Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز علی درویشی گفت: شهرستان شوش در استان خوزستان از قدیمی ترین سکونتگاه‌ های جهان با قدمتی ۹ هزارساله است شهری که از ۷ هزار سال پیش از میلاد تا دوران سلجوقیان در آن زندگی و پویایی جاری بوده است و از آن دوران تا دوره قاجاریه خالی از سکنه شد. محوطه گسترده و عظیم به جا مانده از تاریخ مردم باستان توسط باستان شناسان در دوران قاجاریه باردیگر نامی جهانی یافت و آرام آرام در این زمان بود که بومیان جویای کار از دیگر شهرها به این محوطه باستانی مهاجرت و در حاشیه آن خانه سازی کردند تا به عنوان کارگر هیات باستان شناسی را همراهی و شوش جدیدی را پایه گذاری کنند تا امروزه گردشگران و مسافرانی از سراسر جهان به بازدید این کهن شهر مذهبی و باستانی سفر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود : در این راستا انجمن دوستداران میراث فرهنگی شوش مانند سالهای گذشته و همسو با ستاد تسهیلات نوروزی شهرستان و با همکاری پایگاه جهانی شوش و اداره میراث فرهنگی و گردشگری این شهرستان برنامه های خود راجهت اطلاع رسانی و پذیرایی از میهمانان نوروزی در نوروز ۱۳۹۷ به اجرا می رساند.

دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی شهرستان شوش اعلام کرد: حدود30 نفر از اعضای این انجمن در قالب راهنمایان گردشگری در محوطه های تحت پوشش شهرستان مانند کاخ آپادانا ، قلعه باستانی ، موزه شوش و کاخ اردشیر (شائور) مستقر شده اند که علاقه مندانه و به صورت افتخاری بدون هیچ چشمداشتی گردشگران نوروزی را راهنمایی و با تاریخ و تمدن شوش و ایران آشنا می کنند.

درویشی افزود: از دیگر اقداماتی که این انجمن به مانند سال های گذشته در محوطه جهانی شوش انجام می دهد توزیع بروشور و برگه های نظر سنجی در بین مسافران است.

وی تاکید کرد: نوروز امسال تمام کوشش انجمن برآن بوده در فضایی فرهنگی و تاریخی بدور از هر گونه تنش با ساماندهی و برنامه ریزی های دقیق مسئولان شهری و پایگاه میراث جهانی شوش و اداره میراث فرهنگی از ازدحام بی رویه جمعیت در کنارغرفه های در ورودی محوطه جهانی شوش جلوگیری شود تا بدین جهت در حفظ و حراست هرچه بیشتر محوطه های باستانی اهتمام ورزیده شده و در فضایی آرام تر مسافران از این محوطه ها بازدید به عمل آورند.

درویشی با اشاره به فعالیت های پایگاه شوش حین و پس از ثبت جهانی در شوش ، ساماندهی و ثبت اشیا بدست آمده از کاوش هیات های باستان شناسی ساماندهی و ثبت آجرنوشته های بدست آمده از کاوش های شوش و چغازنبیل، ساماندهی موزه باستان شناسی شوش، مرمت و خوانا سازی پلان معماری ترانشه شهر شاهی(شهر پانزدهم)، مرمت و خوانا سازی پلان معماری کاخ آپادانا، مرمت و خوانا سازی پلان معماری کاخ اردشیر دوم(کاخ شائور)، مرمت و استحکام بخشی قلعه باستان باستان شناسی شوش، آشنایی دانش آموزان و کودکان با صنایع دستی و تاریخ شوش، برگزاری مراسمات فرهنگی ، تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه حفاظت و مرمت اشیا، تجهیز و راه اندازی سالن اطلاع رسانی، جنب موزه باستان شناسی شوش ،ساماندهی مسیر بازدید از محوطه باستانی شوش ،تهیه و نصب تابلوهای اطلاع رسانی در سطح محوطه، تجهیز و راه اندازی اتاق کتیبه ها، جنب قلعه باستان شناسی شوش(گاراژ گیرشمن) را از جمله اقدامات موثر و مفید در جهت ایجادمرمت و حفاظت آثار تاریخی ،فرهنگ سازی و ایجاد فضای موثر و مطلوب جهت بازدید مسافران برشمرد.

700

شوش شوش دانیال دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی شهرستان شوش علی درویشی سفرهای نوروزی بازدید از شوش

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۲۷۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف «گذرگاه مردگان»

باستان‌شناسان با استفاده از لیزر «لیدار» مجموعه‌ای از بقایای نادر دوران نوسنگی را کشف کردند که در زمین زراعی واقع در ایرلند پنهان شده بود. برخی باستان‌شناسان احتمال می‌دهند این سازه‌ها به مردگان اختصاص داشته و مسیری برای عزاداری دسته‌جمعی و یا انتقال مردگان به بهشت ‌بوده باشد.

به گزارش ایسنا، بررسی با لیزر «لیدار» صدها بنای سازه‌ای ماقبل تاریخ را که قبلاً کشف نشده بودند، از جمله پنج مورد نادر را که در بخش‌هایی از زمین‌های کشاورزی در حومه ایرلند واقع شده‌اند، آشکار کرد.

«لایوساینس» درباره این کشف تازه نوشته است: باستان‌شناسان با استفاده از لیزر «لیدار» که در آن یک هواپیما از بالای سر پرواز می‌کند و یک دستگاه، ارتعاش‌های لیزری را به زمین پرتاب می‌کند، سازه‌هایی را در «ویکلو» واقع در شرق ایرلند کشف کرده‌اند. این ارتعاش‌ها به اشیاء‌ برخورد می‌کند و سپس بازمی‌گردد و از این طریق به محققان کمک می‌کند که به نقشه توپوگرافی منطقه دست پیدا کنند.

منطقه‌ای که توسط محققان مورد بررسی قرار گرفته است، در طول دوران نوسنگی پیشین (که از حوالی ۳۷۰۰ پیش از میلاد آغاز می‌شود) عصر برنز میانه و متأخر (۱۴۰۰ تا ۸۰۰ پیش از میلاد) مورد استفاده مردم قرار می‌گرفت.

البته، بر اساس گزارشی که بیست و پنجم آوریل ۲۰۲۴ در ژورنال «آنتیکیتی» منتشر شده است، شواهدی از حضور انسان در فاصله ۲۰۰۰ ساله بین این دو دوره تاریخی که با نام دوره «نوسنگی میانه» شناخته می‌شود، تا پیش از این اکتشاف، به ندرت مشاهده شده بود.

 به رغم سال‌ها فعالیت کشاورزی که به بخشی از این بقایای باستانی آسیب رسانده است، بررسی‌های «لیدار»، مدل‌های سه‌بعدی از این محوطه پر از سازه، از جمله چندین سازه تاریخی کمیاب را که در حقیقت محوطه‌های طولانی، باریک، خاکی و در عین‌حال بزرگ هستند و برای اهداف آیینی مورد استفاده قرار می‌گرفتند و با نام «کورسوس» (گونه‌ای سازه یادمانی در دوران نوسنگی) شناخته می‌شوند، آشکار کرد.

«جیمز اودریسکول» (James O'Driscoll)، باستان‌شناسی در دانشگاه «آبردین» در اسکاتلند در گفت‌وگو با «لایو ساینس» توضیح داد: «من کاوش در این محوطه را حدود ۱۰ سال پیش به عنوان بخشی از مطالعات دوره دکتری آغاز کردم و ایده اولیه این بود که این محوطه، محل بزرگ‌ترین قلعه‌تپه عصر برنز در ایرلند است. پس از تحقیقات مختلف، ما کم کم به این نتیجه رسیدیم که علاوه‌بر بقایای عصر برنز، تعداد زیادی بقایای نوسنگی نیز در آن وجود دارد. در حوالی سال ۲۰۱۴، فردی به طور اتفاقی یکی از این سازه‌های یادبود «کورسوس» را کشف کرد و به دنبال آن، تحقیقات به کمک «لیدار» ‌ انجام شد.»‌

این باستان‌شناس گفت: «تحقیقات با لیزر لیدار به کشف چهار مورد دیگر از «کورسوس»ها منجر شد. به همین دلیل است که این یک کشف بسیار مهم به شمار می‌آید؛ چرا که ما انتظار آن را نداشیم، به این دلیل که سازه‌های یادبود «کورسوس» به صورت گروهی در ایرلند وجود ندارد. شاید حدود ۱۰ مورد در بریتانیا وجود داشته باشد، اما در ایرلند فقط حدود ۲۰ مورد، آن‌ هم به صورت انفرادی شناسایی شده بود.»

با اینکه طول بیشتر این پنج سازه به  ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر می‌رسد، اما بزرگترین آن‌ها ۴۰۰ متر طول دارد.

همچنین با در نظر گرفتن این نکته که مردم، این سازه‌ها را در دوره پیش از اختراع بولدوزر خلق کرده‌اند، ساخت چنین سازه‌های یادبودی بسیار قابل توجه است.

به گفته «اودریسکول»، با توجه به اینکه این سازه‌ها در دوران نوسنگی ساخته شده‌اند، در آن زمان هیچ ابزار فلزی وجود نداشت و مردم مجبور بودند از ابزارهای چوبی استفاده کنند.

 باستان‌شناسان معتقدند این سازه‌ها ممکن است برای اهداف مختلفی از جمله موارد مربوط به  ارتباط با «رویدادهای بزرگ خورشیدی»، کشاورزی و «گذرگاه‌هایی برای مردگان» ساخته شده باشند. برای مثال، چهار مورد از این سازه‌های باستانی به سمت «طلوع خورشید در انقلاب تابستانی» ساخته شده‌اند.

«اودریسکول» با اشاره به اینکه این بناهای تاریخی احتمالاً به مردگان اختصاص داده شده بودند، ‌ بیان کرد: «با اینکه ما دقیقا از آیین‌هایی که در آنجا برگزار شده است اطلاعی نداریم، اما شواهد نشان می‌دهد این سازه‌ها ممکن است به عنوان مسیرهای دسته‌جمعی برای عزاداری یا مسیری برای انتقال مردگان به بهشت ‌مورد استفاده قرار گرفته باشند.»‌

این کارشناس افزود: «این بناهای تاریخی به ما کمک می‌کنند تا شیوه زندگی این مردمان نوسنگی را که نسل اول کشاورزان بودند، درک کنیم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • کشف «گذرگاه مردگان»
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی