Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاداسلامی در گردهمایی سراسری استادان معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع تحول در علوم انسانی و نقش آن در غنابخشی به دروس معارف اسلامی، تحول در علوم انسانی را یکی از ضرورت‌های مهم عرصه آموزش عالی کشور دانست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام دکتر ابراهیم کلانتری در افتتاحیه این نشست ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: این نشست به منزله یادواره آیت‌الله حائری شیرازی شناخته می‌شود و دلیلش این است که در چهلمین روز رحلت آن استاد گرانقدر و شخصیت اخلاقی ممتاز در عصر کنونی قرار داریم، به همین خاطر این نشست با نام آیت‌الله حائری مزین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شاید در دوره معاصر اگر بخواهیم شخصیت‌های بزرگ اخلاقی و اسوه‌های علم و عمل را نام ببریم نام آیت‌الله حائری شیرازی در ردیف‌های اول این فهرست قرار می‌گیرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد با اشاره به ویژگی‌های ممتاز شخصیتی آیت‌الله حائری شیرازی عنوان کرد: ایشان حقیقتا یک انسان حکیم به معنای واقعی متخلق به اخلاق اسلامی، یک انسان صاحب نفس، یک نمونه اخلاق و تقوا که سال‌های سال با همه وجود تمام زندگیش را وقف اسلام و انقلاب کرد.

کلانتری با اشاره به برخی از ویژگی‌های آیت‌الله حائری مثل مردم‌داری، اخلاق، عرفان، زهد، تقوا و تواضع وی افزود: اگر بخواهیم از حکمت ایشان سخن بگویبم ده‌ها جلد کتاب می‌شود و حقیقتا در چنین ایامی جای خالی ایشان را با همه وجود احساس می‌کنیم.

کلانتری تحول در علوم انسانی را یکی از موضوعات این نشست اعلام کرد و ادامه داد: تحول در علوم انسانی از مباحث مهمی است حقیقتا از واجبات روزگار ما است و اگر در فرمایشات امام خمینی(ره) تامل شود، ایشان یکی از پرچمداران اصلی تحول در علوم انسانی بودند، هم تحول در دانشگاه و هم حرکت به سمت رسیدن به دانشگاه اسلامی به تمام معنا.

وی ادامه داد: ما به عنوان استادان معارف اسلامی در این موضوع احساس مسئولیت می‌کنیم، سال ۶۰ و ۶۱ که دروس معارف اسلامی در جدول آموزشی دانشگاه‌ها تعبیه شد یکی از اهداف اصلی تحول در علوم انسانی بود یعنی استاد معارف اسلامی پرچمدار تحول در علوم انسانی دانشگاه‌ها باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد با اشاره به گذشت ۴ دهه از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مسئله تحول در علوم انسانی یکی از ضرورت‌های مهم عرصه آموزش عالی کشور است و همه ما در این زمینه مسئولیت داریم.

کلانتری بیان کرد: دومین موضوع این نشست دستاوردهای انقلاب اسلامی است که در نشست استادان و مدیران گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاد در تهران صحبت شد و اینکه دستاوردهای انقلاب اسلامی چه بوده و به پرسش‌های دانشجویان چگونه باید پاسخ دهیم.

به گزارش خبرنگار ایسکانیور و به گفته معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، تحولات منطقه و مسائل داخلی از جمله موضوعاتی است که در این نشست دو روزه به بحث و بررسی گذاشته می‌شود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۳۱۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • قدردانی جمعی از استادان و شخصیت‌های حوزوی از آیت‌الله جوادی آملی
  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای در قم برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب چهارشنبه در قم 
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • رقابت ۱۵هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان جنوبی