Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان تنها رقابت قرآنی بین دانشجویان به شمار می‌رود که دبیرخانه آن با هماهنگی‌های صورت گرفته با آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران مستقر است و مسئولیت برپایی آن نیز به سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور سپرده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اهمیت این رقابت‌ها و تأثیرگذاری آن در بُعد بین‌المللی، برپایی مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان می‌تواند نقش مؤثری در توسعه فرهنگ قرآنی و نشان دادن توانمندی‌های قرآنی جوانان کشورمان داشته باشد، اما متأسفانه مسؤولان استفاده از این فرصت را نادیده می‌گیرند و به برپایی آن توجه چندانی ندارند، تا جایی که نه تنها ردیف بودجه مشخصی برای این رقابت‌ها مصوب نمی‌کنند بلکه به برگزاری مسابقات هم اهتمام چندانی ندارند و به فکر تأمین هزینه‌های آن نیستند.

این بی‌توجهی‌ها موجب شد ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانشجویان مسلمان که قرار بود سال 1395 به میزبانی مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در 2017 برگزار شود، به دلیل عدم تأمین هزینه‌ها و اعتبارات لازم به تعویق بیفتد و پس از آن نیز نهادی به منظور حمایت از مسابقات وارد میدان نشد تا تنها مسابقات بین‌المللی برای دانشجویان مسلمان را حمایت کند.

البته مسؤولان نیز چندان اطلاع‌رسانی مناسبی برای برپایی یا عدم برپایی آن نداشتند تا اینکه چندی پیش صابر فرزام رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در گفت‌وگویی با فارس از آمادگی برای واگذاری این رقابت‌ها به نهادهای مرتبط و تلاش برای برپایی آن در سال 1397 خبر داد.

پس از آن آیین‌نامه اجرایی مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان منتشر و بر اساس آن مقرر شد این مسابقات هم‌زمان با مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در اردیبهشت‌ماه سال 1397 برگزار شود.

در این آیین‌نامه اجرایی این رقابت‌ها جوایز برگزیدگان نسبت به سال‌های گذشته با کاهش چشمگیری همراه بود، به طوری که بر اساس آیین‌نامه اجرایی پنجمین دوره این رقابت‌ها، جوایز نفرات اول تا سوم هر رشته به ترتیب 10، 8 و 5 هزار دلار و در چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان به نفرات اول تا سوم به ترتیب 30، 20 و 15 سکه بهار آزادی تعلق گرفت اما امسال این جوایز به 5، 3 و 2 هزار دلار کاهش یافته است.

حمیدرضا صابر فرزام رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه جوایز ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان هنوز قطعی نشده است، گفت: با توجه به اینکه این رقابت‌ها ردیف بودجه خاصی ندارد، به همین دلیل نحوه برگزاری آن در هر سال و حتی جوایز آن با سال‌های گذشته ممکن است با تفاوت‌هایی همراه باشد.

وی با بیان اینکه جوایز هر دوره متناسب با شرایط مالی و جذب حمایت و مشارکت‌ها است، افزود: سال گذشته شهرداری تهران وارد عمل شد و اعطای جوایز پنجمین دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان را بر عهده گرفت اما امسال به دلیل مشکلات مالی و نهایی نشدن برخی مشارکت‌ها، هنوز جوایز برگزیدگان قطعی نشده است.

صابرفرزام با اشاره به آمادگی سازمان اوقاف برای مشارکت با این مسابقات، خاطر نشان کرد: با توجه به وضعیت موجود با کاهش جوایز روبرو هستیم اما امیدواریم بتوانیم با حمایت نهادها شاهد برپایی باشکوه این رقابت‌ها باشیم.

به گزارش فارس، ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم دانشجویان مسلمان از 2 تا 7 اردیبهشت‌ماه 1397 مطابق با 22 تا 27 آوریل 2018 در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۱۱۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان در سفر یک‌روزه خود به استان فارس با محمدهادی‌ایمانیه استاندار این استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

داداش‌پور در این دیدار که با هدف بررسی حداکثرسازی جذب دانشجویان بین‌المللی برگزار شد، گفت: جذب دانشجویان بین‌المللی علاوه بر تقویت تعاملات بین‌المللی، به تحقق اهداف مهمی مانند ارتقاء کیفیت آموزش، افزایش درآمد و پیشرفت علمی و فناورانه کشور نیز کمک شایانی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که امروزه کشورها با ارتقای سطح همکاری‌ها و تبادلات بین‌المللی علمی نه تنها مشروعیت جانبی و منزلت کسب می‌کنند بلکه به نوسازی اقتصاد و کارآمدی فناوری خود مدد می‌رسانند، افزود: تحرک دانشجویان در سطح جغرافیای جهان قادر خواهد بود زمینه‌های تسهیل انتقال فناوری، همچنین ظهور نوآوری‌های رادیکال را فراهم کرده و بازار علم و نظام عرضه و تقاضای آموزش عالی را نیرومند سازد و تراکم و انباشت مناسبی از نیازها و کالاهای جدید فرهنگی و نرم‌افزاری را سامان دهد و این تراکم که همراه با تنوع و غنای فرهنگی حاصل می‌شود در واقع موتور محرک توسعه علمی محسوب می‌شود.

رییس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و آموزشی منحصر به فرد استان فارس، یادآور شد: دانشگاه‌های این استان توانایی و قابلیت جذب دانشجویان بین‌المللی را دارند و این امر در صورت تحقق همه جانبه آن می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه منطقه و کشور ایفا کند.

رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی خاطرنشان ساخت: بی‌شک ارتباط نزدیک با جوامع بین‌المللی، باعث ارتقاء شهرت دانشگاه‌ها و در مجموع کشور در دایره نظام علمی دنیا شده و با تحقق تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی شاهد رشد و گسترش مراکز آموزشی و به تبع آن کشور خواهیم شد و به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی بیشتر وقوف خواهیم یافت.

داداش‌پور با اشاره به اینکه دانشجویان بین‌الملل باید از امکانات و خدمات بهره‌مند باشند؛ تصریح کرد: پشتیبانی زیرساختی و خدماتی، حمایت آموزشی و فرهنگی از جمله خدماتی است که دانشجویان بین‌الملل باید از آن به خوبی برخوردار باشند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از تلاش‌های سازمان امور دانشجویان ایجاد یک محیط دوستانه برای دانشجویان بین‌المللی است تا بتوانند سفیران خوبی برای معرفی جاذبه‌های تحصیل در ایران باشند.

استاندار فارس نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: استان فارس آمادگی دارد تا با توجه به چشم‌انداز دولت سیزدهم یعنی مرجعیت علمی کشور ایران و گسترش زبان فارسی به عنوان مرکز جذب دانشجویان بین‌المللی قرار گیرد.

وی ادامه داد: جذب دانشجویان بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است زیرا برای کشور منفعت‌های زیادی دارد و سبب پیشرفت همه‌جانبه آن می‌شود.

کد خبر 6097375

دیگر خبرها

  • دومین پیروزی شطرنج باز خوزستان در مسابقات بین المللی امارات
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد
  • میزبانی رقابت‌های بین‌المللی کشتی جام تختی به زنجان رسید
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • تکلیف جدا شدن فیروزکوه و دماوند و ری از تهران مشخص شد
  • «منم بچه مسلمان» از شبکه پویا و قرآن
  • هندبال قهرمانی جوانان آسیا/ حریفان ایران مشخص شدند
  • رقابت ۱۸۰ فرهنگی در مسابقات قرآن و عترت درمبارکه
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی