خود حتی سیم‌خواردار هم نداشت.

وی افزود : اما انقلاب از داشته‌های خود که مردم و جوانان نخبه بود بهره برد و امروز نه تنها در منطقه خاورمیانه، بلکه در جهان حرف اول را می‌زند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: هدف اصلی ایجاد پایگاه در قطب جنوب مطالعات علمی است، یعنی جامعه علمی و نخبگانی کشور در آن حضور پیدا خواهند کرد، در همه کشور‌های دنیا که پایگاه در قطب جنوب دارند ارتش‌ها صرفاً پشتیبان کننده است.

امیردریادار ایرانی تاکید کرد: ما آمادگی کامل برای پشتیبانی نخبگان و بخش‌های علمی کشور برای حضور در قطب جنوب را داریم، بر این اساس دولت در حال آماده سازی برای حضور دائمی در قطب جنوب است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • ارزش افزوده در شهرهای کوچک ناچیز است و باید این قانون اصلاح شود
  • عادت های به ظاهر بی ضرری که با آن ها ندانسته به سلامت خود صدمه می زنیم
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • جیب پرپول سرخابی‌ها و صنعتی‌ها در نقل و انتقالات / جزئیات شرایط تخفیف قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • امیردریادار ایرانی: ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب آمادگی دارد/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم
  • امیردریادار ایرانی : آمادگی کامل ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب/ حرف اول را در جهان می‌زنیم + فیلم