Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیته ملی برنامه ریزی فنلاند گفت: ارزش حرفه معلمی باید ارتقاء پیدا کند و معلمان باید از جایگاه اجتماعی و حقوق قابل قبولی برخوردار باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، در دو روز پایانی هفته گذشته، پارک علم و فناوری سمنان میزبان برگزاری کارگاهی بین المللی با هدف آشنایی با سیستم آموزشی کشور فنلاند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میهمان ویژه این کارگاه دو روزه، خانم ایوا پنتیلا، عضو کمیته ملی برنامه ریزی درسی کشور فنلاند بود. در این کارگاه دو روزه، ساختار کلی آموزش و پرورش فنلاند و نیز ساختار تربیت معلم در این کشور مورد ارزیابی قرار گرفت. این کارگاه به همت  مجتمع آموزشی جوانه ها(نابغه های کوچولو) برگزار شد.

در حاشیه برگزاری این همایش گفتگوی کوتاهی با خانم پنتیلا داشتیم که مشروح آن را از نظر می گذرانید:

مرآت- از دیدگاه شما مهم ترین نقص در سیستم آموزشی ایران چیست؟

شاید بچه ها باید قدری آزادی عمل بیشتری داشته باشند. البته می دانم که والدین به دلیل شاخصه های فرهنگی ملت ایران با این موضوع مخالفند. بنابراین نمی توانم بگویم که حتی این مساله هم نامطلوب است چراکه فرهنگ هرگز نامطلوب نیست.

مرآت- نقطه آغاز حرکت به سمت برساختن یک سیستم آموزشی مترقی و پویا در فنلاند کجاست؟

تربیت معلم نقطه آغاز است! ارزش حرفه معلمی باید ارتقاء پیدا کند و معلمان باید از جایگاه اجتماعی و حقوق قابل قبولی برخوردار باشند. این امر سبب می شود که مردم معلم شدن را طلب کنند. افراد باید این حرفه را انتخاب کنند نه این که مجبور باشند که معلم شوند!

مرآت- عالی ترین چشم اندازِ بلندمدتی که برای نظام آموزش و پرورش فنلاند تعیین کرده اید چیست؟

هدف اصلی این است که مردم بتوانند از رفاه مطلوبی برخوردار شوند و فنلاند نیز بتواند در مسابقه اقتصادی میان کشورهای اروپایی، رتبه خوبی را به دست آورد. ما اکنون به واسطه سیستم آموزشی فنلاند به این هدف دست یافته ایم و هدف ما این است که بتوانیم جایگاهی که اکنون به آن دست یافته ایم را حفظ کنیم. اگر به فنلاند نظر کنید می بینید که به اندازه ایران منابع ندارد.

فنلاند جنگل های انبوه و مغز دارد! به همین دلیل هم هست که آموزش در کشور فنلاند بسیار حیاتی است.

مرآت- برخی از کارشناسان معتقدند که شغل معلمی(به شکل فعلی) در آینده منقرض خواهد شد و مرشدها(mentor) جای معلم ها را خواهند گرفت. شما سیر تطور شغل معلمی را چگونه می بینید؟

حرفه معلمی البته از بین نخواهد رفت اما توسعه پیدا خواهد کرد. ما همواره به مسند معلمی نیاز خواهیم داشت اما همانگونه که همه چیز پیشرفت خواهد کرد، حرفه معلمی هم پیشرفت خواهد کرد.

مرآت- مشهور است که بهره هوشی ایرانیان بالاست! شما بهره هوشی ایرانیان را چطور می بینید؟

(می خندد) من البته کارشناس هوش نیستم! اما افرادِ ایرانی که تا کنون با آن ها برخورد داشته ام بسیار منطقی به نظر می رسند.

مرآت- بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید سپاسگزارم.

من هم از شما و همکارانتان تشکر می کنم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۳۵۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟

غزال زیاری: دنیای رباتیک مدرن مملو از ماشین‌های ساخت دست بشر است که از دنیای حیوانات تقلید می‌کنند؛ از سگ‌های ربات که در استادیوم‌ها به نقشه‌برداری می‌پردازند تا ربات‌های اکتشافگری که با الهام از بابا لنگ دراز ساخته شده‌اند؛ هر چیزی را که تصور کنید، در این جمع وجود دارد. پیشرفت‌ در سیستم‌های هوش مصنوعی، مواد مصنوعی جدید و چاپ سه‌بعدی باعث بهبود توانایی این ربات‌ها در دویدن، بالا رفتن و دور زدن موانع شده است.

ولی حتی با وجود پیشرفت‌های فنی و سرمایه‌گذاری‌های هنگفت در صنعت رباتیک طی سال‌های اخیر، ماشین‌های مکانیزه هنوز هم در رقابت با نمونه‌های بیولوژیک خود (حیوانات)، فاصله زیادی دارند و عقب‌ترند. همین مشاهدات، عملا زیربنای مطالعات جدیدی شده که توسط گروهی از محققان انجام شده و نتایج آن در مجله Science Robotics منتشر شده است.

محققان برای انجام این بررسی، پنج "زیرسیستم" مختلف مرتبط با دویدن را مدنظر قرار داده و به مقایسه آنها بین حیوانات و همتایان روبات‌شان پرداختند. حیواناتی که استخوان و بافت‌ دارند، شاید در نگاه اول، از هر حیث جزئی، بدتر و ضعیف‌تر از ربات‌ها و ماشین ها به نظر برسند. اما محققان در جریان این بررسی متوجه شدند که مزایای واقعی این حیوانات، در کنترل پیچیده و به هم پیوسته آنها بر بدن‌هایشان است و همین قابلیت همکاری روان، باعث می‌شود تا این حیوانات چیزی فراتر از یک مجموعه اجزای جداگانه باشند.

تام لیبی، مهندس ارشد تحقیقات بین‌المللی SRI و یکی از نویسندگان مقاله، در این رابطه گفت: « ما در جریان این تحقیق متوجه شدیم که به جز در موارد استثنایی جزئی، زیرسیستم‌های مهندسی عملکرد بهتری نسبت به معادل‌های بیولوژیکی‌شان داشتند و گاهی حتی به مراتب بهتر از آنها عمل می‌کردند. در عین حال کاملا واضح است که اگر بخواهیم در سطح کلی سیستم، حیوانات را با ربات‌ها مقایسه کنیم، حیوانات از نظر حرکت، شگفت‌انگیزند و ربات‌ها هنوز نتوانسته‌اند به گرد پای حیوانات برسند.»

بهره‌گیری حیوانات از پیچیدگی‌های زیستی و نسل‌های فرگشت

هر یک از پنج محقق این پروژه روی یکی از زیرسیستم‌های خاص مرتبط با دویدن حیوانات و ربات‌ها متمرکز بودند. این سیستم‌ها به پنج زیرشاخه "قدرت"، "قاب"، "فعالیت و عملکرد" ، "احساس" و "کنترل" تقسیم شدند. به شکل انفرادی، ربات‌ها تقریبا در همه این زیرشاخه‌ها، از حیوانات پیشی می‌گیرند. مثلا در مورد قاب‌ها (چارچوب‌ها) ربات‌های مجهز به بدنه‌ فیبر کربنی سبک و مستحکم می‌توانند ساختارهای جرمی بزرگ‌تری را بدون خم شدن در مقایسه با استخوان‌های حیوانات پشتیبانی کنند. محققان حتی به این نتیجه رسیدند که سیستم کنترل کامپیوتری یک ربات از نظر زمان تاخیر و پهنای باند کلی از سیستم عصبی حیوانات، عملکرد بهتری دارد.

با این حال اگرچه ربات‌ها ظاهراً قطعات مجزای قوی‌تر و مستحکم‌تر دارند ولی حیوان‌ها در انسجام دادن به قطعات مجزا و ساخت یک "کل" منسجم، ماهرترند.وقتی که در محیط‌های واقعی، حیوانات و ربات‌ها را مورد آزمایش قرار می‌دهید، این تفاوت به وضوح آشکار می‌شود.

این در حالی است که ربات‌های جدیدتر می‌توانند سریع شتاب بگیرند و حتی حرکات آکروباتیک انجام دهند ولی از نظر روان بودن و سازگاری در مقایسه با همتایان بیولوژیکی خود (حیوانات) عملکرد ضعیف‌تری دارند. گاهی ربات‌ها در زمین‌های سخت به دردسر می‌افتند، اما حیوانات این توانایی را دارند که بدون هیچ زحمتی بر موانعی مانند گل، برف، پوشش گیاهی و آوار غلبه کنند و بدون فکر کردن این کار را انجام خواهند داد.

مکس دونلان، استاد گروه فیزیولوژی زیست‌پزشکی و حرکت‌شناسی دانشگاه فریزر در این باره توضیح داد: «یک حیوان وحشی می‌تواند هزاران کیلومتر در زمین‌های ناهموار حرکت کند و یک بز کوهی به راحتی روی صخره‌های واقعی جای پایی پیدا می‌کند که حتی به چشم نمی‌آید و به راحتی از صخره‌ها بالا می‌رود؛ سوسک‌ها حتی در شرایطی هم که پای‌شان را از دست بدهند، می‌توانند بدون کاهش در سرعتشان به حرکت ادامه دهند. ولی ما هیچ رباتی با این میزان استقامت، چابکی و استحکام نداریم.»

سبقت ربات‌ها از حیوانات

حیوانات هم‌چنین برتری بزرگ دیگری نیز دارند: زمان. گرچه ربات‌های مدرن در چند دهه گذشته واقعاً پیشرفت کرده‌اند ولی حیوانات میلیون‌ها یا در برخی موارد میلیاردها سال این روند فرگشتی را طی کرده‌اند که این یکامتیاز ذاتی و چشمگیری برای حیوانات نسبت به مهندسی است. اما از سوی دیگر، کار تحسین‌برانگیز ربات‌ها آن بوده که این شکاف را با سرعت خیره‌کننده‌ای پر کرده‌اند. از همین رو محققان خوشبینند که ربات‌ها در روزگاری نه چندان دور، بتوانند از حیوانات پیشی بگیرند.

پروفسور سام باردن، دانشیار گروه مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه واشنگتن در این باره گفت: «روند پیشرفت ربات‌ها خیلی سریع‌تر است؛ چرا که فرگشتی بدون جهت است. راه‌هایی وجود دارد که به لطف مهندسی ربات‌ها می‌توانیم خیلی سریع‌تر از فرگشت با انتخاب طبیعی حرکت کنیم؛ اما باید این را هم در نظر داشت که فرگشت، شروع بزرگی در گذشته دور داشته است.»

محققان امیدوارند این یافته‌ها بتواند به توسعه آینده ربات‌های دونده کمک کند. سازندگان ربات‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از این یافته‌ها، تصمیم بگیرند که بیشتر وقت و تلاش‌شان را روی یکپارچه‌سازی اجزای آنها متمرکز کنند تا بتوانند سخت‌افزار قوی‌تر و بهتری بسازند. درسی که ما از زیست‌شناسی می‌گیریم این است که گرچه بهبودهای بیشتر در اجزا و زیرسیستم‌ها مفید است، اما بهترین فرصت برای بهبود ربات‌های دونده، بهره‌گیری بهتر از قطعات موجود به نظر می‌رسد.

منبع: popsci

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899702

دیگر خبرها

  • معلم انقلابی باید در کشور تربیت شود
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • جذب بیش از ۱۰۰۰ دانشجو معلم در گیلان
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است
  • آغاز اردوی تیم ملی کشتی فرنگی
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟