Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد ـ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان یزد از کاهش ۹۰ درصدی میزان بارندگی‌ها در یزد خبر داد و گفت: در سال آبی جاری تنها ۲.۹ میلی‌متر باران در یزد باریده است.

مهدی جوادیان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه امسال نیز استان یزد شاهد ادامه روند خشکسالی بوده است، اظهار داشت: میزان بارش‌ها در استان یزد در سال آبی جاری تنها ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹ میلیمتر بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از کاهش ۹۰ درصدی برخوردار بوده و این به معنای استمرار خشکسالی در یزد است.

وی از یزد به عنوان کم‌بارش‌ترین استان کشور یاد کرد و بیان داشت: تغییر نوع بارش‌ها همچنین دخالت برخی عوامل انسانی سبب کاهش روان‌آب‌ها نیز شده است.

جوادیان زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر استان یزد از ۳ هزار و ۸۴۶ حلقه چاه، ۳۸۷ دهنه چشمه و ۲ هزار و ۶۳۰ رشته قنات به عنوان منابع آبی بهره‌مند است، افزود: از این منابع سالانه هزار و  میلیون مترمکعب برداشت انجام می‌شود.

برداشت سالانه ۸۳۳ میلیون مترمکعب آب تنها از طریق چاه‌های عمیق و نیمه عمیق

وی، بیشترین برداشت‌ها را مربوط به چاه‌های عمیق و نیمه عمیق دانست و عنوان کرد: از این طریق سالانه ۸۳۳ میلیون مترمکعب آب از منابع زیرزمینی برداشت می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان یزد با تاکید بر اینکه منابع آبی استان یزد اکنون در معرض تهدید قرار گرفته است، تصریح کرد: حفر و بهره‌برداری چاه‌های غیرمجاز همچنین آلوده کردن منابع آب، ذخیره سازی و برداشت غیرمجاز آب، توسعه کشت و مصرف بی‌رویه آب در حوزه کشاورزی و افزایش صنایع پرآب‌خواه و آلاینده از اصلی‌ترین عواملی است که منابع آب زیرزمینی استان یزد را تهدید می‌کند.

جوادیان زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه میزان برداشت واقعی آب از منابع آب زیرزمینی با میزان برداشت مجازی که در مجوزها عنوان شده، متفاوت است و این نشان از برداشت غیرمجاز دارد که لازم است برای مقابله با آن ساز و کارهای جدی طراحی شود.

ایجاد فروچاله‌ها بر اثر برداشت بی‌رویه و غیرمجاز از منابع آب زیرزمینی

وی یادآور شد: نمونه محرز این برداشت ‌های غیرمجاز در دشت یزد ـ اردکان اتفاق می‌افتد به نحوی که میزان واقعی برداشت از منابع این منطقه ۲۱۲ میلیون مترمکعب در سال است در حالی که پروانه های برداشت مجاز از چاه‌های کشاورزی در این دشت، عدد ۱۷۷ را نشان می دهد.

جوادیان زاده ادامه داد: در کویر ابرکوه نیز در سال گذشته میزان افت آب‌های زیرزمینی ۱۴۰ سانتیمتر بوده که این برداشت سبب نشست زمین و ایجاد فروچاله‌ها و از بین رفتن آبخوان‌ها شده است.

اجرای طرح احیا منابع آب زیرزمینی نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها

وی، یکی از مهمترین راهکارها برای کاهش برداشت آب از منابع زیرزمینی در حوزه کشاورزی را اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب اعلام کرد و افزود: در این راستا طرح خاموشی زمستانه چاه‌های کشاورزی در حال اجرا است.

جوادیان زاده خاطرنشان کرد: برای اجرای هرچه بهتر این طرح نیاز به همکاری و حمایت تمامی دستگاه‌های اجرایی در استان است.

وی همچنین تصریح کرد: در کنار اجرای همه راهکارها نظیر جلوگیری از حفر و بهره برداری از چاه‌های غیرمجاز و ... باید فرهنگ مصرف آب را نیز در میان مردم به ویژه کشاورزان تغییر دهیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰

امتداد - نرخ دلار تلگرامی که از اواخر فروردین‌ماه روند نزولی به خود گرفته، حالا در کف کانال ۶۰ و در آستانه نفوذ به دامنه ۵۰ قرار دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، نرخ دلار غیررسمی کانال‌های تلگرامی که از ابتدای امسال روند صعودی داشت و اواسط فروردین‌ماه به مرز ۷۰ هزار تومان هم رسیده بود، در روندی کاملاً نزولی هم اینک در حال مبارزه برای حفظ کانال ۶۰ هزار تومان و جلوگیری از سقوط به دامنه ۵۰ هزار تومان است.

کانال‌های تلگرامی که معمولاً وظیفه نرخ‌سازی را بر عهده دارند و معمولاً نرخ هر روز را بالاتر از قیمت کف بازار اعلام می‌کنند، از صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ قیمت‌ها را به نیمه پایین کانال قیمتی ۶۰ هزار تومان کاهش داده‌اند. البته برخی از این کانال‌ها مظنه خرید ۵۹ هزار را هم اعلام می‌کنند، اما برخی دیگر در حال مقاومت در برابر حمایت روانی ۶۰ هزار تومان هستند.

البته در بازار آزاد تهران وضعیت متفاوت است و جو سنگین فروش و جا زدن خریداران که از مدتی قبل شروع شده، عملاً حمایت ۶۰ را واگذار کرده و وارد کانال ۵۹ هزار تومان شده است؛ اگر چه خریدار دلار ۵۹ هزار تومانی به‌سختی پیدا می‌شود.

دلار از روز‌های پایانی سال قبل روند صعودی و البته مشکوکی را شروع کرده بود که اوج آن دلار ۷۰ هزار تومانی در نیمه دوم فروردین ماه و هم‌زمان با حمله اسرائیل به ایران و لحظه‌شماری برای پاسخ ایران بود. با این حال پاسخ قاطع و تاریخی ایران در شامگاه ۲۵ فروردین همچون آب سردی بر پیکر بازار ارز بود و با روشن شدن ناتوانی صهیونیست‌ها در پاسخ مجدد، روند ریزشی دلار آزاد عملاً از اواخر فروردین‌ماه کلید خورد.

حالا با گذشت کمتر از سه هفته از این تحولات، نرخ دلار در ریزشی مستمر از ۷۰ به ۶۰ هزار تومان رسیده و یکی پس از دیگری در حال از دست دادن حمایت‌های قیمتی است.

البته به موازات تحولات سیاسی، اتفاقات دیگری هم افتاد که بازار ارز به خوبی آن را دریافت و در پیش‌بینی‌های خود لحاظ کرد. خبر‌هایی که پس از سفر اخیر رئیس کل بانک مرکزی ایران به عربستان درباره گشایش‌های ارزی جدید منتشر شد، برای فعالان بازار معنای خاصی داشت.

کریمی، معاون بین‌الملل بانک مرکزی هفته گذشته درباره سفر فرزین به ریاض گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.

او همچنین گفت: بانک مرکزی طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تأمین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تأمین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد، چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملاً تأمین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.

معاون بین‌الملل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: توانستیم پرداخت حج عمره امسال را از محل منابع مسدودی خودمان به بانک‌های عربستانی منتقل کنیم، اما هدف اصلی در این سفر این بود که این پرداخت‌ها را تبدیل به یک رابطه پولی و بانکی با بانک‌های ذی‌ربط در عربستان کنیم که بتواند برای پرداخت‌های عربستان به صورت پایدار درآید.

گفتنی است تسهیل و افزایش دسترسی ایران به منابع ارزی خود در خارج، بهبود درآمد‌های نفتی و فروکش کردن التهابات سیاسی در کنار کنترل تورم، نقدینگی و پایه پولی در یک سال اخیر، روند کاهش انتظارات تورمی در کل اقتصاد به‌ویژه در بازار ارز را بهبود داده است که می‌تواند با ریزش بیشتر نرخ دلار هم بینجامد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان