Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛اسمعیلی‌فلک، اعضای تیم دو نفره مخترعان دستگاه مدل‌سازی فیزیکی سازه‌های خاک منجمد اهداف این طرح را مدل‌سازی فیزیکی شرایط واقعی حاکم بر پروژه‌ها در آزمایشگاه و در مقیاس کوچک‌تر، توسعه تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی جهت مطالعه بر روی رفتار سازه‌های خاک منجمد، پایین آوردن هزینه‌ها و ارتقاء قابلیت اطمینان طراحی روش انجماد مصنوعی زمین و کاهش هزینه مدل‌های فیزیکی مورد استفاده در آزمایشگاه‌ها با بهره‌گیری از کد پردازش تصویر PIV اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اینکه ارتقاء و توسعه شبکه حل و نقل در مناطق شهری اغلب منجر به عملیات گودبرداری و تونل‌سازی می‌شود، یادآور شد: امروزه روش‌های متفاوتی به منظور بهسازی و نگهداری موقت گودبرداری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که هر یک از این روش‌ها دارای معایب قابل توجهی هستند. به عنوان مثال تمامی این روش‌ها با توجه به فرآیند تولید و یا وارد کردن ماده مصنوعی به آب زیزمینی یا خاک دارای مشکل زیست محیطی بوده و بحث آلایندگی در آنها مطرح است.

وی افزود: در همین راستا هیچ‌کدام از این روش‌ها در تمامی انواع خاک‌ها قابل استفاده نیستند. مشکل آب زیرزمینی نیز استفاده از آنها را محدودتر می‌کند. در مقابل روشی وجود دارد که در بعد مدل‌سازی فیزیکی آزمایشگاهی مورد استفاده قرار نگرفته است؛ روش انجماد مصنوعی زمین به عنوان یک روش بدیع مطرح می‌شود که نه تنها از لحاظ فنی و اقتصادی قابل قبول است بلکه دوست‌دار محیط زیست بوده و در تمامی انواع خاک‌ها و شرایط آب زیرزمینی قابل استفاده است.

به گفته وی این روش هیچ ماده شیمیایی و سمی‌ وارد خاک و آب زیرزمینی نمی‌کند و موجب تغییر بافت خاک نمی‌شود.

اسمعیلی‌فلک، مهم‌ترین مزیت این دستگاه را مدل‌سازی فیزیکی دیوار خاک منجمد و سایر سازه‌های خاک منجمد بیان و اضافه کرد: از دیگر مزیت‌های این دستگاه می‌توان به هزینه پایین مدل‌سازی فیزیکی به دلیل استفاده از روش پردازش تصویر PIVاست، بنابراین دیگر نیازی به سنسورها، تنش سنج‌ها، کرنش سنج‌ها و دیتالاگر گران قیمت نخواهد بود.

به گفته وی امکان اعمال بار قائم به میزان 4 هزار کیلوگرم به عنوان سربار در مدل‌های فیزیکی، اعمال بار به صورت تنش کنترل در محدوده دلخواه و ثابت نگهداشتن آن، امکان مدل‌سازی سازه‌های خاک منجمد تا دمای و با دقت، اعمال بار به صورت تنش کنترل در محدوده دلخواه و ثابت نگهداشتن آن، ایجاد تغییر در ضخامت سازه خاک منجمد مورد تحلیل و طراحی، امکان مدل‌سازی سربارهای مختلف از لحاظ مساحت (هندسه سیستم) و عدم پیچیدگی بیش از حد دستگاه و استفاده راحت از آن را می‌توان از دیگر مزیت‌های این دستگاه بیان کرد.

دانش‌آموخته دانشگاه تبریز، مطالعه بر روی رفتار دیوار خاک منجمد در گودبرداری‌های روباز، مطالعه بر روی رفتار نگهدارنده موقت تونل‌ها قبل از اجرای لاینینگ نهایی، قابلیت مدل‌سازی فیزیکی انجماد مصنوعی زمین مطابق شرایط مرزی و هندسه دقیق در پروژه‌های ساخت و ساز زیرزمینی و بررسی تاثیر کاهش و تغییرات دما در بازه 0° C تا -25° C بر رفتار انواع سازه‌های ژئوتکنیکی خاک منجمد از دیگر قابلیت‌ها و کاربردهای صنعتی این دستگاه است.

این مخترع تصریح کرد: انتظار می رود با توجه به عدم وجود چنین دستگاهی در سطح دنیا، تقاضاهای قابل توجهی داشته باشد و به ویژه از کشورهایی که از تکنولوژی انجماد زمین بهره می‌برند که به نظر می‌رسد آینده بسیار خوبی از لحاظ توفیق آن در بازار کسب و کار خواهد داشت.

اسمعیلی‌فلک اضافه کرد: برای طراحی و ساخت این دستگاه در مدت زمان دو سال حدود 60 میلیون ریال هزینه شده است.

دستگاه مدل‌سازی فیزیکی سازه‌های خاک منجمد به عنوان سیستم نگهدارنده خاک از سوی اعضای تیم دو نفره (هوشنگ کاتبی استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز و مهزاد اسمعیلی‌فلک، فارغ‌التحصیل دکترای عمران- ژئوتکنیک این دانشکده) طراحی و ساخته شده است و همچنین پروفسور اکبر جوادی، استاد گروه ژئوتکنیک دانشکده فنی اکستر کشور انگلستان مشاوره این طرح را بر عهده داشت.

طبق بررسی‌های انجام شده در منابع ثبت اختراع داخل و خارج کشور، تاکنون هیچ دستگاهی جهت مدل‌سازی دیوار خاک منجمد با قابلیت انجام آزمایش در شرایط مرزی و هندسه‌های مختلف طراحی و ساخته نشده است.

گفتنی است: در کشور چین و آمریکا دستگاه‌هایی جهت انجام آزمایش‌های استاندارد ابداع و ثبت شده‌اند که به کلی با دستگاه موجود متفاوت هستند.

 

انتهای پیام/ش

دستگاه مدل سازی سازه‌های خاک منجمد درتبریزطراحی و ساخته شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۸۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم بازیان معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور شامگاه سه شنبه در نشست کارگروه مولدسازی دارایی‌های دولت در استان هرمزگان؛ هدف از اجرای طرح مولد سازی را ایجاد جاذبه و تسریع در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام کشور دانست و اظهار داشت: بعضاً شاهد مقاومت‌هایی در برابر اجرای طرح مولدسازی هستیم که این مقاومت‌ها در بسیاری از موارد حاصل نگاه مدیران است چرا که آن‌ها از علاقه‌ای ندارند در زمان مدیریتشان ملکی را از دست دهند.

وی افزود: برخی از مدیران از دست دادن املاک را در مولدسازی مانند بازگشت بودجه به خزانه عیب می‌دانند در حالی که مولدسازی حُسنی بزرگ برای مدیران به شمار می‌آید و کاری جهاد گونه است.

بازیان گفت: اعتقاد ما این است که مولدسازی به جایی نخواهد رسید مگر اینکه سه اصلِ از دستگاه، با دستگاه و برای دستگاه در آن رعایت شود چنانچه معتقدیم تا زمانی که خود دستگاه‌های اجرایی به این درک نرسند و پای کار انجام مولدسازی نیایند این طرح به سرانجام نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: یکی از راه‌های تشویق دستگاه‌های اجرایی به مولد سازی این است که منابع حاصل از مولدسازی برای خود دستگاهِ اجراییِ صاحب ملک هزینه شود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور راهبردِ از استان، با استان و برای استان را دیگر رویکرد مولدسازی در کشور دانست و اظهار داشت: مولد سازی در مدیریت زمانی و فرآیندی دچار مشکل بود از این رو اختیارات مولدسازی را به استان‌ها واگذار کردیم و تنها کاری که در پایتخت انجام می‌شود قیمت‌گذاری نهایی است که آن هم به زودی به استان‌ها واگذار خواهد شد و اختیارات استان‌ها و استانداران برای اجرای این طرح بیشتر خواهد شد.

بازیان تاکید کرد: مردم باید نتیجه حاصل از مولدسازی را لمس کنند؛ مطمئن باشید اگر بیمارستانی که به دلیل کمبود اعتبارات با تأخیر در بهره‌برداری روبرو بوده یک روز هم زودتر افتتاح شود آثار و برکات آن برای جامعه سرازیر خواهد شد و اگر به دلیل تعللی که مدیری داشته به دلیل کمبود تخت بیمارستانی نفری جان خود را از دست دهد آن مدیر نیز در مرگ آن شخص مسئول خواهد بود.

وی بیان‌کرد: متأسفانه در استان هرمزگان شاهد وجود پروژه‌هایی هستیم که بیش از یک دهه با تأخیر در بهره‌برداری روبرو بوده‌اند در حالی که می‌توان این پروژه‌ها از طریق منابع مولد سازی به سرانجام رساند.

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی، خاطرنشان‌کرد: در شرایط محدودیت‌هایی که کشور در حوزه بودجه با آن روبرو است با اجرای مولد سازی می‌توان منابعی در حد بودجه جاری کشور را به کمک تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آورد و بسیاری مسائل را مرتفع کرد.

کد خبر 6099778

دیگر خبرها

  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد
  • نحوه تولید پروفیل زد سوله
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • ذخیره‌سازی ۳۰ میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری هرمزگان
  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • ساخت ۱۰ سازه هنری آجری در مراغه