Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از انجام غربالگری سرطان کولورکتال در دو مرکز بهداشت شرق و غرب اهواز به عنوان پایلوت کشوری خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سمیرا رزاقی در نشست خبری پویش ملی مبارزه با سرطان که در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: آلودگی هوا اثر مستقیم در شیوع و بروز برخی از سرطان‌ها و اثر غیرمستقیم در شیوع و بروز برخی دیگر از سرطان‌ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سرطان‌های سر و گردن و سرطان‌های ریه، سرطان‌هایی هستند که به طور مستقیم در مراجع علمی جهان ثابت شده که آلودگی هوا موجب افزایش بروز آن‌ها می‌شود. همچنین سرطان‌های سیستم گوارش و سیستم مجاری ادراری سرطان‌هایی هستند که به طور غیرمستقیم با آلودگی هوا ارتباط دارند. سایر عوامل محیطی و غیرمحیطی نیز بر بروز سرطان‌های دیگر تاثیر دارند.

این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با بیان اینکه سطح سواد سلامت مردم خوزستان با سایر استان‌ها متفاوت است، تصریح کرد:سطح سواد سلامت مردم خوزستان در رده یکی مانده به آخر قرار دارد در حالی که ما در عصری قرار داریم که عصر سرطان است، شرایط محیطی خوبی نیز نداریم لذا باید  سطح سواد و آگاهی مردم را بالا ببریم.  

رزاقی با بیان اینکه در هر سرطان چهار سطح وجود دارد، خاطرنشان کرد: در برخی سرطان‌ها مثل سرطان پستان که شایع‌ترین سرطان زنان در جهان است اگر بیمار در سطح یک و دو به دست ما برسد می‌توانیم بیماری را کاملا درمان کنیم ولی اگر این بیمار با سطح سه و چهار به ما مراجعه کند نه تنها در ایران بلکه در هیچ جای دنیا قابل درمان نیست و  تنها می‌شود آن را کنترل کرد.

وی افزود: از سال 94 در راستای افزایش سواد سلامت مردم با همکاری معاونت درمان و معاونت بهداشتی شروع به برگزاری کارگاه‌هایی برای زنان شاغل در ادارات کردیم و خودمراقبتی در مقابل سرطان‌هایی که قابل تشخیص زودهنگام و پیشگیری هستند را آموزش دادیم که در این زمینه تاکنون 35 کارگاه برگزار شده است ولی متاسفانه این کارگاه ها تنها در اهواز برگزار شدند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: از سال 94 در بیمارستان گلستان اهواز به صورت رایگان معاینه سرطان پستان و آموزش معاینه توسط خود فرد شروع شد.

رزاقی با بیان اینکه اکثر سرطان‌های شایع قابل درمان هستند، تصریح کرد: سرطان پوست، سرطان پروستات و سرطان کولورکتال قابل درمان هستند ولی برخی از سرطان‌ها مثل سرطان تومور مغزی و سرطان ریه را در هیچ جای دنیا نتوانسته اند به طور کامل درمان کنند.

این متخصص رادیولوژی و آنکولوژی عنوان کرد: سرطان دهانه رحم، پستان و کولورکتال در طرح بهداشتی وزارت‌خانه در قالب طرح ایراپن، مورد غربالگری و پیشگیری قرار می گیرند که اگر زودتر تشخیص داده شوند، تفاوت‌های زیادی در زندگی بیماران ایجاد می شود.

رزاقی بیان کرد: دو مرکز بهداشت شرق و غرب اهواز در قالب طرح ایراپن به عنوان پایلوت در کشور غربالگری سرطان کولورکتال را آغاز کرده اند. غربالگری سرطان پستان نیز در همه خانه‌های بهداشت انجام می‌شود. تنها غربالگری سرطان دهانه رحم را شروع نکرده ایم که امیدواریم در آینده نزدیک آغاز شود

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۸۶۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه

رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین