Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، رئیس کمیسیون عمران مجلس در رابطه با ضعف مدیریتی دستگاه های دولتی مانند فرودگاه‌ها و راهداری‌ها گفت: نواقص، کم‌کاری و ایراد خودتان و شرایط بی‌پولی‌تان را به دوش مردم نیندازید.

 

رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: ما عملکرد‌ها و مجموعه‌های زیرمجموعه وزارت راه را عملکرد قابل دفاعی نمی‌دانیم:

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ضمن ارزیابی خود نسبت به عملکرد وزارت راه و شهرسازی نسبت به بحران به وجود آمده در پی بارش برف، اظهارداشت: برخی مدیران ما هستند که هرکجا ضعفی نشان می‌دهند و نمی‌توانند کاری انجام دهند بلافاصله می‌گویند اعتبار و پول نداریم؛ در صورتی که این مسئولان در زمانی این مسئولیت را پذیرفتند که شرایط کشور را می‌دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط اقتصادی کشور همین است و شما در چنین وضعیتی این مسئولیت را پذیرفته‌اید.



وی با بیان اینکه طبیعی است که ما در کشور بحران زلزله، برف و موارد دیگر را داریم لذا دستگاه‌های مربوطه باید آمادگی لازم را داشته باشند، افزود: آنچه که ما متوجه شدیم این است که دستگاه‌های مربوطه می‌گفتند فکر نمی‌کردیم با این حجم از بارش برف روبرو شویم همچنین تجهیزات و امکانات‌مان در مجموع کم است و به لحاظ امکانات ضعیف هستیم.

رضایی کوچی در ادامه عنوان کرد: به نظر من هر دو بهانه ذکر شده از سوی مسئولان و دستگاه‌ها رد است و به هیچ عنوان قابل قبول نیست چرا که سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده بود که ما بارش برف در منطقه خواهیم داشت و باید در این راستا آمادگی می‌داشتند. همچنین باید تجهیزات و امکاناتی که می‌توانستند از تجهیزات بخش خصوصی و امکانات پیمانکاران استفاده کنند که این کار را نکردند که در این رابطه از نظر کمیسیون عمران مجلس ضعیف عمل کردند.

وی همچنین تصریح کرد: نهایتاً کوتاهی‌های ذکر شده از سوی دستگاه‌ها باعث نارضایتی و ناراحتی مردم شد البته اعتبارات بحران کشور را در قالب ماده ۱۰ و ۱۲ در اختیار سازمان برنامه و بودجه قرار دادیم که این‌ها هم به موقع به دستگاه‌ها تخصیص نمی‌دهند و باعث شده است دستگاه‌ها از ظرفیت مالی پیش‌بینی شده استفاده نکنند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد با اشاره به اینکه دستگاه‌ها، فرودگاه‌ها و سازمان راهداری کشور واقعاً در بحث بحران بسیار ضعیف عمل کردند، گفت: شهرداری تهران هم عملکرد بسیار ضعیفی در این زمینه داشت، بنده بلافاصله فردای روز بحران از آن‌ها خواستم که از مردم عذرخواهی کنند و عنوان کردم که اگر واقعاً ضعیف عمل کردید از مردم پوزش بخواهید و قطعاً مردم عذرخواهی شما را می‌پذیرند، اما اینکه بخواهید وظایف خود را به دوش مردم بیاندازید و بگویید مردم مقصر هستند و مردم همکاری نکردند و یا زنجیر چرخ نبستند این ظلم به مردم است. نواقص، کم‌کاری و ایراد خودتان و شرایط بی‌پولی‌تان را به دوش مردم نیندازید.

وی همچنین خاطرنشان کرد: انتقاد بنده این است که نظام ما اینقدر بیچاره نشده است که برای چند گریدل آنهم برای برف‌روبی گرفتار شود و نتواند تأمین مالی کند لذا در این رابطه دستگاه‌ها ضعیف عمل کردند.

رضایی ادامه داد: ما در قالب ماده ۴۹ آئین‌نامه داخلی مجلس که مسئله‌ای پیش می‌آید گزارش نظارتی خود را تهیه کرده و به صحن علنی مجلس ارائه می‌دهیم در این رابطه هم به این نتیجه رسیدیم که دستگاه‌ها در این رابطه بسیار ضعیف عمل کردند و ما گزارش نظارتی‌مان را در این رابطه به صحن ارائه خواهیم داد تا بتوانیم این مشکلات را حل کنیم و اگر خلاء قانونی در این رابطه وجود دارد آن را برطرف کنیم.

وی در خاتمه گفت: ما عملکرد‌ها و مجموعه‌های زیرمجموعه وزارت راه را عملکرد قابل دفاعی نمی‌دانیم، اما هنوز استیضاح وزیر راه را به ما ارائه نکرده‌اند.

فارس

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۶۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به منظور تعیین چارچوب‌های لازم برای ارائه خدمات به جامعه معزز ایثارگری کشور، قوانین و مقررات متنوعی وضع شده که یکی از مهم‌ترین آنها، قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است. به رغم گذشت بیش از ۱۰ سال از تصویب این قانون، تاکنون ارزیابی دقیقی از عملکرد آن از سوی دستگاه‌های متولی، به ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت نپذیرفته و همین مسئله سبب ایجاد تفاسیر مختلف از میزان و دلایل اجرایی نشدن آن شده است.

دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی،  در گزارشی با عنوان «ارزیابی عملکرد قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران (۳)؛ بررسی فصل معیشت و رفاه» در این باره آورده است که نظام اسلامی به‌منظور پاسداشت و تکریم از جامعه ایثارگران کشور، به‌عنوان پرچم‌داران فرهنگ ایثار و جهاد، قوانین و الزامات سیاستی متعددی را طی سالیان گذشته مصوب و اجرا کرده است. یکی از مهم‌ترین قوانین این حوزه «قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران» است که پس از سیاست‌های کلی ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ( ۱۳۸۵.۰۲.۱۶) مهم‌ترین سند کشور در این عرصه به‌شمار می‌رود و تکالیف دولت و تمامی دستگاه‌های اجرایی را در قبال حقوق ایثارگران معزز و خانواده محترم آنان تعیین کرده است. 

* عملکرد مالی و عملیاتی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران 

این گزارش مطرح می‌کند که باوجود گذشت بیش از ۱۰ سال از تصویب این قانون، تاکنون ارزیابی دقیقی از عملکرد آن از‌سوی دستگاه‌های متولی، به‌ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت نپذیرفته و همین مسئله زمینه ایجاد تفاسیر مختلف از میزان و دلایل عدم اجرای آن را فراهم کرده است. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با توجه به مفاد ماده (۷۴) این قانون و با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای نخستین‌بار در کشور، عملکرد مالی و عملیاتی قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را به تفکیک فصول قانون جامع و به تفکیک موضوع مواد هر فصل از قانون، با تمرکز بر سال‌های اجرای قانون برنامه ششم توسعه کشور طی دوره (۱۴۰۰-۱۳۹۶) مورد ارزیابی کارشناسی قرار داده است. 

تاکنون ارزیابی دقیقی از عملکرد آن از‌سوی دستگاه‌های متولی، به‌ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت نپذیرفته و همین مسئله زمینه ایجاد تفاسیر مختلف از میزان و دلایل عدم اجرای آن را فراهم کرده است

* ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط

در این گزارش بیان می‌شود که با توجه به حجم بالای احکام مربوط به فصول هشت‌گانه قانون، ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط در قالب سلسله‌گزارش‌ها (به تفکیک و با توجه به حجم فصول) ارائه خواهد شد. این گزارش سومین گزارش از مجموعه گزارش‌های ارزیابی عملکرد قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران است که به بررسی احکام فصل ششم (حوزه معیشت و رفاه) می‌پردازد. 

* پرداخت حقوق و مزایای مشمولین

این گزارش ادامه می‌دهد که یافته‌های تحقیق حاضر نشان داد که پیرامون فصل معیشت و رفاه، به‌رغم اجرای برخی اقدامات همچون «پرداخت حقوق و مزایای مشمولین این قانون ازسوی بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط»، «برخورداری از معافیت‌ها، خدمات و تسهیلات پیش‌بینی شده، شامل کاهش بهای بلیط، ارائه خدمات ترددی، سهمیه حج تمتع و موارد دیگر مصرح در قانون» و همین‌طور «حمایت‌های قضایی و اختصاص بخشی از سهمیه صدور پروانه سردفتری و وکالت و مجوز کارشناسان رسمی دادگستری به مشمولان»، چالش‌هایی نیز در مسیر اجرای احکام این فصل دیده ‌می‌شود که از آن جمله می‌توان به «عدم تشکیل صندوق ذخیره ایثارگران»، «عدم پیش‌بینی اعتبار برای اجرای برخی از خدمات تعیین شده در این قانون»، «عدم دسترسی به اطلاعات مربوط به بهره‌مندی ایثارگران از حمایت‌های قضایی» و «عدم پرداخت فوق‌العاده ایثارگری به ایثارگرانی که مستخدم دولت نیستند و حقوق حالت اشتغال نیز دریافت نمی‌کنند (به‌دلیل عدم تصویب آیین‌نامه اجرایی درخصوص ماده (۵۱) این قانون)» اشاره کرد. 

در این گزارش راهکارهایی اجرای بهینه دو فصل مورد اشاره کرد و پیشنهاد داد که اعتبارات مورد نیاز برای ارائه خدمات موضوع این فصل در بودجه سالیانه دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط پیش‌بینی شود، آیین‌نامه اجرایی ماده (۵۱) این قانون جهت شفاف‌سازی مشمولین و تعیین میزان و نحوه ارائه خدمات مربوط تصویب شود، ارتباط الکترونیکی بین بنیاد شهید و امور ایثارگران (درخصوص خدمات حمایت قضایی) و قوه ‌قضائیه و وزارت دادگستری ایجاد شود، با توجه به مفاد ماده (۵۷) این قانون موضوع بازخرید مرخصی ایام اسارت آزادگان غیرشاغل غیرحالت اشتغال تعیین تکلیف و درخصوص ماده (۴۱) و ابهامات آن نیز از طریق آیین‌نامه اجرایی رفع ابهام شود. 

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احتمال ثبت‌نام عمره در ماه‌های آینده
  • ورود جانبدارانه نمایندگان فرماندار به انتخابات مطلقاً ممنوع است
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شکل مستمر رصد می‌شود
  • بررسی ویژگی های انواع گیت کنترل تردد
  • بررسی مطالبات مردم احمد آباد اردکان
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • آخوندی: توانستیم یک مجموعه ورزشی مخروبه را دوباره فعال کنیم
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران