Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@06:34:20 GMT

یادداشت | بلاک چین از نگاه زاکربرگ

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۶۴۶۰۸

یادداشت | بلاک چین از نگاه زاکربرگ

میزآنلاین > فضای سایبر - همشهری آنلاین:
تمرکززدایی قدرت با زنجیره بلوکی یا همان بلاک چین (blockchain) به مثابه یک چالش تکنولوژیک سال ۲۰۱۸ طرف توجه مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک قرار گرفته است

هر سال یک چالش جدید دارم؛ اینکه باید چیز تازه‌ای یاد بگیرم و حرف جدیدی برای گفتن داشته باشم. من از سال 2009 به بعد، تمام ایالت‌های آمریکا را دیده‌ام، حدود 590 کیلومتر راهپیمایی کرده‌ام، یک سیستم هوشمند برای خانه‌ام نصب کرده و 25کتاب هم خوانده‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به جز اینها زبان مندرین چینی را هم آموخته‌ام. زمانی که من این‌کارها را می‌کردم، اقتصاد شکل و شمایل دیگری داشت و حالا دگرگون شده. آن روزها فیس‌بوک به اندازه امروز سوددهی نداشت و ما باید روی شیوه اجرای مدل تجاری‌مان تمرکز می‌کردیم.

این‌روزها دوباره به همان حس و حال برگشته‌ام. جهان این‌روزها خشمگین است و آدم‌هایش از هم جدا به‌نظر می‌رسند. در چنین فضایی فیس‌بوک کار زیادی برای انجام‌دادن پیش رویش می‌بیند. من برای امسال - سال2018 میلادی- یک چالش برای خودم درنظر گرفته‌ام. می‌خواهم مشکلات جهان، دست‌کم آنهایی را که به تنهاشدن آدم‌ها مربوط می‌شود حل کنم.

ما نمی‌توانیم جلوی تمام اشتباهات یا سوءاستفاده‌هایمان را بگیریم اما همین الان خطاهایی در زمینه جلوگیری از سوءاستفاده از ابزارهای فیس‌بوک می‌بینیم که تلاش خواهیم کرد آنها را به شکلی حل کنیم. ما قرار است از ابزارهای جدیدی استفاده کنیم که جلوی دخالت دیگران را در ارتباط انسان‌ها با یکدیگر بگیرد. چنین رویکردی بیشتر از آنکه یک تصمیم یا چالش شخصی باشد به رفتاری برمی‌گردد که ما باید در سازمان‌مان آن را پیاده‌سازی کنیم. ما در سال جدید با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهیم بود که آنها را باید با کمک متخصصانی در حوزه تاریخ، شهرنشینی، فلسفه سیاسی، رسانه و حکومت در میان گذاشته و آن را با ابزاری به نام فناوری به نتیجه برسانیم. من دنبال این هستم تا گروهی از متخصصان را در حوزه‌ای که گفتم، دور هم جمع کنم و از آنها بخواهم با کمک هم دنبال راه‌حل‌های جدید بگردند. یکی از جالب‌ترین پرسش‌هایی که هم‌اکنون پیش‌روی ما مطرح است، متمرکز کردن راه‌های ارتباطی یا تمرکززدایی است. بسیاری از ما به دنیای فناوری روی‌ آورده‌ایم چون باور داریم که تمرکززدایی و بیرون‌کردن قدرت از دست عده‌ای خاص، در نهایت باعث قدرتمندتر شدن مردم می‌شود. نگاه مردم در دهه‌های 1990 و 2000 میلادی این بود که تکنولوژی می‌تواند با پخش کردن یک قدرت بزرگ - که تا آن زمان در اختیار عده معدودی بود - توازن قدرت را در دنیا به‌وجود بیاورد.

امروز اما بسیاری از مردم ایمان‌شان را به آن قول و قرار اولیه از دست داده‌اند. این روزها چند کمپانی فناورانه قد علم کرده‌اند و برخی دولت‌ها با کمک آنها از شهروندان‌شان جاسوسی می‌کنند. در چنین شرایطی مردم باور دارند که فناوری برخلاف قول و قرار گذشته‌اش باعث شده قدرت در دست عده‌ای معدود قرار بگیرد؛ درصورتی‌که هدف اولیه‌اش کاملا برعکس این بود. این روزها راه‌های جدیدی برای تمرکززدایی با کمک تکنولوژی فراهم شده است. پول‌های دیجیتال که به یک سیستم قدیمی وابسته نیستند یا سیستم‌های رمزگذاری‌شده‌ جدیدی که داده‌ها و اطلاعات را به‌صورت امن منتقل می‌کنند، بخشی از راه‌حل‌هایی هستند که با استفاده از سامانه بلاک‌چین یا «زنجیره بلوکی» اجرا شده و هدفشان این بوده که به آرمان فیس‌بوک عمل کنند؛ یعنی قدرت را در دست عده زیادی از مردم پخش کنند. چالش بزرگ این است که به سختی می‌توان چنین سیستمی را کنترل کرد. به همین دلیل باید مطالعات گسترده و عمیقی در این حوزه صورت بگیرد، مزایا و معایب آن بیرون آمده و در نهایت به‌صورت یک راه‌حل فناورانه روی سیستم‌های ما پیاده شود. امسال، سالی بسیار جدی و مهم برای پیشرفت فیس‌بوک و دنیای تکنولوژی خواهد بود. امیدواریم بتوانیم با مطالعه و کار مشکلاتمان را در کنار هم حل کنیم.

منبع: صفحه فیسبوک مارک زاکربرگ

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۶۴۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقاضای پلیس از مردم: از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند

به گزارش خبرآنلاین،سردار علی ولی‌پور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ درپی دستگیری عامل ضرب و شتم یک شهروند با زنجیر در تهران با نگارش یادداشتی تاکید کرد که در تهران، هیچ مجرمانه‌ای برای قانون‌شکنان به پایان نمی‌رسد. در ابتدای این یادداشت آمده است: « بدون شک فرد اراذل و اوباشی که وقیحانه در برابر چشمان تعداد زیادی از شهروندان اقدام به ضرب و شتم بیرحمانه یکی از مسافران اتوبوس بی آرتی کرده بود هرگز گمان نمی‌کرد که شهروندی مسئول و متعهد در آن شرایط پر از استرس، شجاعانه در حال تصویربرداری از اقدامات مجرمانه اوست و دیری نخواهد گذشت که سردی دستبند همکارانم بر دستهای آلوده‌اش خواهد نشست.»

ایسنا در خبری نوشت:در ادامه این یادداشت آمده است:‌« این اتفاق شیرین توسط کارآگاهان پلیس آگاهی رقم خورد تا بار دیگر به مجرمان و قانون‌شکنان ثابت شود پایتخت جای عرض اندام و اوباش‌گری خلافکاران نیست. اراذلی که گمان می‌کنند می‌توانند آرامش و امنیت شهروندان را با رفتارهای هنجارشکنانه و زیاده‌خواهی‌های خود برهم بزنند، کافی است نگاهی به اخبار حوادث خبرگزاری‌ها وروزنامه‌ها بیاندازند تا با زنجیره‌ای از اخبار کشفیات و دستگیری‌های پلیس آگاهی روبه‌رو شوند.»

رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ همچنین نوشت:‌ « شاید شروع یک پرونده با قانون‌شکنی یک مجرم آغاز شود اما این کارآگاهان پلیس آگاهی هستند که پایان بندی آن را با دستگیری متهم مربوطه رقم می‌زنند. افسران شایسته این پلیس در تلاشی بی‌وقفه و شبانه‌روز برای مقابله با جرائم و آسیب‌ها کوچک‌ترین سرنخ‌ها و مستندات را با هدف شناسایی مجرمین و احقاق حق مالباختگان و قربانیان دنبال می‌کنند. اینجانب به عنوان سکاندار پلیس آگاهی پایتخت به استناد عملکرد درخشان همکارانم در پرونده اتوبوس بی‌آرتی و همچنین دستگیری زورگیران اتوبان صدر و بسیاری موارد دیگر این اطمینان خاطر را به شهروندان می دهم که پلیس در مسیر برقراری امنیت و آرامش ساکنان پایتخت از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد و مجرمان بدانند، تعدی به حقوق هر یک از ساکنان پایتخت از سوی کارآگاهان متعهد و غیرتمند پلیس آگاهی بی پاسخ نخواهد ماند.»

ولی‌پور گودرزی در پایان این یادداشت نیز درخواستی را از مردم مطرح کرد و نوشت:‌ « در پایان از شهروندان گرامی دعوت می‌کنم تا در برابر اتفاقات پیرامون خود بی تفاوت نبوده و با مستندسازی از آسیب‌ها و جرائم و قانون‌شکنی‌ها یاری‌گر پلیس در اشراف اطلاعاتی بر اتفاقات پایتخت باشند.»

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900712

دیگر خبرها

  • رئیس پلیس آگاهی تهران: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • پلیس آگاهی: مردم از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • تقاضای پلیس از مردم: از قانونشکنی‌ها فیلم بگیرند
  • زن خبرساز در سخنرانی رئیسی
  • آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی
  • پدیده مشکوکی که این روزها بین جوانان مُد شده!
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • این روزها همه گریه می‌کنند، بخصوص گلرها!
  • ۸ یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و بورکینافاسو امضا شد
  • بیت‌ کوین کمیاب‌ترین دارایی دنیا شد