Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-07@03:05:16 GMT

آدرس غلط درباره دلار ۵ هزار تومانی

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۵۵۷۱۴

آدرس غلط درباره دلار ۵ هزار تومانی

گروه سیاسی جهان نيوز، سیدیاسر جبرائیلی:آقای ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در رابطه با دلار ۵ هزار تومانی گفته‌اند این رقم ناشی از تقاضای غیرواقعی برای دلار است چرا که تراز ارزی کشور در وضعیت مناسبی است.

پیش از این هم آقای محمد باقر نوبخت گفته بودند درآمد ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی کشور کفاف واردات را می‌دهد و مشکل کمبود ارز وجود ندارد‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این موضع مسئولان اقتصادی دولت آقای روحانی دو ایراد مهم دارد.

1⃣نخست اینکه آقایان تصور می‌کنند-یا دوست دارند اینگونه تصور کنند- که ارز حاصل از صادات غیر نفتی به سهولت در اختیار واردات رسمی قرار می‌گیرد. این تصور کاملا اشتباه است. دولت عملا مدیریت درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی را به امان خدا رها کرده است؛ یعنی این درآمدهای ارزی(که عمدتا فرآورده‌های نفتی هستند) به هیچ وجه در اختیار نیازهای کشور قرار نمی‌گیرند. سربسته عرض می‌کنم، اخباری وجود دارد که اساسا همین درآمدها منابع مالی واردات قاچاق را نیز تشکیل می‌دهند و لذا یکی از راه‌های مبارزه با قاچاق، اعمال حاکمیت درباره درآمدهای ارزی و کانالیزه کردن آنها درجهت نیازهای کشور است.

2⃣اشکال دوم اظهارات آقایان سیف و نوبخت این است که تقاضا برای ارز را صرفا در حوزه واردات خلاصه کرده‌اند. کافی است بانک مرکزی یک گزارش دقیق در راستای شفاف سازی اطلاعات به مردم بدهد که در یک سال گذشته دقیقا چه میزان ارز و در چه حوزه‌هایی هزینه شده و از کشور خارج شده است تا عیار این ادعا روشن شود.

قبلا طی یادداشتی با عنوان "راهکارهایی برای کاهش نرخ ارز" در این باره نوشته‌ام. مسئله ما با دولت آقای روحانی این است که به نام آزادسازی اقتصاد کشور را تبدیل به یک جنگل کرده است که در آن، اعمال حاکمیت دولت به حداقل ممکن رسیده و عملا هر کسی هر کاری بخواهد می‌تواند انجام دهد بدون آنکه توجهی به منافع ملی داشته باشد.

نولیبرال‌هایی چون مسعود نیلی که پشت صحنه این تصمیم‌ها قرار دارند، امروز به جای پاسخگویی درباره وضع موجود، در حال توصیف ماوقع هستند! این جماعت، یک بار در گذشته با اجرای سیاست‌های IMF و WB این بلا را در دولت مرحوم آقای هاشمی بر سر ایران آورده‌ بودند.

به هر حال وضع فعلی، نتیجه انتخاب مردم است. روزی که نتیجه انتخابات اعلام شد، نوشتم "کسانی که به حسن روحانی رای دادند و از او حمایت کردند، باید مسئویت عملکرد او را بپذیرند و حق ندارند از وضعیت اقتصاد کشور گلایه کنند". جهت یادآوری pin می کنم!

 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۵۵۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و 228 میلیون دلار،‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 3 میلیارد و 301 میلیون دلار و برای خدمات 145 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  یک میلیارد و 5 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و 60 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 168 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 228 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 623 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 335 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 237 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 202 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 226 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 297، 40، 237، 131 و 6 میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 678 میلیون دلار ارز نیمایی و 294 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز 17 اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 588 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 982 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 141 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 632 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 801 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 336 تومان بود.

دیگر خبرها

  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است